Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokių Cezario salotų dar neragavote: K.Starkienės receptas nustebins šio patiekalo gerbėjus

Atėjus pavasariui, daugelis vis dažniau nori valgyti ir gaminti lauke – juk ir apetitas čia kur kas didesnis! Tam pritaria ir Kotryna Starkienė, kuri ir vėl nustebins žiūrovus. Moteris parodys, kad kepsninėje įmanoma paruošti net ir... salotas.
Kotryna Starkienė gamina cezario salotas
Kotryna Starkienė gamina cezario salotas / TV3 nuotr.

„Ar esate gaminę salotas kepsninėje?! Atšilus orui, man norisi kuo daugiau gaminti lauke, tad šį šeštadienį kepsiu Cezario salotas kepsninėje. Parodysiu ne tik puikų marinavimo būdą vištienai ir nesudėtingą Cezario salotų padažą, bet iškepsiu ir pačias salotas“, – intriguoja laidos „Kotrynos burtai“ vedėja.

Nė viena Kotrynos laidos neapsieina ir be deserto, o šįkart jis bus ne tik skanus, bet ir greitai paruošiamas. Karamelizuoti bananai su ledais nustebins savo genialumu, rašoma TV3 pranešime spaudai.

Keptų Cezario salotų receptas

Salotoms reikės:

  • kelių vištos krūtinėlių;
  • sūdytos šoninės;
  • romaninės salotos;
  • prancūziško batono (bagetės);
  • citrinos.

Cezario salotų padažui reikės:

  • poros česnako skiltelių;
  • 2 ar 3 ančiuvio filė;
  • citrinos sulčių;
  • šaukštelio garstyčių;
  • šaukštelio „Vorčesterio“ padažo;
  • poros šaukštų majonezo.

Vištienos marinatui reikės:

  • trečdalio puodelio alyvuogių aliejaus;
  • ketvirtadalio puodelio obuolių acto;
  • šaukšto medaus;
  • šaukštelio garstyčių;
  • žiupsnio druskos.
TV3 nuotr./Kotryna Starkienė gamina cezario salotas
TV3 nuotr./Kotryna Starkienė gamina cezario salotas

Gaminimo eiga:

Pirmiausiai vištos krūtinėlę lengvai išmuškite mėsos plaktuku. Į plastikinį maišelį, skirtą laikyti maisto produktams, sudėkite vištos krūtinėlę, supilkite marinatą, maišelį atidžiai uždarykite ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.

Per šį laiką paruoškite salotoms reikalingą padažą – visus ingredientus sudėkite į blenderį ir gerai sutrinkite iki vientisos masės.

Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, patepkite alyvuogių aliejumi ir apkepinkite kepsninėje kartu su pusiau perpjauta citrina bei šoninės juostelėmis.

TV3 nuotr./Kotryna Starkienė gamina cezario salotas
TV3 nuotr./Kotryna Starkienė gamina cezario salotas

Tuomet marinuotą vištieną iškepkite kepsninėje, o išilgai perpjovę romaninę salotą, ją taip pat lengvai apkepinkite.

Beliks gražiai patiekalą patiekti – į lėkštę įdėkite pusę apkeptos romaninės salotos, supilkite salotų padažą ir pabarstykite sukapota šonine. Šalia įdėkite kelis gabalėlius vištienos, pusę citrinos ir kelias riekeles batono. Skanaus!

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai