V.Montvydienė – apie maistą šeimoje: ką pasiimtų į negyvenamą salą ir kodėl vaikai valgo grikius

Nuomonės formuotoja ir projektų vadovė Veronika Montvydienė prabilo apie maisto valgymo įpročius savo šeimoje.
Veronika Montvydienė su dukra
Veronika Montvydienė su dukra / Asmeninio archyvo nuotr.

Giedrius Savickas, žinomas teatro ir kino aktorius, įvairių televizijos projektų vedėjas, naujoje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ užėmė kulinarijos žinovo poziciją ir su LNK internetinės televizijos žiūrovais sveikinasi iš pačios jaukiausios vietos namuose – virtuvės.

Pirmosios laidos „Valgoma ar nevalgoma“ viešnia Veronika Montvydienė atskleidė, kad vaikystėje prie stalo jai tekdavo praleisti ne vieną valandą, o labiausiai nekentė raugintų kopūstų sriubos.

Į negyvenamąją salą, Giedriaus Savicko nuostabai, ji pasiimtų... kugelio.

Pirmojoje laidoje su Giedriumi Savicku žinoma moteris išbandė keturias grikių košės versijas ir atskleidė, kad jos vaikai taip pat valgo grikius.

„Nes yra priversti, – juokiasi Veronika. – Jiems sakau, kad, jei jau valgom, turim valgyti sveikai.“

LNK stopkadras/Giedrius Savickas, Veronika Montvydienė
LNK stopkadras/Giedrius Savickas, Veronika Montvydienė

Kiekvienų namų virtuvėje vyksta daugiausia veiksmo: čia verda įdomiausi įvykiai ir mezgasi smagiausi pokalbiai. Kaip tik taip bus ir čia – naujos eksperimentinės kulinarinės laidos „Valgoma ar nevalgoma“ virtuvėje, rašoma LNK pranešime spaudai.

„Vesti kulinarinę laidą man pačiam buvo netikėta!” – pripažįsta žinomas aktorius Giedrius Savickas.

Jau kuris laikas jis ir pats vis daugiau laiko praleidžia savo namų virtuvėje – mėgsta eksperimentuoti, itin domisi įvairiausiais virtuvės prietaisais, ir yra įsitikinęs, kad gaminti jam sekasi vis geriau. Pasak Giedriaus, laidos „Valgoma ar nevalgoma“ idėja jam artima, paprasta, bet ne prasta.

Šioje virtuvėje Giedrius su svečiu ar viešnia drauge gamindami dalijasi savo valgymo įpročiais, prisimena įvairius patiekalus ir su jais susijusias istorijas iš vaikystės, paauglystės ar šiandienos. Gaminami patiekalai visiems gerai žinomi ir dažnai valgomi – juos esame įpratę gamintis pusryčiams, pietums ar vakarienei.

„Tačiau, sutikite, kiekvienas tą patį patiekalą valgome skirtingai, nes taip esame įpratę nuo mažumės. Pavyzdžiui, grikių košę vieni gardina sviestu, kiti valgo su daržovėmis, treti su grietine ar saldžią, pagardinę uogomis, cukrumi, medumi“, – idėja dalijasi prodiuserė Nida Tamošiūnaitė.

Pasak Nidos, pasidomėjus tampa aišku, kodėl kiekvienas esame įpratę tą patį patiekalą valgyti vis kitaip. Tai dažnai būna aplinkos, kurioje augome, ir jos tradicinių patiekalų skonio palikimas mūsų skonio receptoriams. Juk skirtinguose Lietuvos etnokultūriniuose regionuose tas pats patiekalas valgomas vis kitaip. Žvelgiant pasauliniu mastu, skirtingose šalyse tas pats patiekalas valgomas dar kitaip – o tai be galo įdomu ir nauja mūsų gomuriui. Klausimas tik vienas: ar mums, lietuviams, tai bus valgoma ar ne?

Idėja kurti kulinarinę laidą pavadinimu „Valgoma ar nevalgoma“ būtent ir kilo prisiminus vaikystėje žaistą žaidimą su kamuoliu „Valgoma – nevalgoma“, kurį daugelis turbūt žaidė. Kaip? Ogi mesdamas kamuolį draugui sakai bet kokį žodį: jei tai valgoma, kamuolį draugas gaudo, jei ne, negaudo ir jo išvengia.

„Su kamuoliu nežaisime – tiesiog eksperimentuosime su įvairių šalių skoniais, ragausime ir spręsime, ar tas pats patiekalas pateiktas kitaip mums visiems ir kiekvienam atskirai yra valgomas ar nevalgomas, ar priimsime jį į savo virtuvę, ar ne“, – pasakoja Nida.

„Valgoma ar nevalgoma“ – per LNK interneto televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis