Vaidas Baumila atskleidė netikėtą būdą, kaip malšina įtampą: „Tai – geriausia terapija“

Pavasariškoje aktoriaus Giedriaus Savicko virtuvėje – kepančių blynų kvapas. Čia apsilankė ypatingas svečias, nes skusti bulves, anot Giedriaus, reikia tikros žvaigždės. Išbandyti įvairius bulvinių blynų receptus į pagalbą aktoriui atvyko dainininkas Vaidas Baumila.
Vaido Baumilos koncertas „Apžavai“
Vaidas Baumila / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Vaidui bulvių skutimas nesvetimas. Dar vaikystėje šį namų ruošos darbą jam skirdavo mama. Dabar V.Baumila sako į procesą pažiūrėjęs iš kitos pusės, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./Vaidas Baumila
Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./Vaidas Baumila

„Kai esu suaugęs, suprantu, kad bulvių skutimas – geriausia terapija. Tada nusiramini, būni bulvių skutime ir niekame daugiau. Visi mobiliakai, pašalinės mintys nueina į šalį – tiesiog skuti bulves“, – laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ pasakojo dainininkas.

Vaidas juokavo, kad po koncertų įtampą nuima būtent skusdamas bulves, o paklaustas, ką keps, atsako, kad gamins sau pačiam gerą energiją.

Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./Giedrius Savickas, Vaidas Baumila
Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./Giedrius Savickas, Vaidas Baumila

G.Savickas ir V.Baumila ragavo bulvinius blynus keturiais skirtingais būdais: vokišku – su obuoliene, lenkišku – su cukrumi, skandinavišku – su lašiša, grietine ir raugintu agurku, tradiciniu lietuvišku – su grietine ir svogūnų laiškais.

Ruošdamas blynus dainininkas prisiminė mėgstamiausius vaikystės patiekalus, kai kuriuos pagaminti jis mamos prašo iki šiol. Ypač V.Baumilai patinka jos kepti lietiniai blyneliai.

Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./Giedrius Savickas, Vaidas Baumila
Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./Giedrius Savickas, Vaidas Baumila

„Tai toks paprastas dalykas – mama skaniai kepa lietinius su baravykais, o viduje – sūris. O jei dar dešrelė...“ – apie mamos receptą užsisvajojo Vaidas.

Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./Giedrius Savickas, Vaidas Baumila
Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./Giedrius Savickas, Vaidas Baumila

Ragaudami iškeptus blynus vyrai įminė net kelias istorines mįsles. Ar žinojote, kad Norvegijos karalius agurkėlį pjausto į tiek dalių, kiek metų trunka jo valdymas?

Laida „Valgoma ar nevalgoma“ – LNK interneto televizijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis