Viena tradicija Erikos ir Merūno Vitulskių namie nesikeičia: be jos – nė vieno sekmadienio

Erika Vitulskienė – veikli, puikiai pramogų pasaulyje žinoma moteris. Jau daugybę metų ji ne tik rūpinasi savo mados namais ir dirba savo vyro Merūno vadybininke, bet ir augina du nuostabius sūnus. Nenuostabu, kad eksperimentams virtuvėje dėl daugybės veiklų ne visuomet lieka laiko. Tačiau tam tikrų su maistu susietų tradicijų Vitulskių šeima laikosi jau daug metų.
Merūnas Vitulskis ir Erika Vitulskienė
Merūnas Vitulskis ir Erika Vitulskienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie visa tai Erika papasakojo TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“. Žinoma moteris pripažino namuose gaminanti itin retai – dažniau maisto gamybą į savo rankas perima M.Vitulskis. Tiesa, kartais staigmenų virtuvėje pasitaiko ir Merūnui.

„Mūsų namuose gamina Merūnas. Kai vieną kartą jis pasakė, kad keps tortą, jis atsivertė receptų knygą, kur prie patiekalų žvaigždutėmis įvertintas kiekvieno recepto sunkumas. Merūnas išsirinko tortą, pažymėtą penkiomis žvaigždutėmis. Tortą sudarė morengas, keksas, grietinėlė ir daugybė kitų sluoksnių. Merūnas tą tortą gamino apie 5 valandas. Rezultatas buvo toks, kad ne tik visas tortas, bet ir šaldytuvas tekėjo per kraštus. O Merūnas rėkė ir nervinosi nesuprasdamas, kodėl taip išėjo“, – juoko nesulaikydama pasakojo E.Vitulskienė.

S.Čirbos nuotr./Erika Vitulskienė
S.Čirbos nuotr./Erika Vitulskienė

O štai pati Erika labiausiai mėgsta maitintis sveikai – jai svarbu, kokios kokybės maistas atkeliauja ant šeimos stalo, todėl dažnai renkasi ekologiškus produktus.

„Ekologiško produkto skonis, kvapas, spalva ir struktūra kardinaliai išsiskiria. Aš labai žiūriu, ką, kur ir kaip perku. O jeigu produktų pavyksta nusipirkti kaime pas kokią močiutę, aš visuomet labai džiaugiuosi ir apsiperku dideliais kiekiais“, – pasakojo Erika.

Laidoje žinoma moteris atskleis ir savo mėgstamiausią patiekalą, kurį galėtų valgyti kasdien.„Jeigu galėčiau, tai, tikriausiai, visą gyvenimą valgyčiau salotas. Joms turiu kažkokią nenormalią aistrą. Visos daržovės – burokėliai, ridikėliai, nauji salotų deriniai man yra labai skanūs. Galiu valgyti įvairių spalvų salotas“, – sakė ji.

Taip pat šeima turi ir vieną savaitgalio tradiciją, kuriai nė vienas narys negali atsispirti. „Namuose turime vieną, 100 metų nesikeičiančią tradiciją – sekmadienio rytais valgyti blynus arba keksiukus. Kartais gaminame blynus, kartais varškės keksiukus, kurie yra be miltų. Esu ištobulinusi greitą jų pagaminimo būdą“, – apie namų tradicijas kalbėjo E.Vitulskienė.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val., per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis