Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valentino Judaškino kolekcijos žiūrovams – galimybė įsigyti Yves Saint Laurento paveikslą

Šiemet jubiliejinis 5-asis laidos „Mados reidas“ gimtadienis išsiskirs ne tik garsaus Rusijos aukštosios mados kūrėjo Valentino Judaškino prabangios kolekcijos pristatymu, bet ir specialiai šia proga labdaros aukcionui į Lietuvą atvežtu Bernardo Edouardo Swebacho paveikslu „Medžiotojai ir žvejai prie upės kranto“, priklausiusiu pačiam prancūzų mados pasaulio pasididžiavimui – Yves Saint Laurent‘ui.
Valentinas Judaškinas
Valentinas Judaškinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kūrinio vertė – keliasdešimt tūkstančių litų

Bernardas Edouardas Swebachas meno gerbėjams gerai žinomas prancūzų dailininkas, karo batalijų, istorinių ir medžioklinių scenų, žirgų lenktynių ir peizažų tapytojas. B.E.Swebachas buvo Prancūzijos „Ecole Des Beaux Arts“ meno akademijos profesorius. Jo darbai eksponuojami žymiausiuose pasaulio muziejuose bei privačiose kolekcijose.
Lietuvos publikai ketvirtadienio vakarą aukciono metu bus pristatytas Paryžiuje iš privačios Yves Saint Laurento tapybos kolekcijos įsigytas B.E.Swebacho paveikslas „Medžiotojai ir žvejai prie upės kranto“. Itin vertinamo menininko kūrinio vertė – apie 40 tūkst. Lt.

Aukciono misija – padėti mažiesiems ligoniams

„Mums svarbu surengti ne tik gražią, bet ir prasmingą šventę, todėl, kaip ir kasmet, aukciono metu surinktas lėšas skirsime labdarai. Šiemet už parduotą Bernardo Edouardo Swebacho paveikslą, priklausiusį žymiajam prancūzų dizaineriui Yves Saint Laurentui, gautas pelnas bus paaukotas Vaikų ligų klinikai“, − pasakojo šventės organizatorius ir kanalo TV6 laidos „Mados reidas“ vedėjas Mantas Petruškevičius.

Kauno klinikų vaikų ligų klinikoje kiekvienais metais gydosi daugiau nei 6000 mažųjų ligoniukų, konsultuojama daugiau nei 40 000 pacientų iš visos Lietuvos. Iš jų 1500 gydoma Vaikų intensyvios terapijos skyriuje dėl kritinių būklių ir sunkių traumų. Todėl šios paramos tikslas – sukurti kuo geresnes sąlygas sunkiai sergantiems vaikams, prisidedant prie modernių palatų įrengimo ir būtiniausios aparatūros įgijimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas