Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vegetare pabuvusi Laura Navikaitė vėl valgo mėsą – Rytis Žvagulis suviliojo įmantriais patiekalais

Grupės „Magnit“ narė Laura Navikaitė ir jos vaikinas Rytis Žvagulis virtuvėje sukasi retai, tačiau kai jau sukasi – judviejų patiekalai priverčia apsilaižyti pirštus. Gardūs Ryčio ruošti patiekalai netgi suviliojo Laurą grįžti prie mėsos valgymo – kuriam laikui atlikėja buvo tapusi vegetare.
Rytis Žvagulis ir Laura Navikaitė
Rytis Žvagulis ir Laura Navikaitė / Asmeninio albumo nuotr., Žmonės.lt montažas

„Mėsos atsisakiau, nes vienu metu man ji pradėjo kelti šleikštulį. Tai nebuvo kažkokia kvaila užgaida, nes šiaip aš esu visiška mėsėdė. Kartą gaminausi vištieną, kuri, pasirodo, buvo pasenusi – apsinuodijau. Vėliau, kaskart vos užuodus mėsos kvapą, o ypač vištienos, mane pykindavo, todėl mėsos atsisakiau natūraliai“, – Žmonės.lt pasakojo L.Navikaitė.

Vis dėlto, be jos mergina teigė ilgai neišbuvusi – pats organizmas siuntė signalus, kad mėsos ir reikia, ir norisi.

„Vegetarizmas man nebuvo kančia, nors anksčiau net neįsivaizduodavau dienos be mėsos. Vis dėlto po dviejų mėnesių pajutau, kad mano organizmui jos norisi“, – prisipažino Laura.

Asmeninio albumo nuotr./Laura Navikaitė
Asmeninio albumo nuotr./Laura Navikaitė

Mylimasis viliojo... mėsa

L.Navikaitė pasakojo, kad Rytį kelis mėnesius trukęs jos vegetarizmas netgi erzino, todėl vos nutaikęs progą jis bandydavo Laurą „sugrąžinti į doros kelią“.

„Jis praktiškai „užmiega su kumpiu burnoje“ (juokiasi), todėl ir mane erzindavo visada, kišdavo prie nosies patiekalus ir sakydavo: „Mmmmm kaip skanu… Greičiau grįžk prie mėsos“. Taigi, kai po pertraukos vėl paragavau mėsytės, supratau, kad vegetarizmas buvo kvailystė“, – šypteli Laura.

Iš tiesų, atsispirti Ryčio vilionėms maistu – ne taip jau paprasta, mat gyvendamas Anglijoje ir dirbdamas virtuvėje vaikinas išmoko išties skaniai gaminti.  

Asmeninio albumo nuotr./Ryčio Žvagulio ir Lauros Navikaitės kulinariniai šedevrai
Asmeninio albumo nuotr./Ryčio Žvagulio kulinariniai šedevrai

Maistas rūpi abiems

„Gaminame abu – kai tik susipažinome, aktualiausia mūsų tema buvo apie maistą. Aš esu daugiau lietuviškų patiekalų gamintoja: kugelis, cepelinai, kotletukai, dar vienas Ryčio mėgstamiausias mano gaminamas patiekalas – Kijevo kotletas. Na, o Rytis, mano akimis, beveik virtuvės šefas –  pradedant italų, baigiant indų virtuve. Vasarą net grybus marinavo, o aš šito visiškai nemoku. Žodžiu, turint tokį vaikiną yra kur tobulėti“, – šypsosi Laura.

Asmeninio albumo nuotr./Rytis Žvagulis
Asmeninio albumo nuotr./Rytis Žvagulis marinuoja grybus

Paklausta, ką skaniausio yra pagaminęs, mergina susimąsto: „Gal taip įvardinti net negalėčiau, nes viskas labai skanu, o geriausia, kad mūsų abiejų skoniai dėl maisto sutampa, išskyrus tai, kad Rytis visiškai nevalgo saldumynų.“

Vis dėlto bene labiausiai L.Navikaitei patiko R.Žvagulio pagaminti avienos šonkauliukai mėtų padaže – patiekalas, esą, išties privertė apsilaižyti pirštus.

Asmeninio albumo nuotr./Ryčio Žvagulio ir Lauros Navikaitės kulinariniai šedevrai
Asmeninio albumo nuotr./Ryčio Žvagulio kulinariniai šedevrai

„Esame užimti, dirbantys, veiklūs žmonės, tad maisto gaminimui sunkiai randame laiko. Rytis dažniausiai lepina mane vakarienėmis, o aš jį savaitgaliais – pusryčiais, pietumis ir vakariene. Sekmadienis mums yra maisto ir filmų diena“, – pasakojo Laura.

Atlikėja neslepia: turėti namuose gardžiai gaminantį vyrą – privalumas, dėl kurio savo antrąją pusę ji mylinti tik dar labiau.

„Atrodo, kur ta visa mano meilė jam telpa širdyje, kai jau vien dėl maisto gaminimo meilė užima pusę širdies“, – nusijuokia Laura.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais