Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TV pagalbos“ žvaigždės Palangoje dalyvavo moterų autovaržybose: „Tikimės patekti į geriausiųjų 10-uką“

Penktadienis moterims, kurios dalyvavo „Aurum 1006 km Powered by Hankook“ lenktynių festivalio „108 km Moterų iššūkyje“, buvo itin azartiškas. Jį priėmusios bei rimtai nusiteikusios buvo ir „TV pagalbos“ žvaigždės – Gerda Žemaitė, Renata Šakalytė ir Sandra Žutautienė – bei jų komandos narė Dovilė Averkaitė. Bendražygės pasiryžo kartu įveikti užduočių kupinus 108 kilometrus. Tad kaip joms pasisekė Palangoje vykusiose varžybose?
Gerda Žemaitė, Renata Šakalytė, Sandra Žutautienė
Gerda Žemaitė, Renata Šakalytė, Sandra Žutautienė / 15min nuotr.

Liepos 15-18 dienomis vyksiančiame lenktynių festivalyje Lietuvos pajūryje net 88 moterų ekipažai galėjo išbandyti savo jėgas nuotaikingame iššūkyje, pasimėgauti važiavimu „Aurum 1006 km Powered by Hankook“ lenktynių trasa. Tiesa, visa tai nebuvo įprastos lenktynės, mat moterims teko įveikti galvosūkius ir į paskirtas lokacijas atvykti nurodytu laiku.

Tarp moterų, nusprendusių išbandyti save, buvo ir gerai visiems žinomos eterio žvaigždės – Gerda Žemaitė, Renata Šakalytė, Sandra Žutautienė – bei už kadro dažnai liekanti, bet svarbi „TV pagalbos“ narė ir redaktorė Dovilė Averkaitė. S.Žutautienei šioje kovoje atiteko svarbiausias vaidmuo – sėsti už vairo.

15min teko galimybė pabendrauti su ką tik iš automobilio išlipusia Gerda Žemaite, o ši sutiko papasakoti, su kokiais iššūkiais ekipažui teko susidurti ir kokių rezultatų „TV pagalbos“ veidai tikisi.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka

Nuo jaudulio stojo virškinimas

Ką tik įveikusi 108 km iššūkį G.Žemaitė neslėpė džiaugsmo. „Emocijos labai geros, buvo tikrai smagu. Aišku, jaučiame, kad visai neblogai įveikėme visas užduotis“, – sakė ji. Visgi moteris neslėpė, kad klaidų padaryta buvo.

„Šiek tiek padarėme klaidų, tarkim, dabar manome, jog ne taip apvažiavome kuolelį. Bet tai tik mūsų spėjimas“, – pridūrė ji. Visa kita, kaip mano Gerda, veikiausiai buvo padaryta gerai.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka

Nelengva užduotis buvo ir įveikti šlapios dangos trasą, pridūrė laidos vedėja. Taip pat didesniu nei planuota iššūkiu pasirodė įvairūs galvosūkiai, kuomet moterims teko iššifruoti tam tikras frazes.

„Taigi, visos ir pasukome galvas, ir pamankštinome smegenis, ir fiziškai pajudėjome, ir gerai praleidome laiką“, – džiaugėsi G.Žemaitė. Tačiau galbūt taip gerai moterys nebūtų pasirodžiusios, jei ne ekipažo vairuotoja.

„Vairavo Sandra, patyrusi vairuotoja, turinti 21-erių metų stažą“, – kolegės įgūdžius pabrėžė G.Žemaitė. Pati Sandra sakė gerokai pasijaudinusi prieš varžybas, tačiau dabar besijaučianti puikiai. „Po trasos susitvarkė viduriai“, – juokėsi vairuotoja, o kolegė G.Žemaitė pridūrė, jog Sandra prieš išvažiuodama dar vaistų prašiusi dėl netikėto sunegalavimo.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka

Nepaisant to, visos moterys kartojo, kad jų nuotaika – puiki. O ypač ji puiki čia pirmą kartą dalyvaujančiai Renatai. „Renata buvo kaip ir mūsų talismanas. Puiki nuotaika, geras oras ir nerealūs, vaizdingi maršrutai. Super super! Tiesa, apie pirmą vietą šiandien negalvojame, bet į dešimtuką patekti tikimės. Na, ir užlipti ant scenos“, – šypsojosi G.Žemaitė.

Varžybų akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas