Ugnė juokėsi – gaminti pradėjo visai neseniai, tada, kai ruoštą maistą pradėjo valgyti jos dukrelė Uma.
„Tada išviriau pirmą bulvę, paskui – pirmą morką, o dabar jau ir pirmą kotletuką esu padariusi!“ – sakė ji.
Kartu su Giedriumi Savicku ji ruošė paprastus, lengvai iš kiekvienuose namuose randamų ingredientų pagaminamus havajietiškus poke dubenėlius.
„Jei tu ateitum pas mane į laidą, aš valgyti užsakyčiau“, – kvatojo viešnia.
Nors gaminti ir pradėjo neseniai, ji jau turi patiekalą, potencialiai galintį tapti jos firminiu. Tai – netikras zuikis su karamelizuotais svogūnais ir mocarelos sūriu.
„Pamėginau vieną kartą – pavyko, antrą kartą – irgi pavyko“, – džiaugėsi ji.
Visgi geriau pagalvojusi, Ugnė išsirinko kitą firminį patiekalą, artimesnį savo širdžiai.
„Nuo vaikystės – daktariška dešra, juoda duona ir svogūnas“, – sakė ji.
Pjaustydami ingredientus poke dubenėliams, Giedrius su Ugne dalijosi virtuviniais nuotykiais. Charizmatiška moteris prisiminė, kaip studijų metais draugams kepė kugelį.
„Visi pavalgė ir sakė, kad skanu. Po savaitės sakau: žinote, padarysiu jums deserto! Ir kaimynai sako: prašau, Ugne, jei bus taip, kaip su kugeliu, nereikia – geriau mes tau desertą nupirksime, tik nieko nedaryk. Iki šiol nesuprantu, kas buvo blogai su tuo kugeliu!“ – juokėsi LNK laidų vedėja.
Pati Ugnė apie maistą dažniausiai tiesos nepasako savo tėvams – uošvienei meluoti netenka.
„Uošvienė gamina labai skaniai, nei karto jai nesu melavusi, galiu ranką pridėti prie širdies! Bet kartais pameluoju tėvams. Talentą gaminti valgyti tikriausiai paveldėjau iš savo mamos... Atrodo, kad ir ji kažkada yra iškepusi tokį kugelį, kaip mano“, – sakė U.Siparė.
Kokia daržovė būtų Ugnė Siparė ir kokių slaptų užmačių galėjo turėti jos vyras Marius, skatindamas eiti į Giedriaus Savicko virtuvę? Žiūrėkite eksperimentinėje kulinarinėje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ per LNK internetinę televiziją.