Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas atmetė Egidijaus Dragūno skundą – teisės vairuoti negrąžins

Į Vilniaus apygardos teismą dainininkas Egidijus Dragūnas kreipėsi tikėdamasis anksčiau laiko atgauti teisę vairuoti. Tačiau garsenybės lūkesčių teisėja Virginija Švedienė nepateisino: išnagrinėjusi E.Dragūno skundą ji paliko galioti ankstesnį Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą, taigi prie vairo dainininkas negalės sėsti iki pat 2018-ųjų.
Egidijus Dragūnass
Egidijus Dragūnas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas teisę vairuoti iš E.Dragūno atėmė 2015-ųjų gruodžio 9-ąją.

Tada teismas nusprendė, kad prie vairo garsenybė negalės sėsti dvejus metus ir du mėnesius, taip pat E.Dragūnui buvo skirta 723 eurų bauda.

Visa tai E.Dragūnas „uždirbo“ todėl, kad vairavo išgėręs – policijai sustabdžius jo vairuotą visureigį „Mercedes“, dainininkas įpūtė 1, 65 promilės.

VIDEO: Egidijus Dragūnas Selas naktį sulaikytas girtas prie vairo

Po tokio teismo sprendimo prabėgus kiek daugiau nei metams, šių metų sausį E.Dragūnas kreipėsi į Vilniaus apylinkės teismą – tikėjosi, kad šis nuspręs grąžinti jam vairuotojo pažymėjimą anksčiau laiko.

Bet teismas tokio E.Dragūno lūkesčio nepateisino. O dainininkas pasirodė esąs atkaklus: pateikė skundą Vilniaus apygardos teismui. Bet ir vėl nieko nepešė.

Nepalankus sprendimas

Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėja Virginija Švedienė E.Dragūno skundą išnagrinėjo ketvirtadienį, kovo 9-ąją, rašytiniu procesu. Teisėja nusprendė skundą atmesti.

„Egidijus Dragūnas padarė šiurkštų teisės pažeidimą, keliantį pavojų ne tik transporto eismo saugumui, bet žmonių gyvybei ir sveikatai, nors galiojančių nuobaudų neturi, praeityje baustas, taip pat ir už tai, kad vairavo automobilį būdamas neblaivus. Apeliacinio skundo motyvų, kad teisė vairuoti reikalinga šeimos poreikiams, yra atestuotas pagal privalomojo mokymo apie alkoholio ir narkotikų žalą žmogaus sveikatai mokymo programą negalima laikyti pakankamu pagrindu sutrumpintini teisės vairuoti transporto priemones atėmimo terminą, juolab, kad jis yra linkęs pažeidinėti įstatymus“, - rašoma teismo nutartyje.

Joje suformuluota išvada konkreti ir aiški: „Pirmosios instancijos teismas padarė pagrįstą išvadą, kad dar nėra pasiekti ATPK 20 str. numatyti administracinės nuobaudos tikslai. Vilniaus miesto apylinkės teismo 2017-01-13 nutarimas yra teisėtas ir pagrįstas, jį naikinti apeliacinio skundo motyvais nėra pagrindo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas