Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Uoga Uoga“ kūrėja L.Sokolovska prekiavo milijonais, kol įvyko siaubingas įvykis: „Galvojau, viskas“

Natūralios kosmetikos „Uoga Uoga“ įkūrėja, verslininkė Lena Sokolovska gimė ir užaugo Latvijos Daugpilio mieste. Po baigtų ekonomikos studijų Stokholmo universitete Rygoje, kurioje mokėsi su lietuviais bei estais, latvė sulaukė darbo pasiūlymo atvykti į Vilnių ir dirbti finansų analitike tarptautiniame investiciniame fonde. Iš pradžių darbe Lena jautėsi kaip kino juostoje, kur kompiuterio ekrane sukdavosi milijoninės sumos.
Lena Sokolovska
Lena Sokolovska / LNK nuotr.

„Čia toks didelis kazino, kur mes prekiavome milijonais. Atrodo, tie pinigai išeina iš vienos kišenės ir pasideda į kitą“, – apie finansines paslaptis LNK laidoje „Bus visko“ kalbėjo moteris.

Šalia finansų analitikės darbo Lena užsiėmė ir ekstremaliu sportu – akrobatiniu parašiutizmu. Ji, jau būdama devynerių, stebėdama savo tėtį, akrobatinio parašiutizmo meistrą, žinojo, jog ateityje ir pati to imsis, tačiau Lenos mama tam prieštaravo.

LNK nuotr./Šuolis su parašiutu
LNK nuotr./Šuolis su parašiutu

Lietuvai bei Latvijai pasaulio čempionatuose atstovavusi verslininkė yra sumušusi ne vieną rekordą, bet savo pirmojo šuolio turėjo laukti kol sukako keturiolika. „Aukščiausias šuolis buvo iš 6,5 km aukščio, jį reikėjo atlikti su deguonies kauke. Esu šokusi su 104 žmonėmis ir danguje padarėme žvaigždės figūrą. Vakar šuolio metu bandžiau pasidažyti. Nebuvo paprasta, pavojingiausia dalis turbūt tai, kad teko šokti be šalmo“, – akrobatinio parašiutizmo meistrė bei verslininkė dalinosi „Bus visko“ laidoje.

Didžiulės sėkmės versle sulaukusi ir tūkstantį šuolių užsibrėžusi įveikti moteris laidoje pasakojo, kad kartais paklausia savęs, kam jai ši rizika ir pavojai, juk galėtų sėdėti šiltai namuose ar kieme kepti grilį su vaikais ir tėvais, tačiau adrenalinas – jos gyvenimo variklis: „Būna, kad esant ant žemės pamirštu, kaip gera ore, galvoju ten šalta, pučia vėjas, nesąmonė, bet iššoku iš lėktuvo su parašiutu ir pasidaro taip gera, lengva ir ramu“, – dalinosi Lena.

LNK nuotr./Lena Sokolovska
LNK nuotr./Lena Sokolovska

Lena prisimena vieną pavojingą ir rizikingą šuolį, kuris pakeitė kardinaliai jos gyvenimą. Vieną kartą iššokus iš lėktuvo, meistrei neišsiskleidė parašiutas. Tąkart Lena vos išvengė tragiškos lemties.

„Iššokau iš didelio aukščio, atlikau visus akrobatinius triukus, kuriuos turėjau padaryti, iššoviau parašiutą ir jis neišsiskleidė, nes buvo susipynę stropos. Mane pradėjo stipriai sukti ir supratau, kad turiu nusišauti pagrindinį parašiutą, tačiau seniai to nebuvau darius ir man neužteko jėgų tai padaryti. Galvojau, viskas“, – laidoje apie lemtingą įvykį pasakojo Lena.

Moteris atviravo, kad gyvenimas pro akis neprabėgo, priešingai, galvojo apie darbus, kurių nespėjo padaryti, o nusileidusi suprato, kad gyvenimas nėra tik darbas. Atsidūrimas ant mirties slenksčio paskatino Leną mesti ilgai siektą sėkmingą karjerą finansų srityje ir imtis naujos veiklos, kuri įprasmintų jos gyvenimą.

Kaip pasikeitė Lenos gyvenimas metus darbą, kodėl ją apėmė depresija ir kaip gimė „Uoga Uoga“ prekės ženklas –antradienio vakarą, 20 val., laidoje „Bus visko“ per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas