Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdovų rūmuose įteiktos „Auksinės bitės“: metų vedėja tapo kūdikio besilaukianti Eglė Daugėlaitė

Penktadienio vakarą Valdovų rūmuose pagerbti geriausi visuomeninio transliuotojo darbuotojai ir projektai. Įvairiose nominacijose jiems atiteko 11 skulptoriaus Romualdo Kvinto kurtų „Auksinių bičių“ statulėlių.
Eglė Daugėlaitė
Eglė Daugėlaitė / E.Genio nuotr.

2018-ųjų vedėja išrinkta Eglė Daugėlaitė, šiuo metu besilaukianti pirmagimio.

Žurnalistei pernai buvo patikėtos sudėtingos tiesioginės transliacijos: pavasarį ji LRT žiūrovams padėjo stebėti britų karališkąsias vestuves, vasarą vedė 100-mečio Dainų šventę, o rudenį per dvi Popiežiaus Pranciškaus vizito dienas net trylika valandų praleido tiesioginiame eteryje – kruopščiai pasirengusi, neklupdama, išlaikydama tinkamą tempą.

E.Genio nuotr./„Auksinių bičių“ apdovanojimų akimirka
E.Genio nuotr./„Auksinių bičių“ apdovanojimų akimirka

Metų žurnalistė – Ugnė Galadauskaitė, „Labos dienos“ vedėja, kalbinanti dalyvius ir skaitanti žinias. Už Ugnę ir Eglę savo balsus atidavė ne tik LRT darbuotojai, bet ir portalo skaitytojai.

E.Genio nuotr./„Auksinių bičių“ apdovanojimų akimirka
E.Genio nuotr./„Auksinių bičių“ apdovanojimų akimirka

Nugalėtojus kitose 9 nominacijose rinko LRT darbuotojai. Metų debiuto „Auksinė bitė“ atiteko LRT Tyrimų skyriui. Prieš pusmetį pradėjusi dirbti komanda jau atliko dešimtis rezonansinių tyrimų visuomenei rūpimais klausimais.

„2018-ieji mums buvo ypatingi: šventėme Valstybės atkūrimo 100-metį ir pristatėme nemažai naujovių, kurias įvertino auditorija. Dėl jų plušome neskaičiuodami darbo valandų ir darėme kiekvienas net daugiau, negu buvo suplanuota. Kai kurie projektai, tokie kaip „100 valandų Lietuvai“, tapo komandinio darbo ugdymo pavyzdžiu. Stiprus Metų debiutas buvo LRT Tyrimų skyrius, jau publikavęs daugiau kaip dvi dešimtis visuomenėje rezonansą sukėlusių tyrimų – tai įvertino ir auditorija, ir LRT komanda. Šiuose projektuose pažinome arba – naujai atradome vieni kitus. Radijas – televiziją, televizija – portalą, portalas – radiją. Tikiu, kad šis bendradarbiavimo potencialas šiemet atvers dar daugiau galimybių – naujiems bendriems projektams. Ačiū kiekvienam iš jūsų ir visiems kartu“, – kolegoms dėkojo LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

E.Genio nuotr./„Auksinių bičių“ apdovanojimų akimirka
E.Genio nuotr./„Auksinių bičių“ apdovanojimų akimirka

Projektas „100 valandų Lietuvai“ laimėjo Metų iššūkio nominacijoje. Vasaros pabaigoje Vilniaus Lukiškių aikštėje vykusi visų 3 medijų jungtinė transliacija truko, kaip sako jos pavadinimas, 100 valandų ir tapo rekordine Lietuvoje.

„LRT komandai tai buvo iššūkis turinio, technologijų, logistikos ir žmogiškųjų resursų prasme, bet kartu tai buvo ir galimybė akis į akį susidurti su savo auditorija ir gyvai pajusti jos reakciją. Radijo klausytojai ir televizijos žiūrovai galėjo pamatyti mūsų virtuvę iš arti“, – sako vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Metų projektu išrinkta Popiežiaus vizito transliacija, taip pat pareikalavusi išskirtinio komandos profesionalumo, Metų misija – iniciatyva #KeliuVėliavą, dėl kurios trispalvė šiandien plėvesuoja ne tik prie valstybinių institucijų, bet ir atokiausiose vietovėse, privačiose erdvėse.

Metų bitės nominacijos nugalėtoja – vaizdo režisierė Raimonda Katiliūtė, rengianti siužetus svarbiausiems projektams – nuo scenarijaus iki vaizdinio ir garsinio išpildymo.

Metų partnerystė – laidų vedėjų Gerūtos Griniūtės ir Dariaus Užkuraičio bendradarbiavimas radijo laidoje „Muzikos valanda“.

Didelio dėmesio sulaukė nominacija Metų nematomas, skiriama dirbantiems už kadro, negirdimiems ir nematomiems, be kurių neišsiverstų tie, kurie turi būti girdimi ir matomi. „Auksinė bitė“ šioje nominacijoje atiteko Kilnojamosios televizijos stoties grupei – operatoriams, garso ir vaizdo režisieriams.

Šiemet darbuotojai rinko ir Metų frazę – ja išrinkta „LRT sinergija“.

„Auksinių bičių“ apdovanojimai vyko jau 18 kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas