Taip moliūgų dar nevalgėte: Kotrynos Starkienės receptas patiks ir vaikams, ir jų tėvams

Vieni moliūgus naudoja įvairioms rudens dekoracijoms, o kiti negali atsidžiaugti jų skoniu. Kaip originaliai panaudoti moliūgus ir nustebinti visą šeimą?
Kotryna Starkienė
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.

Tai buvo atskleista šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.

„Pati rudeniškiausia daržovė atvyko, todėl šio šeštadienio laida bus skirta patiekalams iš moliūgų! Manau, kad tokių receptų rudenį tikrai nebūna per daug. Varškėčiai su keptais moliūgais ir žolelių padažu bei moliūgų sausainiai su kremu – prisijunkite ir gaminkite kartu“, – kvietė Kotryna Starkienė.

Stop kadras/Moliūgas
Stop kadras/Moliūgas

Deserto receptą parodė laidoje, o varškėčių receptu Kotryna dalijasi nedelsdama.

Varškėčiai su keptu moliūgu

Stop kadras/Varškėčiai su moliūgu
Stop kadras/Varškėčiai su moliūgu

Varškėčiams reikės:

250 g kepto moliūgo;

250 g varškės;

200 g miltų;

100 g kietojo sūrio;

kiaušinio;

druskos, pipirų.

Stop kadras/Varškėčiai su moliūgu
Stop kadras/Varškėčiai su moliūgu

Gaminimo eiga

 Keptą moliūgą, varškę, kiaušinį bei prieskonius sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Kai tešlą taps sunku maišyti šaukštu, masę išverskite ant stalo ir pabaikite minkyti rankomis. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent pusvalandžiui, kad šiek tiek sutvirtėtų. Iš atvėsusios tešlos suformuokite varškėtukus. Juos galima virti pasūdytame vandenyje arba kepti keptuvėje su trupučiu sviesto. Skanaus!

 „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų