Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turto pasisavinimu iš savo įmonės apkaltinto L.Vaisietos istorijoje – nauja žinia: „Nesustosiu“

Rugsėjį paaiškėjo, kad verslininką, influencerės Indrės Burlinskaitės vyrą ir buvusį Druskininkų savivaldybės tarybos narį Liudą Vaisietą teismas pripažino kaltu dėl turto pasisavinimo iš jo paties vadovaujamos mažosios bendrijos. Tuomet vyras patikino, kad šį sprendimą tikrai skųs. O dabar L.Vaisieta pasidalijo naujausia žinia.
Liudas Vaisieta, Indrė Burlinskaitė
Liudas Vaisieta, Indrė Burlinskaitė / Dariaus Kučio, Martyno Stankaičio nuotr.

Kaip paskelbta dar rugsėjo 12 dieną, Alytaus apylinkės teismas buvusį Druskininkų savivaldybės tarybos narį, verslininką Liudą Vaisietą pripažino kaltu dėl turto pasisavinimo bei skyrė jam 7,5 tūkst. eurų baudą. Teismas konstatavo, kad pasisavintomis lėšomis jis apmokėjo vestuvių su Indre Burlinskaite sąskaitas.

Tuomet portalui Žmonės.lt Liudas teigė, kad sprendimą skųs: „Sprendimas yra mažų mažiausiai neteisingas, tai yra viena dalis. O kita dalis, kad prokuroras net neturėdamas teisinės galimybės užvedė tokią absurdišką bylą ir joje nuskynė pergalę. Tai yra neteisinga. Mano akimis, tai yra elementarus bandymas susidoroti ir pakenkti.“

LNK stopkadras/Liudas Vaisieta
LNK stopkadras/Liudas Vaisieta

Spalio 5-ąją, šeštadienį, savo instagramo paskyroje L.Vaisieta pasidalijo naujausiomis istorijos detalėmis. Jis atskleidė, kad skundas buvo tenkintas. Šia žinia Liudas sutiko pasidalyti ir su portalo Žmonės.lt skaitytojais.

„Kad jau nuo pat pradžių pradėjau gvildenti šią temą, tai ir dabar jaučiu tokią pareigėlę pasidalinti informacija, jog tenkino mūsų skundą ir dabar byla bus nagrinėjama apeliacine tvarka Kauno apygardos teisme.

Ten su advokatu, tarp kitko, kurį po pirmos instancijos vis dėlto nusprendžiau pakeisti, bandysime ne tiktais išteisinti mane ir pasiekti teisybę, bet turbūt kai kuriems prokurorams ir įrodyti, kad jau seniai mes gyvenam ne kažkokio Baltarusijos režimo principais ir kad negalima vadovautis asmeninėmis ambicijomis“, – kalbėjo L.Vaisieta.

Portalui Žmonės.lt Liudas sakė, kad posėdis Kauno apygardos teisme turėtų įvykti dar šį mėnesį.

„Tebūnie aš būsiu naivus, bet vis tiek tikiu, kad pasieksime šitoje byloje pergalę“, – portalui Žmonės.lt sakė jis.

O instagrame jis dar chronologiškai surašė, ką jam ir Indrei teko patirti per pastaruosius kelerius metus.

Instagram nuotr./Liudas Vaisieta – apie tai, ką jam teko patirti
Instagram nuotr./Liudas Vaisieta – apie tai, ką jam teko patirti
Instagram nuotr./Liudas Vaisieta – apie tai, ką jam teko patirti
Instagram nuotr./Liudas Vaisieta – apie tai, ką jam teko patirti

„Visose šiose bylose ir skirtingose instancijose advokatų išlaidos solidžios. Įtampa. Pastovus spaudimas. Reputacija – patys suprantate. Pas mus Lietuvos žmonės be nuosprendžių nuteisiami. Užtenka patampyti. O mane tampo treti metai labai jau intensyviai. Tik šį kartą, skirtingai nei byloje su tuo VSAT pareigūnu, nesustosiu“, – rašė L.Vaisieta.

Instagram nuotr./Liudas Vaisieta – apie tai, ką jam teko patirti
Instagram nuotr./Liudas Vaisieta – apie tai, ką jam teko patirti

Žmonės.lt primena, kad baudžiamosios bylos duomenimis, vyras, būdamas mažosios bendrijos (MB), teikiančios kartodromo paslaugas, direktoriumi, 2021 metų rugpjūčio–spalio mėnesiais pasisavino jo žinioje buvusį svetimą, mažajai bendrijai priklausantį turtą – 15 tūkst. 180 eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai nustatė, kad pasisavintomis lėšomis buvo apmokėtos teisiamojo vestuvių šventės organizavimo išlaidos. Skelbta, kad L.Vaisieta tokiu būdu apmokėjo visas savo vestuvių sąskaitas – daugiau nei 15 tūkst. eurų.

Verslininkas savo kaltę neigė, motyvuodamas tuo, kad kasmet jo vadovaujama mažoji bendrija rengia kartodromo gimtadienio šventę. 2021 metais kartodromo gimtadienis, organizuotas viename Vilniaus restorane, sutapo su vyro vestuvių šventės data, todėl jis nusprendė daryti bendrą šventę, o bendrijos lėšos buvo naudotos tik su kartodromo švente susijusioms išlaidoms apmokėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas