Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Toma Vaškevičiūtė po gastrolių Kinijoje atsidūrė infekcinėje ligoninėje: „Švenčiu antrą gimtadienį“

Aktorė Toma Vaškevičiūtė (33) šiuo metu guli Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninėje Vilniuje ir gydosi sunkias ligos komplikacijas. Dar visai neseniai Kinijoje su spektakliu „Tartiufas“ pasirodžiusi moteris ten „pasigavo“ bakteriją, dėl kurios komplikacijų, kaip ji pati sako, dabar gali švęsti antrą gimtadienį ir džiaugtis gyvenimu dar labiau.
Toma Vaškevičiūtė
Toma Vaškevičiūtė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Pirmuosius ligos simptomus T.Vaškevičiūtė pajuto Kinijoje, kai jai pakilo didelė temperatūra – iki 40 laipsnių. Vis dėlto apsilankiusi vietinėje gydymo įstaigoje aktorė išgirdo, kad baimintis nederėtų.

„Kinų gydytojai mane patikino, kad nieko baisaus neatsitiko. Pasakė, kad yra kažkokia bakterija, bet ji neva nepavojinga, ir siūlė gerti jų vaistus, bet jie man nepadėjo, ir temperatūra nenukrito“, – 15min pasakojo aktorė.

Kaip pasakoja Toma, apie ligos sunkumą ji supratusi likus dienai iki paskutiniojo pasirodymo svečioje šalyje. „Viskas buvo gerai ir staiga visiškai nebepajudėjau“, – prisimena T.Vaškevičiūtė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Tomos Vaškevičiūtės kūrybos vakaro akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Tomos Vaškevičiūtės kūrybos vakaro akimirka

Aktorė pasakojo, jog su tokia temperatūra teko ir užlipti ant scenos, nes ligoninės sprendimas – neva viskas su sveikata yra gerai – per daug negąsdino. Vis dėlto, dėl visa ko apie tai buvo įspėta teatro bendruomenė.

„Visas teatras buvo perspėtas, kad, jeigu kas, mes stabdysime spektaklį bet kurią akimirką“, – kalbėjo Toma. Visgi vaidmuo, anot pačios Tomos, buvo atliktas puikiai.

„Aš tiesiog labai profesionaliai atlikau savo vaidmenį. Niekas nepamatė jokio skirtumo, o tuo metu aš kosmose skraidžiau, nes esant tokiam karščiui ir haliucinacijos prasideda“, – išgyvenimus Kinijoje pasakojo aktorė.

Tomo Ivanausko nuotr./Giedrius Savickas ir Toma Vaškevičiūtė
Tomo Ivanausko nuotr./Giedrius Savickas ir Toma Vaškevičiūtė

Lietuvoje buvo sureaguota žaibiškai

Po kelionės į Lietuvą, kuri, kaip pasakojo aktorė, truko apie 45 valandas, Toma nusiprausė ir tiesiu taikymu važiavo į Santariškes.

„Turint 40 laipsnių temperatūros buvo baisu ir labai sunku parskristi, aš tiesiog geležine savo valia įvykdžiau visą kelionę. Ačiū Dievui, nors tai buvo labai pavojinga“, – pasakojo moteris.

Santariškėse, kaip teigė Toma, ji iškart buvo atpažinta. „Merginos puolė į paniką, puolė skambinti gydytojams, pasakė, kad mergina iš Kenijos ką tik grįžo, ką tik nusileido lėktuvu. Aš sakau: „Kinijos, Kinijos!“ Bet tai jau nebebuvo esmė, – kalbėjo aktorė. – Buvo įtarta maliarija, todėl mane greitai atgabeno čia, į infekcinę ligoninę, nes, jeigu tai būtų maliarija, tai būtų buvę labai baisu.“

Galbūt gydytojų įtarimas, kad Toma iš Kenijos parsivežė egzotinių ligų, o galbūt ir kiti faktoriai nulėmė tai, kad į infekcinę ligoninę ji buvo atgabenta taip greitai, dabar mano Toma.

Lrt.lt nuotr./Toma Vaškevičiūtė
Lrt.lt nuotr./Toma Vaškevičiūtė

Visgi moteris liko nenusivylusi Lietuvos gydymo sistema, neslėpė džiugesio, jog lietuviai su liga tvarkėsi kur kas geriau nei kinai.

Toje kelionėje galėjau mirti. Mano organizme nebebuvo skysčių ir tas vanduo, kurį gėriau, man nebepadėjo, – prisiminė aktorė.

„Gydytojai labai gretai reagavo, mane greitai „atpumpavo“. Buvau netekusi labai daug skysčių, taigi, buvo labai pavojinga. Net jau ne nuo ligos, o nuo ilgos kelionės“, – tikino Toma.

Kelionė galėjo būti paskutinė

Paklausta, nuo ko gi galėjo kilti tokia ūmi liga, aktorė teigė to vis dar nežinanti. Anot jos, tik vakar paaiškėjo, kad liko komplikacijos – plaučių uždegimas.

„Gali būti, kad jau esant ten pasireiškė plaučių uždegimas arba tai įvyko dėl karščiavimo. Taip pat liga galėjo pasireikšti dėl bakterijos, paplitusios Pietų Kinijoje, kuri sukelia karščiavimą ir haliucinacijas“, – svarstė Toma.

Asmeninio albumo nuotr./Toma Vaškevičiūtė Kinijoje su spektakliu „Tartiufas“
Asmeninio albumo nuotr./Toma Vaškevičiūtė Kinijoje su spektakliu „Tartiufas“

Moteris iškart pridūrė, kad dabar ji gydosi plaučių uždegimą ir jaučiasi daug geriau. Tiesa, patirtys galėjo baigtis ir tragiškai.

„Toje kelionėje galėjau mirti. Mano organizme nebebuvo skysčių ir tas vanduo, kurį gėriau, man nebepadėjo, – prisiminė aktorė. – Ir galų gale galėjo išvirti smegenys, nes tas karštis laikėsi jau ketvirtą parą. Keičiasi smegenų baltymas, tiesiog pradeda kepti ir miršti.“

Kelionė buvo įspūdinga, nuostabi sėkmė, nuostabūs miestai, priėmimas buvo puikus, didžiausi ir nuostabiausi įspūdžiai iš to mėnesio turo

Vien pagalvojusi apie tokį scenarijų, moteris teigė, kad vis dėlto dabar yra labai laiminga. „Aš labai labai džiaugiuosi, tikrai nuoširdžiai tai sakau“, – kalbėjo scenos atstovė ir pridūrė, kad tai būtų galima vadinti antruoju jos gimtadieniu.

Sunkių išgyvenimų papildytas gastroles moteris dabar atsimena tik geruoju.

„Kelionė buvo įspūdinga, nuostabi sėkmė, nuostabūs miestai, priėmimas buvo puikus, didžiausi ir nuostabiausi įspūdžiai iš to mėnesio turo, kuris baigėsi irgi įspūdingai“, – džiaugėsi Toma.

Asmeninio albumo nuotr./Toma Vaškevičiūtė, Oskaras Koršunovas
Asmeninio albumo nuotr./Toma Vaškevičiūtė, Oskaras Koršunovas

Prakalbus apie dabartinę jos būklę, aktorė teigė, kad dabar – viskas kur kas geriau, sveikata eina geryn.

„Dabar aš jau gydoma, dabar mano rodikliai žymiai geresni, ir aš tuoj jau atsistosiu ant kojų“, – ramino T.Vaškevičiūtė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Aktoriai Toma Vaškevičiūtė ir Tadas Gryn pasuko skirtingais keliais: „Reikia paleisti pačius mylimiausius“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai