Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 05

V.Mainelytės dukra Dovilė – apie „gastrolių vaiką“, išgąsdinusį skambutį ir didžiai mažą 75-metį

Rugsėjo 5-ąją Vaiva Mainelytė sutinka 75-ąjį gimtadienį. Lietuvos kino ir teatro ikona, amžinoji „Velnio nuotaka“, nuostabi kolegė, draugė ir mama – tokie epitetai kartu su jubiliejiniais sveikinimais skrieja garsiajai aktorei jau kone dvi savaites. Akivaizdu – įrodymų, kad scenos legendą beprotiškai myli visa Lietuva, toli ieškoti nereikia. Tačiau meilės bei rūpesčio V.Mainelytei nestinga ir už „uždarų durų“. „Ko jau ko, bet apkabinimų ir tostų šventinę dieną tikrai bus!“ – šypsosi scenos primadonos dukra Dovilė.
Vaiva Mainelytė ir Dovilė Žebrauskė
Aktorė Vaiva Mainelytė / Asmeninio albumo nuotr.

Nors kone visa Lietuva nuo pat rugpjūčio pabaigos aidi apie 75-ąjį V.Mainelytės jubiliejų, pati aktorė nekart kartojo – dažniausiai ji gimtadieniams didelės reikšmės neteikia. Esą jie eina ir praeina, lieka tik brangūs ir laiko patikrinti žmonės šalia: kartu užaugę kolegos, bičiuliai, negailintys gražaus žodžio, ir mylima šeima. O šios palaikymas ir rūpestis V.Mainelytę lydi kiekviename žingsnyje.

Likus keletui dienų iki 75-ojo V.Mainelytės gimtadienio, jos dukra pradinių klasių mokytoja Dovilė Žebrauskė leidosi į prisiminimus. Portalui Žmonės.lt „gastrolių vaiku“ save vadinanti Dovilė atviravo apie ryšį su mama Vaivute, mamos „nekalbadienius“, prajuokinusius nutikimus ir keturis V.Mainelytės anūkus, besąlygiškai mylinčius savo močiutę.

„Per jubiliejaus šventę mano mažasis čiupo mikrofoną ir tiesiog išrėžė: „Aš labai džiaugiuosi turėdamas tokią gražią, nuostabią močiutę, kuri yra labai populiari ir nėra kažkokia ragana“, – prisiminusi sūnaus sveikinimą nusijuokė D.Žebrauskė.

Bet apie viską nuo pradžių.

Dovile, netrukus jūsų mama švęs svarbų jubiliejų. Galbūt galite papasakoti, kaip jį sutiksite?

Jau turėjome grandiozinį mamos gimtadienio paminėjimą „Vaidilos“ teatre, tai šįkart švęsime mūsų didžiai mažame šeimos rate. Taip sakau, nes mūsų pačių yra daug (juokiasi). Tikriausiai bus ramūs, jaukūs jubiliejaus pietūs.

Kokias dovanas mėgsta jūsų mama? Ar buvo sunku nuspręsti, ką dovanoti jubiliejaus proga?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas