„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Tokio užkandžio dar neragavote: bulvėmis įdaryta K.Starkienės duonelė nepaliks abejingų

Kulinariniais eksperimentais džiuginanti Kotryna Starkienė žiūrovus ir toliau kvietė išbandyti naujus patiekalus iš sezoninių vaisių ir daržovių, kuriomis nukrauti tiek turgaus prekystaliai, tiek parduotuvių lentynos. O šįkart laidoje „Kotrynos burtai“ ji pristatė naujus receptus iš obuolių ir bulvių.
Kotryna Starkienė
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.

K.Starkienė intriguoja – žiūrovų laukia fantastiškas karamelizuotų obuolių desertas! „Jeigu šį rudenį dar negaminote deserto iš obuolių, tebūnie jis bus ypatingas. Vanilinis kremas, karamelizuoti obuoliai ir naminių sviestinių sausainių trupiniai… Tai – desertas žvaigždė!“ – tikina ji.

Tačiau dar didesnę staigmeną žinoma moteris yra paruošusi tiems, kuriems patinka sotesni patiekalai. Šįkart Kotryna parodys, kaip išsikepti afganų duoną „Bolani“. Tai – traškus paplotėlis su bulvių įdaru, kurio receptu laidos vedėja su nekantraujančiais dalijasi iš anksto.

TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės Afganų duona
TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės Afganų duona

Afganų duona

Tešlai reikės:

600 g miltų;

300 ml šilto vandens;

šaukštelio druskos;

dviejų šaukštų rapsų aliejaus.

Įdarui reikės:

700 g virtų bulvių;

150 g svogūnų laiškų, porų;

150 g sūrio „Feta“;

jalapeno pipirų (Chalapos paprikų);

šaukšto alyvuogių aliejaus;

druskos;

pipirų.

Gaminimo eiga

Pirmiausiai į miltus suberkite druską, supilkite aliejų ir viską gerai išmaišykite. Tuomet, po truputį pildami vandenį, tešlą užminkykite – ji turi būti vientisa ir nelipti prie rankų. Suformuokite iš tešlos rutulį ir uždengę jį rankšluostėliu palikite pastovėti, kol gaminsite įdarą.

Susmulkinkite svogūnų laiškus ir porus. Bulves sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, suberkite svogūnų laiškus, porus, susmulkintus jalapeno pipirus bei trupintą „Feta“ sūrį. Į įdarą įdėkite druskos, pipirų ir supilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite.

Tešlą padalinę į 8 lygias dalis, kiekvieną iš jų iškočiokite, kad taptų panaši į ploną blyną. Vienoje blyno pusėje sudėkite įdarą, o kita puse jį užlenkite. Nepamirškite gerai suspausti kraštų. Tuomet keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir gerai apkepkite kiekvieną duonelės pusę. Valgykite, kol duonelė dar karšta. Skanaus!

TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės Afganų duona
TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės Afganų duona

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs