Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šuns nesterilizavusi ir 9 šuniukų sulaukusi I.Puzaraitė sulaukė kritikos: „Mums tai – siurprizas“

Penktadienį buvusios atlikėjos Inetos Puzaraitės-Žvagulienės namų ūkis pagausėjo – jų šuo atsivedė šuniukų. Tiesa, toks dalykas nepraslydo pro dainininkės gerbėjų akis – šie pradėjo kelti klausimus, kodėl moteris gyvūno net nesvarstė sterilizuoti, apkaltino ją neatsakingumu. Visgi, kaip vėliau paaiškėjo, jaunos kalytės Spurgos šeima sterilizuoti tiesiog nespėjo, o ši jiems padovanojo „siurprizą“.
Ineta Puzaraitė-Žvagulienė ir šuniukai
Ineta Puzaraitė-Žvagulienė ir šuniukai / Asmeninio albumo nuotr.

„Žvagulių ūkis pildosi. Mūsų Spurga turbūt ką tik atsivedė šuniukų. Dar nežinome, kiek ir kokių, bet Ąžuolas jau tikrina“, – savo instagramo pasakojimą pradėjo Ineta Puzaraitė-Žvagulienė.

Taip pat atlikėja ir pasidalijo vaizdais iš savo kiemo. Čia – šuns būda ir pasaulį išvystančios naujos gyvybės. Tiesa, itin žemoje temperatūroje.

Naujo etapo akimirkas paviešinus netrukus moteris uždavė klausimą, kiek dažniausia šuniukų atsiveda vilkiniai šunys: „Žinau, kad gali būti įvairiai. Bet, jeigu jūsų šuo buvo atsivedęs, kiek jų buvo? Išsivesiu vidurkį, nes nežinau, kiek dar laukti.“

„Labai džiugu, kad dabar jau turime 5 šuniukus. Jūsų atsakymai taip ir svyruoja – tarp 5 ir 12. Pažiūrėsime, ką turėsime ryte“, – komentavo moteris. Ryte ji patikslino, jog gyvybių iš viso pasirodė 8-ios.

Asmeninio albumo nuotr./Ineta Puzaraitė-Žvagulienė
Asmeninio albumo nuotr./Ineta Puzaraitė-Žvagulienė

Gerbėjai pasipiktino

Vis dėlto Inetos ir Ąžuolo Žvagulių šeima dėl pagausėjusio ūkio sulaukė ne tik palaikymo. Tą pranešė pati atlikėja.

„Yra ir tokių, kurie rašo, kad esame neatsakingi tėvai, šeimininkai, nes auginame nesterilizuotus gyvūnus. Man labai įdomi jūsų nuomonė – kodėl visi gyvūnai turėtų būti sterilizuoti?

Mes tų šuniukų ir laukiame, ir norime. Nesuprantu, kokį nusikaltimą padarėme, kad mūsų šunytė gimdo šuniukus ir bus šuniukų į naujus namus“, – negalėjo patikėti moteris.

15min susisiekė su pačia Ineta. Ši paaiškino, jog viskas anaiptol ne taip, kaip kad galėjo pasirodyti iš instagramo.

„Spurga yra gana jauna, dar visa vaikiška. Mes planavome ją sterilizuoti ateityje, o iki tol ją laikėme kartu su kita kalyte, kad jos neprisidarytų šuniukų.

Šiaip mes gyvename vienkiemyje, šunis paleidžiame pasilakstyti labai retai, todėl nė neįtarėme, kad ji gali turėti vaikų. Atrodė, kad ir aplinkui nėra nei šunų, nei žmonių. Bet pasirodo, kad gyvenimas vyksta ir visko būna“, – juokėsi I.Puzaraitė-Žvagulienė

Paklausta apie šuns būdą ir šuniukų atsivedimą šaltoje temperatūroje, moteris patikino, kad pati Spurga pasirinkusi tokią vietą. Beje, augintinio būda – apšiltinta, tad Ineta sakė dėl to nesijaudinusi.

„Mūsų gyvūnai nėra lenciūginiai, mes juos gerai prižiūrime. Jų būda apšiltinta, yra didelis voljeras. Kadangi lauke šalta, iškart po to, kai Spurga atsivedė šuniukų, juos visus sunešėm vidun“, – paaiškino Ineta.

Anot Inetos, beveik visi šuniukai jau rezervuoti draugų, giminių ir artimųjų. „Tikrai būna taip, kad atsitinka taip, kaip neplanavai. Esu tikrai už sterilizaciją, už tai, kad veltui augintiniai nebūtų veisiami ir pan. Bet šįkart tiesiog atsitiko taip, kaip atsitiko“, – tikino moteris.

Po pokalbio su 15min Ineta pasidalijo ir savo nuomone intagrame apie susiklosčiusią situaciją.

P.Morkūnas: „Sterilizuoti svarbu ir dėl kraujomaišos ligų“

15min susisiekė ir su veterinaru Pauliumi Morkūnu. Jis pabrėžė, kad be galo svarbu yra sterilizuoti gyvūnus, kurie laksto palaidi ir turi galimybę kergtis su kitais.

„Sterilizacija dažniau taikoma gydymo tikslams. Taip pat ji pritaikoma dėl gyvūnų susikergimų. Jeigu gyvūnai bėgioja palaidi, vienas su kitu kergiasi, tada atsiranda kraujomaišos, randasi papildomos ligos. Be to, besidauginant gyvūnams labai didėja jų populiacija.

Asmeninio albumo nuotr./Paulius Morkūnas
Asmeninio albumo nuotr./Paulius Morkūnas

Išeina taip, kad jų niekas nesužiūri, globos organizacijos jau dabar yra pilnos. Nors žmonės ir atveža ten gyvūnus, tiek jų neišdovanoja. Būtent dėl to visame pasaulyje vykdomos sterilizacijos programos: juos pagauna, sterilizuoja ir jie gali gyventi kad ir lauke. Kitu atveju, prisidauginus gyvūnų, kurie negauna priežiūros, jie būna vargšiukai, nuskriausti visą gyvenimą...“, – 15min komentavo veterinaras.

P.Morkūnus taip pat patikino, kad kalytei atsivedant šuniukų ypač svarbi saugi, šilta vieta. Vyras norėtų, kad šiuolaikiniai žmonės keistų savo požiūrį apie tai, kad augintinius esą galima pasitikti bet kur.

„Gyvūnai dabar Lietuvoje dažnai būna tiek mylimi, kad dėl jų net samdo pribuvėjus, į namus kviečia veterinarus. Būna, kad mes budime, kai šunytė atsiveda šuniukų. Tiek aš, tiek mano bendradarbė, kai gimdė šuniukas, net nėjome į darbą, prižiūrėjome.

Žinoma, kad, tarkim, atsivedimas laukuose nėra saugus, ypač jeigu nėra prižiūrėta žmogaus. Palikti gyvūną, jį kergti... Jis pats sau pagalbos gi nesuteiks, sulindęs į kampą kankinsis. Tokiais atvejais įvyksta ir ne viena netektis“, – sakė P.Morkūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas