Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinis Lipnių šeimos keksiukų receptas: ruošti desertus padeda ir trynukai

Kasdien gaminti maistą skirtingą skonį turintiems penkiems šeimos nariams – ne tokia ir lengva užduotis. Tačiau verslininkai ir nuomonės formuotojai Simona ir Mindaugas Lipniai šią problemą, regis, nesunkiai išsprendžia. Virtuve dalinasi jiedu abu, o neretai padeda ir penkerių trynukai: „Ypač noriai vaikai šeimininkauja prieš šventes ruošdami saldėsius.“
Simonos ir Mindaugo Lipnių šeima gamina šventinius keksiukus
Simonos ir Mindaugo Lipnių šeima gamina šventinius keksiukus / „Mika photo“ nuotr.

Simona prisimena, kad dar neturėdama Patricijos, Emilijos ir Herkaus virtuvėje sukdavosi su malonumu. Tada nebuvo tiek buities rūpesčių, nuosavo parduotuvių tinklo „Simitri“: „Vaikai lanko darželį, todėl pusryčius, pietus ir vakarienę dažniausiai valgo ten. Savo kulinarinius gebėjimus dabar demonstruoju tik savaitgaliais, bet tą tuomet darau kelis kartus per dieną – skirtingus patiekalus vaikams ir vyrui. O kur dar užkandžiai... Tiesa, savaitgalio rytais mus lepina Mindaugas, visiems iškepdamas savo firminių blynų.“

„Mika photo“ nuotr./Lipnių šeimos šventiniai keksiukai
„Mika photo“ nuotr./Lipnių šeimos šventiniai keksiukai

Vakarais grįžę po darbų visa šeima stengiasi maitintis sveikai. Kaip pati Simona sako, nieko įmantraus jie negamina, tiesiog renkasi lengvai ir greitai paruošiamą mėsą arba žuvį, prie jų priderindami daržovių garnyrą.

„Džiaugiamės, kad vaikai pratę valgyti gerą maistą, o dėl saldumynų pavyksta susitarti. Tačiau jokių švenčių neįsivaizduojame be jų taip pamėgtų keksiukų su šokolado gabalėliais. Patys nori kiaušinius į dubenį įmušti, miltus suberti, tešlą išmaišyti. Visuomet leidžiame jiems prisidėti, nes gaminimas jungia šeimą bendrai veiklai. Su Mindaugu juokaujame, kad jau laukiame dienos, kai vaikai mums galės pusryčius į lovą atnešti“, – šypsosi S.Lipnė ir dalijasi receptu.

Greitai paruošiami keksiukai su šokolado gabalėliais

„Labai paprastas receptas, kurį jau ne kartą išbandėme. Visus ingredientus tiesiog sudedame į dubenį ir gerai išmaišome. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame apie 30 minučių. Naudojame ne itin dideles silikonines formeles, todėl pagal šį receptą mums iškepa 24 keksiukai. Nuostabaus skonio!”

„Mika photo“ nuotr./Lipnių šeimos šventiniai keksiukai
„Mika photo“ nuotr./Lipnių šeimos šventiniai keksiukai

Jums reikės:

  • apie 450 gramų kvietinių miltų (Simona mėgsta maišyti lygiomis dalimis migdolų ir kvietinius miltus, nes „palankiau figūrai“);
  • 200 gramų mėgstamų uogų (nebūtina);
  • 4 kiaušinių;
  • 200 gramų cukraus (vietoje cukraus galima dėti 2 trintus bananus, agavų sirupą ar kitus saldiklius);
  • 250 ml kefyro (keksiukams suteikia purumo ir minkštumo);
  • 200 gramų sviesto (išlydyto ant silpnos ugnies);
  • 100 gramų šokolado gabaliukų arba drožlių;
  • 4 šaukštelių kepimo miltelių;
  • Vanilės ekstrakto (nebūtina).

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais