Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Baumila paaiškino, kodėl mylimąją gėlėmis džiugina rečiau nei norėtų

Vienas žymiausių Lietuvos dainininkų Vaidas Baumila prisipažino, kad savo širdies draugę gėlėmis stebina nedažnai. Jis paaiškina, kad dėl to atsakomybė krenta gėlių pardavėjams, kurie nesiūlo galimybės atsiskaityti kortele. Vaidas niekada nesinešioja grynųjų pinigų. Jis neslepia, kad tai tik vienas iš daugelio nepatogumų, kurie atsiranda, kai kišenėje turi tik banko kortelę.
Vaidotas Baumila
Vaidas Baumila / Projekto partnerio nuotr.

Vaidas Baumila yra „myPOS“ iniciatyvos „Mokėk kortele visur“ ambasadorius. Šia iniciatyva žmonės kviečiami registruoti vietas, kuriose nėra galimybės atsiskaityti kortele, ir prisidėti prie verslo skaidrinimo Lietuvoje. Registruoti įmones galite čia.

„Nuo seno už prekes ir paslaugas atsiskaitau tik kortele, o tai reiškia, kad antrą kartą nesilankau vietose, kur priimami tik grynieji. Jau ne vienerius metus didžiuliu lanku aplenkiu turgų, o Kaziuko ir kitose mugėse tik pauostau skanėstus, apžiūriu medinius dirbinius, bet nieko neįsigyju, nes neturiu grynųjų pinigų“, – pasakoja Vaidas.

Jis atskleidžia, kad dėl įpročio nesinešioti grynųjų negali nustebinti savo širdies draugės gėlėmis taip dažnai, kaip norėtų: „Kita vertus, turiu labai gerą pasiteisinimą, kodėl neatnešu jai gėlių – pardavėjai nepriėmė kortelės“, – juokiasi pašnekovas.

Jis pasakoja, kad šviežiausia jo neigiama patirtis – „Vaidilos“ teatre. Ten dainininkas negalėjo nusipirkti vandens, nes nėra galimybės atsiskaityti kortele: „Ištraukiau kortelę ir lyg šlapiu skuduru per veidą išgirdau frazę, kad atsiskaityti galima tik grynaisiais. Tokios situacijos mane neigiamai nuteikia, juk jau 2018-ieji.“

Vietoje piniginės – kortelių dėklas

Dainininkas pasakoja, kad grynųjų pinigų niekada neturi, nes juos nepatogu nešiotis. „Pinigus reikia laikyti piniginėje, o tai – didelis daiktas, kurio aš, kaip ir dauguma vaikinų, neturiu kur įsidėti. Piniginė netelpa į kišenę, todėl vietoje jos nešioju kortelių laikiklį, kurio dydis tinka visų kelnių kišenėms“ – šypsodamasis paaiškina dainininkas.

Vaido gyvenimo būdas ypač intensyvus – jis neturi laiko sustoti prie bankomato išsigryninti pinigų.

„Prisipažinsiu – esu didelis tinginys, kuris neranda laiko sustoti prie bankomato. Nuolat visur skubu, esu šiek tiek išsiblaškęs, tad jeigu nešiočiau grynuosius, greičiausiai juos pamesčiau. Tai, beje, dažnai atsitinka ir su bankinėmis kortelėmis“, – atskleidžia Vaidas.

Jis pasakoja, kad pametęs kortelę, visiškai dėl to nesijaudina, o paprasčiausiai paskambina į banką ir ją užblokuoja: „Bankinės kortelės kelia kur kas mažiau rizikos nei grynieji pinigai. Pametęs kortelę nebijau, kad prarasiu pinigus. Pametus grynuosius, kurie man labai lengvai iškrenta iš kišenės, tenka nuliūsti, nes žinau, kad tų pinigų jau tikrai niekur nerasiu.

Projekto partnerio nuotr./„myPOS“ mokėjimų aparatas
Projekto partnerio nuotr./„myPOS“ mokėjimų aparatas

Restorane jaučiasi nepatogiai

Kita vertus, tik bankinių kortelių naudojimas sukelia nepatogumų. Dažniausiai maitinimo įstaigose.

„Jaučiuosi labai nepatogiai kai mokėdamas bankine kortele, negaliu palikti arbatpinigių. Jeigu restoranas suteikia galimybę už maistą atsiskaityti kortele, lygiagrečiai turėtų būti suteikiama galimybė palikti ir arbatpinigius tokiu pačiu būdu“, – kalba pašnekovas.

Vaidas palygina, kad jau ne tik Vakarų šalyse, bet ir turistų lankomose, kaip Kipras, galimybė arbatpinigius palikti kortele yra kur kas labiau išvystyta, nei Lietuvoje: „Girdėjau, kad Lietuvos maitinimo įstaigose jau randasi galimybė arbatpinigius palikti kortele, bet pačiam dar neteko atsidurti tokiame restorane.“

Galime būti pirmieji atsisakę grynųjų

„Grynųjų pinigų atsisakiau jau labai seniai ir pastebiu, kad atsiskaitymų bankine kortele infrastruktūra per pastaruosius metus labai sparčiai pažengė į priekį. Lietuva greitai vakarėja ir mėgsta iššūkius – galbūt mes galėtume tapti pirmoji šalis, kuri iš vis atsikaitys grynųjų?“, – idėją Lietuvai pateikia Vaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito