Tiesa, kadangi virtuvės šefo mama gyvena Italijoje, šį kartą jos pažintis su žiūrovais – tik virtualiai. Ir nors Gian Lucą ir jo mamą skiria daugiau nei 2000 kilometrų, matyti itin artimas šių dviejų žmonių ryšys, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.
Anot žinomo vyro, jo mama – ne tokia tipinė italė, kaip daugelis galėtų įsivaizduoti. O kartais jos prisibijodavo net ir Gian Lucos draugai!
„Ji – labai mažytė, bet labai griežta. Tačiau aš ją labai myliu“, – švelniai laidoje „La maistas“ pasakojo jis.
Skirti laiko savo mamoms, Gian Luca paskatino visus – ypatingo sveikinimo šios dienos proga sulaukė ir virtuvės šefo žmona Eglė.
„Šią dieną reikia sveikinti ne tik savo, bet ir visas kitas mamas. O aš ypač norėčiau pasveikinti savo žmoną Eglę. Juk trys vaikai – tikrai nelengvas reikalas! Mano meile, sveikinu tave su tavo diena“, – šiltu sveikinimu žmonai dalijosi Gian Luca.
O kad šventė taptų dar saldesnė, virtuvės šefas pakvietė kartu pasigaminti šokoladinį pyragą su netikėtu ingredientu.
„Lietuviams jis – labai įprastas, tačiau tai, kad naudosiu jį ir pyragui, jus gali šokiruoti. Pamatysite – šis sprendimas bus labai skanus“, – intrigavo Gian Luca.
Kaip paaiškėjo, slaptas šio pyrago ingredientas yra… majonezas! Anot virtuvės šefo, išgirdę, kad pyragui naudojamas majonezas, daugelis nusistebi. Tačiau nereikėtų pamiršti, kad ingredientai, kurie yra naudojami majonezui pagaminti, taip pat yra naudojami ir pyragų tešlai! O svarbiausia, kad majonezas desertams suteikia ypatingo minkštumo.
Gaminant šį pyragą, galima pasirinkti, kaip tą padaryti – su verdančiu vandeniu arba kava. Gian Luca rinksis pastarąją, o taip pat išduos įdomių faktų apie itališką kavą.
„Kuo arčiau Italijos pietų, tuo kava stipresnė ir rūgštesnė. O pietiečiai pasakytų, kad ir skanesnė. Jei norite įdomios kavos patirties, apsilankykite Neapolyje. Šiame mieste rasite ne tik nuostabią kultūrą, teatrą ir poeziją, bet ir galėsite paragauti skaniausios pasaulyje kavos. Čia gimė tradicija, kurios metu žmonės užsimoka ne tik už savo kavą, bet palieka pinigų ir už kitą žmogų, kuris, galbūt, šiandien sau kavos leisti negali. Tai – labai gera tradicija“, – laidoje „La maistas“ pasakojo Gian Luca.
Norėdami pasigaminti šį pyragą namuose, pirmiausiai į dubenį sudėkite cukrų ir majonezą. Tuomet viską užpilkite verdančia kava ir išmaišykite.
Kitame inde į miltus suberkite kepimo miltelius bei kakavą ir viską išmaišykite. Tuomet beliks sujungti abiejų indų turinius – sausus ingredientus persijokite į dubenį su kava, cukrumi ir majonezu, ir gerai viską išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Tuomet kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, kad pyragas nepriliptų, ir ten pat supilkite paruoštą tešlą. Pyragą kepkite 30 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, o jį ištraukę, papuoškite cukraus pudra ir mėtos lapeliais.
Kol gamino pyragą, Gian Luca šnekėjosi su savo mama. Ji išdavė, koks sūnus buvo vaikystėje – ne tik labai geras, bet ir labai lieknas! Ji pasakojo, kad paauglystėje Gian Luca itin mėgo sportuoti, bet kur kas mažiau – ruošti pamokas. Pasirodo, kad to jam dažniausia nė neprireikdavo, kadangi turėjo labai gerą atmintį.
Šventinė „La maistas“ laida – sekmadienį, 9.30 val. per TV3.