Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sveiką gyvenseną pamilęs „Neregėtos Lietuvos“ autorius Marius Jovaiša pristatė naują knygą

Antradienio rytą Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pristatyta nauja Mariaus Jovaišos (46) knyga „Aistra gyventi sveikai“. Fotografijų albumais „Neregėta Lietuva“ išgarsėjęs, ordinu už nuopelnus Lietuvai apdovanotas fotografas ir leidėjas taip pat žinomas kaip sveikos, aktyvios gyvensenos aktyvistas, tad ir naujasis jo leidinys skirtas būtent šiai temai.
Mariaus Jovaišos knygos pristatymas
Mariaus Jovaišos knygos pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Knygos pristatyme apsilankė ir žinomi žmonės – atlikėjas Justinas Lapatinskas, televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

Pranešimus skaitė M.Mažvydo bibliotekos direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, toksikologas dr. Robertas Badaras ir kardiologas prof. dr. Pranas Šerpytis.

Naujoje M.Jovaišos knygoje pateikiamas visapusiško kūno lavinimo planas, kalbama apie tai, kaip sveiką gyvenimo būdą paversti savo pomėgiu ir mėgautis tuo be jokių valios pastangų.

„Bus daug gražių vaizdų, susijusių su sportu. Knyga – apie judėjimą, joje nurodyti pratimai, patarimai žmonėms, kurie užsiėmę ir laiko sportui turi labai mažai. Pavyzdžiui, jei tu užsispyręs ir nori būti lankstus, net ir važiuodamas mašina, sėdėdamas prie televizoriaus ar skrisdamas lėktuvu, gali rasti progų pasportuoti.

Esu prikaupęs tokių patarimų, kaip išnaudoti įvairias situacijas sportui, juos ir papasakosiu“, – kiek anksčiau duodamas interviu 15min apie knygą „Aistra gyventi sveikai“ kalbėjo M.Jovaiša.

Knygos pristatymo akimirkos – galerijoje:

Marius pasakojo, kad kasdien sportuoja jau dešimtmetį: „Bėgimą, jėgos, lankstumo, koordinacijos pratimus integruoju visur, kur tik būnu, taip pat grūdinu kūną.“

Paklaustas, ar sportą derina su sveika mityba, M.Jovaiša 15min teigė, kad trejus metus buvo veganas, be to, nustojo vartoti alkoholį.

„Tai buvo labai įdomi patirtis, kuri mane išmokė valgyti daug augalinio maisto. Nori ar nenori, tai tampa šiokiu tokiu apsunkinimu aplinkiniams. Pavyzdžiui, atvažiuoji pas uošvienę, ji padariusi plovą, o tu negali jo valgyti.

Atsibodo būti našta aplinkiniams. Juokauju, kad dabar esu „veganas +“. Kartai kur nors būnant svečiuose ar su draugais suvalgau mėsos ar žuvies, bet neatsisakau ir augalinio maisto“, – pasakojo M.Jovaiša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas