Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros sodelio atidaryme žinomi kauniečiai atviravo, kokių patiekalų yra atsisakę ragauti

Kaune atidarytas viešbučio-restorano „Perkūno namai“ sodelis priviliojo ne vieną gerai žinomą, bet retai viešumoje matomą kaunietį pavakaroti obelų ir žydinčių rododendrų paunksmėje.
Gerda Žemaitė, Ingrida Kazlauskaitė, Kristina Kaikarienė
Gerda Žemaitė, Ingrida Kazlauskaitė, Kristina Kaikarienė / Naurimo Zavecko nuotr.

Skambant gyvai muzikai vieni pirmųjų sodelio lankytojų mėgavosi ant grotelių kepta šamų filė su odele, sausai brandintos jautienos antrekoto didkepsniu, rūkytomis paprikomis, morkų – imbierų kremu ir „Tomahauku“ – greta atviros ugnies kepama jaučių mėsa. Dar labiau buvo aptartas vakaro metu patiektas desertas – rūkyti pomidorai su bazilikų „ikrais“.

Vakaro svečiai paatviravo, kokių egzotiškų patiekalų yra ragavę, o kokių taip ir nedrįso išbandyti.

„Kartais net neįmanoma sakyti, jog patiekalą ragavai. Greičiau – juo baisėjaisi“, – prisiminimais dalinosi daug po pasaulį keliaujanti „Kristi Andress“ dizainerė Kristina Kalinauskaitė, į sodelio atidarymą palydėta kolegos Andriaus Sergejenko. Jūros agurkas, abalonė, fermentuotas – pūdytas kiaušinis, pūdytas tofu, didžiulė varlė...

„Nors varlių šlauneles mėgstu, bet pati varlė manęs nesužavėjo. O pats baisiausias patiekalas, prie kurio teko liestis, buvo beždžionių smegenėlės“, – pasakojo kūrėja.

Naurimo Zavecko nuotr./Kristina Kalinauskaitė ir Andrius Sergejenko
Naurimo Zavecko nuotr./Kristina Kalinauskaitė ir Andrius Sergejenko

Rytų kovos menų meistras Jordanas Poškaitis ir jo žmona Jolanta keisčiausią patiekalą yra mėginę ragauti Barselonoje, kur, užsisakę jūros gėrybių, gavo lėkštę neaiškių, judančių gyvių. „To kartoti tikrai nesinorėtų! Nesame ir sraigių, varlių gerbėjai. Įprastas maistas mums artimesnis“, – patikino J.Poškaitienė.

Naurimo Zavecko nuotr./Jolanta ir Jordanas Poškaičiai
Naurimo Zavecko nuotr./Jolanta ir Jordanas Poškaičiai

Choreografas, buvęs hiphopo čempionas Kęstutis Baranauskas labiau už egzotiškus patiekalus vertina cepelinus.

„Esame ragavę ryklienos, krokodilienos, kengūros mėsos. Kada nors išmėgintume ir kepintų vabzdžių skonį“, – sakė Toma Baranauskenė.

Naurimo Zavecko nuotr./Kęstutis ir Toma Baranauskai
Naurimo Zavecko nuotr./Kęstutis ir Toma Baranauskai

Televizijos gelbėtoja Gerda Žemaitė neįprasčiausiu ragautu valgiu vadina varlių šlauneles. Jai yra tekę valgyti ir sraiges, bet pastarosios paliko ne itin malonų įspūdį.

„Esu jūros gėrybių gerbėja. Šįmet pirmą kartą paragavau omaro – skonis pasakiškas!“, – sakė G.Žemaitė.

Naurimo Zavecko nuotr./Gerda Žemaitė (dešinėje)
Naurimo Zavecko nuotr./Gerda Žemaitė (dešinėje)

Humoristui ir aktoriui Artūrui Orlauskui yra tekę degustuoti sraigių, supuvusių silkių, ryklio sriubos. Ekstremaliausias potyris valgant laukė Kirgizijoje, kur pietums patiekta avies akis.

Profesionali šokėja, vizažo specialistė Gabrielė Sabaliauskaitė vieną gardžiausių patiekalų yra ragavusi Balio saloje. Jai buvo patiekta vištiena su kokosų drožlėmis, vietiniais prieskoniais ir tirštu riešutų padažu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai