Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidui Baumilai darbo Anglijoje ieško asmeninė agentė

Vienu metu kone dviejose šalyse – Lietuvoje ir Didžiojoje Britanijoje – gyvenantis dainininkas Vaidas Baumila savo ateitį įsivaizduoja miuziklo scenoje. Raimundo Banionio miuziklo „Kuprelis“ pagrindiniu aktoriumi tapęs atlikėjas jėgas išbando vaikščiodamas į miuziklų atrankas ir Anglijoje.
Vaidas Baumila
Vaidas Baumila / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paklaustas, kaip skiriasi dainavimas scenoje pasirodant kaip solo atlikėjui, ir miuziklo aktoriui, V.Baumila esminių skirtumų neįvardijo. Vis dėlto vaikinas tikino, kad miuziklo specialybės magistro studijas Anglijos Gilfordo vaidybos mokykloje (Guilford School of Acting) baigė ne be reikalo ir savo ateitį įsivaizduoja būtent teatro scenoje.

Nemažai laiko Didžiojoje Britanijoje praleidžiantis V.Baumila sako, kad jam nėra svarbu, kurioje šalyje gyventi ir dirbti, svarbiausia, kad darbas būtų mėgstamas. Tačiau atlikėjas pripažino, kad Londonas miuziklo aktoriams suteikia daugiau perspektyvų nei Vilnius.

BFL/Tomo Lukaio nuotr./Vaidas Baumila gegužės 14-osios vakarą koncertavo sostinės muzikos klube Tamsta.
Vaidas Baumila

„Esant Londone būtina bandyti prasimušti – jie turi daug puikių miuziklų, geras sąlygas. Yra ir didelių, ir mažesnių miuziklų, taigi visur galima atrasti darbo, o po to – tik kilti, kol galiausiai grįžti namo, į Lietuvą“, – pasakoja atlikėjas.

Lygindamas Anglijos ir Lietuvos mokyklas, kviečiančias mokytis miuziklo aktoriaus specialybės, V.Baumila tiesus: „Lietuvoje nėra geros miuziklo aktorius ruošiančius mokyklos, todėl norėčiau čia grįžti su svetur įgytomis žiniomis.“

Anglijoje nesnaudžia

24-erių lietuvis Londone nesėdi rankų sudėjęs – jis nuolat bando savo jėgas įvairių miuziklų atrankose ir tikisi galop uždainuoti Londono scenoje.

„Dabar turiu agentę, kuri ieško atrankų į įvairius spektaklius. Vienų spektaklių kūrėjai dar nedavė man atsakymo, kiti sakė, kad atrankos nepraėjau. Teigiamų atsakymų dar negavau“, – prisipažino V.Baumila.

Jis apsilankė miuziklų „Guys and Dolls“ (liet. „Vaikinai ir lėlytės“), „Assassins“ (liet. „Samdomi žudikai“) ir Kalėdinio Olandijos tenorų šou atrankose.

V.Baumilos teigimu, jokios tautinės diskriminacijos siekiant gauti vaidmenį atrankų metu jis nejaučia. „Niekas nežino, iš kur aš. Kartais tik pasako, kad mano labai keistas akcentas ir paklausia, ar esu iš Amerikos. Sakau, kad ne – iš Rytų Europos. Tautybė čia nėra svarbi, tereikia gerai kalbėti angliškai“, – pasakoja dainininkas.

Domanto Umbraso/BFL nuotr./Vaidas Baumila ir Ingrida Žiliūtė
Domanto Umbraso/BFL nuotr./Vaidas Baumila ir Ingrida Žiliūtė miuzikle „Kuprelis“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?