15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Tegul namai kvepia Kalėdomis: šventinių K.Starkienės meduolių receptas pavyks net ir negaminantiems

Šventinis stalas neįsivaizduojamas ne tik be tokių tradicija tapusių patiekalų, kaip, pavyzdžiui, balta mišrainė, bet ir be desertų – būtent čia vietos eksperimentams paliekama kur kas daugiau! O kaip artimuosius ir draugus nustebinti šiemet pasiūlys Kotryna Starkienė, pamatysime jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
Kotrynos Starkienės receptas
Kotrynos Starkienės receptas / Stop kadras

Visą gruodį K.Starkienė paskyrė šventiniams patiekalams. O šį kartą pagaliau atėjo saldžiausiai švenčių daliai – desertams!

„Žiūrovų laukia laiko išbandyti ypatingai kvapnūs ir skanūs meduoliai, iš kurių tešlos galima iškepti net ir meduolinį namelį. O kaip šventinis stalas be torto? Kalėdoms siūlau tokį tortą, kuris ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra labai skanus. O jį pagaminti – visai nesudėtinga. Šokoladiniai torto blynai, plakta karamelė, rūgšti spanguolių uogienė ir daug daug šokolado – puikus derinys visiems skoniams“, – įsitikinusi Kotryna.

Stop kadras/Kotrynos Starkienės receptas
Stop kadras/Kotrynos Starkienės receptas

Torto receptą galima išvysti šio šeštadienio laidoje, o meduolių receptu K.Starkienė dalinasi jau dabar.

Meduoliams reikės:

250 g sviesto;

125 g rudojo cukraus;

2 kiaušinių;

800 g miltų;

1 a. š. kepimo miltelių;

3 a. š. imbiero miltelių;

3 a. š. cinamono;

0,5 a. š. maltų gvazdikėlių;

0,5 a.š. muskato malto;

žiupsnio druskos;

žiupsnio maltų juodųjų pipirų;

280 g medaus.

Gaminimo eiga

Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną į tą pačią masę įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Į sviestą sudėkite medų ir gerai išmaišykite. Dalimis ten pat suberkite miltų ir prieskonių mišinį vis gerai pamaišydami tešlą. Galiausiai suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pastovėti pusvalandžiui.

Stop kadras/Kotrynos Starkienės receptas
Stop kadras/Kotrynos Starkienės receptas

Tuomet tešlą iškočiokite, išpjaukite norimas figūras ir apie 10 minučių pašaukite meduolius kepti į 180C laipsnių įkaitintą orkaitę. Nepamirškite meduolių padekoruoti naudodami glaistą!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais