Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario 16-ąją – premjera Vilniuje: garsiems svečiams pristatyta „Emilija iš Laisvės alėjos“

Ketvirtadienio vakarą sostinėje buvo pristatyta nauja režisieriaus Donato Ulvydo juosta „Emilija iš Laisvės alėjos“. Tad į premjerą atvykę svečiai Vasario 16-ąją šventiškai paminėjo kino teatre.
Gediminas Girdvainis su žmona Kristina Andrejauskaite, Marijonas Mikutavičius ir Ieva Daugirdaitė, Jogaila ir Indrė Morkūnai
Gediminas Girdvainis su žmona Kristina Andrejauskaite, Marijonas Mikutavičius ir Ieva Daugirdaitė, Jogaila ir Indrė Morkūnai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Trečiadienį režisieriaus D.Ulvydo filmas buvo pristatytas Kauno publikai. O ketvirtadienio vakarą raudonu kilimu žengė ir Vilniaus žiūrovai.

Filmas „Emilija iš Laisvės alėjos“ puikiai tiko ketvirtadienio vakarą minint Valstybės atkūrimo dieną. Donato Ulvydo juosta pasakoja apie kultūrinį, pilietinį pasipriešinimą Lietuvos okupacijai ir pragariškos sovietinės sistemos daužomus likimus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Donatas Ulvydas su žmona
Luko Balandžio / 15min nuotr./Donatas Ulvydas su žmona

Šią svarbią dieną ir atmosfera kino teatre „Forum Cinemas“ buvo visai kitokia – čia tvyrojo pakili ir itin džiaugsminga nuotaika.

Netradiciškai paminėti Vasario 16-osios atvyko daugybė verslo, kultūros ir pramogų pasaulio atstovų. Tarp jų – Gediminas Girdvainis su žmona Kristina Andrejauskaite, Ieva Andrejevaitė, Dainius Svobonas, Giedrius Savickas, Marijonas Mikutavičius su Ieva Daugirdaite, Jogaila ir Indrė Morkūnai, Edmundas Jakilaitis su žmona Rasa ir vaikais, Ali Gadžijevas su žmona Patricija ir sūnumi Ajumi, Ramunė Piekautaitė su Kęstučiu Verslova, Saulius Urbonavičius-Samas su žmona Kristina, Karolina Taraškevič su vyru Leslie Bethalu ir daugelis kitų.

15min susirinkusiųjų klausė, kaip jie atšventė Vasario 16-ąją.

Filme pagrindinį vaidmenį kūrusi Ieva Andrejevaitė pasakojo, kad Vasario 16-ąją švenčia premjeroje: „Visą dieną buvau užimta, ruošiausi. Todėl mano didžiausias paminėjimas prasideda dabar.“

Jos manymu, svarbiausia atsiminti šios dienos prasmę širdyje: „Nedarau kažkokios ypatingos šventės, bet visada sudalyvauju bendruose renginiuose. Iš tikrųjų daugiausiai mintyse ir savyje prisimenu žmones, kuri kovojo, kurie paaukojo savo gyvybes dėl mūsų laisvės, dėl tokios Lietuvos, kokią dabar turime“, – 15min sakė I.Andrejevaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Filmo premjeros akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Filmo premjeros akimirka

Aktorius Gediminas Girdvainis Vasario 16-ąją taip pat šventė filmo premjeroje.

„Šiek tiek su žmona sirguliuojame, tai nieko daugiau nepavyko nuveikti. Norėjome bent jau su automobiliu apvažiuoti Vilnių, bet galiausiai atsisakėm šios idėjos. Tai tiesiog namuose kukliai paminėjome. Visgi manau, kad reikia turėti viską širdy ir neafišuoti“, – šypsodamasis kalbėjo aktorius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gediminas Girdvainis su žmona Kristina Andrejauskaite
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gediminas Girdvainis su žmona Kristina Andrejauskaite

Ant raudono kilimo pasirodė ir Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė su vyru Jogaila ir jo krikšto dukra Guoda. Moteris pasakojo, kad kasmet turi tradiciją eiti šventinių pietų.

„Nuo 1999 metų Jogaila su draugais renkasi „Neringos“ restorane ir valgo Kijevo kotletus. Tai šįkart irgi susirinko didelis mūsų bičiulių būrys“, – šypsodamasi sakė Indrė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jogaila Morkūnas su krikšto dukra Guoda ir žmona Indre
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jogaila Morkūnas su krikšto dukra Guoda ir žmona Indre

Vaidmenį D.Ulvydo režisuotame filme kūręs aktorius Dainius Svobonas jau 15 metų kartu su šeima ir draugais eina į visus Kaune vykstančius renginius ir taip pamini Valstybės atkūrimo dieną.

„Anksčiau vesdavau pats, šįmet buvau kaip žiūrovas. Tai iš tikrųjų man taip labiau patiko, buvo lengviau, – juokėsi jis. – Kasmet ir vėliavą namuose keliam. Šiandien iš ryto pakėliau be vaiko, tai buvo iškeltas didžiausias skandalas. Turėjau nuleisti ir vėl iš naujo kartu pakelti.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dainius Svobonas su tėčiu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dainius Svobonas su tėčiu

Dizainerė Ramunė Piekautaitė paprastai šios šventės išskirtinai nešvenčia. Šįkart pasitaikius progai Valstybės atkūrimo dieną tiesiog mini filmo premjeroje. „Po to dar eisime vakarienės su dukra. Švenčiame širdyje“, – pridūrė Kęstutis Verslova.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslova
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslova
VIDEO: EMILIJA IŠ LAISVĖS ALĖJOS Trailer / Oficialus anonsas
VIDEO: AR TU ESI TAS (daina kino filmui "Emilija iš Laisvės alėjos") M.Mikutavičius

TAIP PAT SKAITYKITE: Garsūs svečiai Kauno širdyje šventiškai paminėjo filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ premjerą

TAIP PAT SKAITYKITE: Filmo „Emilja iš Laisvės alėjos“ režisierius D.Ulvydas: „Niekada neturime nustoti mylėti valstybės“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas