Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudegė V.Mickevičiaus šeimos dirbtuvės: neliko širdžiai brangių daiktų, brolio įrankių

Prieš kelias dienas Trakų rajone, Rūdiškių mieste įvyko nelaimė – užsidegė aktoriaus, renginių vedėjo Viačeslavo Mickevičiaus šeimai priklausiusios dirbtuvės. Nuo vaikystės stovėjęs pastatas daugelį metų kaupė širdžiai brangius daiktus, tarp kurių buvo nuotraukų albumai, arkliams skirtos rogės ir brolio Aleksandro darbo įrankiai. Apie incidentą su 15min kalbėjęs renginių vedėjas teigė, kad labiausiai guodžiasi tuo, kad nė vienas iš artimųjų nenukentėjo.
Viačeslavas Mickevičius, užsidegusios dirbtuvės
Viačeslavas Mickevičius, užsidegusios dirbtuvės / 15min ir stopkadro nuotr.

Savaitgalį Lietuvoje siautė grėsmingas vėjas, kuris griovė medžius ir po kelią nešiojo nulūžusias šakas. Negana to, jis sukėlė nepatogumų ne tik keliu važiavusiems vairuotojams, bet ir miestų gyventojams – nutrūko elektros laidai, užsidegė pastatai.

Į šių nelaimių sūkurį papuolė ir Viačeslavo šeima. Aktorius šeštadienį sulaukė skambučio, kad dega mylimos dirbtuvės Rūdiškėse.

„Buvo labai vėjuota. Kūrenosi pečius ir kibirkštys pateko į palėpę. Tai pasakė gaisrininkai, nes išsijuosę dirbo pakaitomis. Galbūt gaisrui plisti padėjo ir iš Ukrainos pirktas ąžuolas, nes jie ten auga aukšti ir be šaknų. Brolis iš jo gamino lovas ir sandėliavo dirbtuvėse. Todėl gal jos padėjo plisti ugniai“, – apie galimą gaisro priežastį svarstė renginių vedėjas.

Pasiteiravus, ar niekas iš artimųjų nenukentėjo, Viačeslavas patikino, kad sudegusios dirbtuvės buvo kiek toliau nuo gyvenamojo namo, todėl jo šeima išvengė didesnės tragedijos.

„Ačiū Dievui, kad žmonės nenukentėjo. Gerai, kad vėjas buvo į kitą pusę, nes ugnis taip staigiai davė, jog šalia užsidegė keli medžiai ir malkos. Jei vėjas būtų pūtęs į kitą pusę, tai ir namas turbūt degtų“, – dėl to, kad neišsipildė blogiausias scenarijus, pasidžiaugė V.Mickevičius.

Vis dėlto gaisras, kurio metu sudegė visos dirbtuvės, pasiglemžė šeimai brangius prisiminimus – nuotraukas iš vaikystės, ūkiui skirtas priemones, kadaise auginamų arklių balnus, roges bei brolio svarbiausius darbo įrankius.

„Ten buvo daug širdžiai brangių daiktų. O taip pat daug dalykų iš vaikystės. O kas svarbiausia, tai, iš ko brolis gyveno – įrankiai. Jis yra statybininkas, baldus gamina, terasas, namus stato ir vos per vieną vakarą neteko įrankių už 15 tūkst. eurų“, – 15min atskleidė renginių vedėjas.

Tačiau didžiausias rūpestis, kaip sakė pats Viačeslavas, kyla dėl tėčio sveikatos. Anot pašnekovo, dirbtuvėse jis augino įvairius sodinukus.

„Prie to pečiaus jie ir sudegė. Buvo nuoširdžiai auginami. O tėčiui daug metų, todėl baisu, kad jam nieko neatsitiktų. Šis gaisras padarė ne tik finansinę, bet ir moralinę žalą“, – tvirtino renginių vedėjas.

VIDEO: Gaisras pasiglemžė V.Mickevičiaus šeimai priklausiusias dirbtuves

Dėl netikėtai įvykusios nelaimės kol kas nėra svarstoma, kada ir kaip būtų galima atstatyti dirbtuves. Viačeslavas mano, kad iš pradžių derėtų sutvarkyti nuodėgulis, o tik tada imtis kito plano.

Vis tik į pagalbą puolė aktoriaus brolio draugai, kurie netrukus sukūrė puslapį „GoFundMe“ platformoje ir ten renka lėšas prarastiems įrankiams nusipirkti.

Asmeninio albumo nuotr./Aleksandras Mickevičius
Asmeninio albumo nuotr./Aleksandras Mickevičius

„Brolio draugai buvo pastovūs klientai iš Skandinavijos. Jis ten daug metų dirbo ir gyveno, todėl jį paprotino. Iš pradžių brolis tam prieštaravo, nes sakė, kad yra žmonių, kuriems labiau tų pinigų reikia. Matot, mano brolis geraširdis.

Štai vos prieš dieną sutiko link Marijampolės važiuojantį ir pasiklydusį Ukrainos vilkiko vairuotoją. Pasirodo, kad vyras buvo pavargęs, todėl brolis jam paaukojo 50 eurų. Tad išgirdęs, kad ketinama jam aukoti, jis kategoriškai nesutiko ir prašė aukoti Ukrainos vaikams. Tačiau jis iš esmės teisus. Lyginant su tomis tragedijomis, tai, kas pas mus įvyko, yra visiškai juokas“, – svarstė V.Mickevičius.

Ir nors Viačeslavo brolis priešinosi draugų sumanymui dėl paramos, netrukus sužinojo, kad jau prikaupė apie 1 tūkst. eurų: „Sakė, kad su šia suma pradžiai galėtų įsigyti kokius nors įrankius.“

Jei nepavyktų vasarą atstatyti sudegusių dirbtuvių, V.Mickevičius galėtų broliui kuriam laikui užleisti savo nuomojamą angarą.

„Jis dabar daugiausiai dirbtų lauke, nes tas žiemos sezonas kaip ir baigėsi. Būtų pasiėmęs savo autobusiuką, susimetęs įrankius ir važiuotų dirbti į kokį nors Lietuvos miestą.

Bet kai įrankių nėra, galėčiau užleisti savo angarą, kuriame laikau senovinius automobilius. Jei leistų savininkai, mielai taip ir padaryčiau“, – 15min pasakojo aktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas