Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

T.Rimgaila: „Ar galiu skiepytis, žinosiu rugsėjį, o galimybių netenku jau dabar“

Nuo rugpjūčio 16 d. verslo įmonės gali pasirinkti, ar aptarnauti visus, ar tik turinčius galimybių pasus. Be to, koronaviruso testai minėtam pasui gauti nuo šios dienos yra mokami, išimtis taikant nėščiosioms ir negalintiems skiepytis dėl medicininių priežasčių. Visgi renginių vedėjas Tadas Rimgaila susidūrė su kiek keblesne situacija – sako nesantis tikras dėl alergijos vakcinoms, be to, piktinasi, kad sužinoti galės tik rugsėjį, o šiuo metu, kadangi testai tapo mokami, teks likti be galimybių.
Tadas Rimgaila, skiepai, galimybių pasas
Tadas Rimgaila, skiepai, galimybių pasas / 15min ir Bitė nuotr.

15min Tadas Rimgaila pasakojo, kad su alergija skiepams susidūrė dar vaikystėje. Tąkart su mama jis apsilankė pas gydytojus, kur gavo savo pirmąjį skiepą, tačiau netrukus pasireiškė stipri alerginė reakcija.

Nuo to karto Tado mama prašė mokyklos slaugytojoms pasakyti, kad jam jokiu būdu negalima skiepytis. Visgi jo žodžiais nebuvo patikėta.

„Buvau pirmoje klasėje, kai nuėjome pas seselę. Vaiko niekas tada neklausė ir paskiepijo. Realiai išėjo taip, kad aš iškart pradėjau tinti, dusti ir mane išvežė į reanimaciją. Nuo to karto skiepų knygelėje buvo įrašyta, kad skiepyti negalima, tačiau nebuvo nurodyta tiksli priežastis“, – prisiminė T.Rimgaila.

Renginių vedėjas tikina, kad dėl minėtos nežinomybės šią vasarą nusprendė išsitirti, tačiau jam buvo pasakyta, kad toks tyrimas COVID-19 skiepams nėra atliekamas. Galiausiai vasaros pabaigoje paaiškėjo, kad visgi jis atliekamas, tačiau tai padaryti buvo pasiūlyta tik rugsėjį.

„Šeimos gydytojas nesusipažinęs su ligos istorija pasakė, kad reikia eiti ir skiepytis. Aišku, pasiūlė rugsėjo viduryje, kai imunologai grįš po atostogų, išsitirti.

Tačiau gavau vietą pas imunologą privačioje klinikoje. Bet išeina toks užburtas ratas, nes galimybių netenki jau šiandien, o išsitirti gali tik rugsėjį. Tik tada sužinosiu, ar apskritai galiu skiepytis“, – sakė jis.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Liucina ir Tadas Rimgailos
Arno Strumilos / 15min nuotr./Liucina ir Tadas Rimgailos

Visą vasarą koronaviruso testus daręsis Tadas tikėjosi prie šio varianto ir likti. Jis tikina nesantis prieš skiepus, tačiau norintis į tai žiūrėti neišskiriant vienos pusės: kas nori – skiepijasi, kas nori – atlieka testus. Vis dėlto testus padarius mokamais situacija pasikeitė.

„Aš nebūčiau svarstęs skiepytis, nes mane tenkino buvusi situacija. O dabar testavimo galimybės kitokios – reikia mokėti. Nematau problemų nei skiepuose, nei galimybių pase. Visgi turi būti suteikta galimybė žmonėms, kurie bijo arba negali skiepytis, testuotis nemokamai. O dabar, norėdamas įrodyti, kad negali skiepytis, turi vėl pereiti kryžiaus kelius“, – apgailestavo jis.

Kol kas T.Rimgaila negali įsivertinti, kaip nauji ribojimai paveiks jo darbą.

„Visą vasarą sąžiningai dirbau, dariausi testus, kurie iki šiol buvo nemokami. Manau, daugelis to net nedarydavo, o aš atsakingai dariau ir likau kvailio vietoje. Dabar išeina taip, kad testas mokamas. Sezonas dar nesibaigė, bet pinigus reikės mokėti“, – kalbėdamas su 15min apmaudo neslėpė renginių vedėjas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Mobilusis vakcinacijos centras
Arno Strumilos / 15min nuotr./Mobilusis vakcinacijos centras

Vyras neslepia pasipiktinimo ir Sveikatos apsaugos ministerijos požiūriu. Jo manymu, ministerijai nepakankamai rūpi pavieniai atvejai.

„Nemanau, kad jie apskritai į tai gilinasi. Kiek bežiūrėtum, jei verslui iškyla problemų, tai ministerija neturi laiko atsakyti į klausimus, kaip kas nori, taip daro“, – kalbėjo T.Rimgaila.

TAIP PAT SKAITYKITE: T.Rimgaila džiaugiasi tėvyste: „Vaikui augant, augsime bei tobulėsime ir mes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas