Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilijai Pilibaitytei-Miai – 36: apie pauzę muzikoje, skyrybas ir iš naujo atrastą meilę sau

Dainininkei Vilijai Pilibaitytei-Miai suėjo 36-eri. Nors gimtadienio planų moteris neatskleidė, kartu ji tikino, kad su draugais organizuos šį tą įdomaus. Svarbiausia, anot moters, tai, kad šiemet ji gimtadienį pasitiko kaip niekad laiminga ir įsimylėjusi save.
Vilija Pilibaitytė-Mia
Vilija Pilibaitytė-Mia / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Dar prieš metus Vilija teigė, kad širdyje jaučiasi kaip 25-erių. Šiemet, anot jos, toks mąstymas išliko. „Dar labiau atjaunėjau. Metai, atrodo, eina, bet iš tiesų niekas nesikeičia“, – juokiasi Mia.

Kaip sako dainininkė, vienintelis besikeičiantis dalykas yra tai, kad atsiranda gyvenimiškos patirties bei kažkiek keičiasi jos požiūris.

Į sceną žengia be aukštakulnių

„Scenoje aš jaučiuosi daug geriau nei prieš 10 metų. Aš visą laiką turėjau beprotišką scenos baimę, aš drebėdavau kiekvieną kartą išeidama į sceną, bet dabar to nebedarau“, – teigia atlikėja bei priduria, kad jaudulį vis dar kartais jaučia, tačiau tai – normalu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

Anot žymios dainininkės, gyvenimas ją išmokė bijoti visai kitų dalykų. „Bijoti reikia netekti savo artimo žmogaus. Bijoti to, kas tau patinka, tikrai neverta“, – mano atlikėja.

„Kaip aš sakau, mes visi čia laikinai atėjome ir greitai išeisime – vienas anksčiau, kitas vėliau. Faktas tas, kad iš gyvenimo reikia pasiimti viską: kas yra gražiausia ir netgi tai, kas yra negražiausia“, – mintimis dalijasi Vilija.

Kaip ji pati teigia, iš gyvenimo jai lygiai taip pat teko imti viską – ir dideles užgriuvusias bėdas, ir gerus dalykus. „Dabar nė kiek dėl to nesigailiu, turiu didžiulį bagažą patirties. Tai yra mano patirtis, kuri yra absoliučiai neįkainojama. Kiekvienas žmogus turi sukaupęs savo patirtį. Mes neturime teisės nė vieno žmogaus teisti, nes mes niekada nebuvome jų situacijose“, – sako atlikėja.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

O praradimų ir skaudžių patirčių, apie kurias kalbėjo Mia, jos gyvenime buvo išties daug – ir prarastas restoranas, ir ketverius metus trukęs mylimojo psichologinis smurtas, ir užsitęsusios jųdviejų skyrybos, ir paskutinė trauma, pastarajam mėnesiui su puse ją prikausčiusi prie neįgaliojo vežimėlio.

„Tai buvo mano gyvenimo pamokos, ir aš jas išmokau. Mane iš tikrųjų gyvenimas mokė, ir mokė labai stipriai, bet aš esu dėkinga už tas pamokas, nes šiandien turbūt nebūčiau ta, kas esu“, – tikina atlikėja. Moters pagrindinis lūžis, kaip ji pati sako, ir buvo tuomet, kai gyvenimas jai pradėjo teikti įvairiausių išbandymų.

„Po to, kai jau atsistojau ant kojų, dingo ir baimės. Aš netgi labai bijojau skristi lėktuvu – tai dingo. Labai keista“, – pasakoja Mia.

Taip pat moteris teigia, kad ją labai paveikė paskutinysis išbandymas – pusantro mėnesio, praleisto neįgaliojo vežimėlyje.

Asmeninio albumo nuotr. /Vilija Pilibaitytė-Mia
Asmeninio albumo nuotr. /Vilija Pilibaitytė-Mia

„Tai yra tokios patirtys, kurios labai užgrūdina, po to tu nebebijai nieko“, – įsitikinusi dainininkė.

Dabar, grįžusi į sceną, Mia vis dar susiduria su sveikatos problemomis. „Vis dar negaliu dėvėti aukštakulnių, kas yra neatsiejama scenos dalis moteriai“, – pasakoja dainininkė. Ji labai tikisi, kad greitu metu tai praeis, o ypač jai norisi atsikratyti varginančio skausmo.

„Labai pavargsta kojos. Vis dar pavargstu po koncertų, nes ir vairuoju pati, tai po to tenka pailsėti, visokius masažus reikia daryti. Bet pačioje scenoje aš maksimaliai atiduodu save, nes kitaip nemoku“, – atvirauja Mia.

Gyvenimo krizės metu dainų nerašė

Atlikėja užsimena, kad pokyčių būta ir jos muzikiniame kelyje. Anot Vilijos, čia randasi ir branda, ir stipresni tekstai, talpinantys daugiau supratimo apie žmogų ir gyvenimą apskritai.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

„Būtų keista, jeigu 18-os metų mergaitės ir 40-ies ar 50-ies metų moters mąstymas būtų tas pats. Tai būtų nenormalu. Tai mes visi bręstame, tobulėjame, aš tikiuosi“, – juokiasi Mia.

Vis dėlto, žymiai atlikėjai ne visada viskas taip lengvai ėjosi. Dar visai neseniai Mia darė didelę kūrybinę pauzę. Dabar moteris svarsto, kad galbūt tai, kad ji išgyveno visišką krizę ir tuo metu nerašė dainų, nėra sutapimas.

„Kai tavo siela serga arba liūdi, bet liūdi ilgai, tai turi įtakos kūrybai ir kitiems dalykams. Kai susitvarkė mano asmeniniai reikalai, stebuklingai susitvarkė ir kūryba, ir darbai“, – dabar džiaugiasi Mia.

Asmeninio albumo nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Asmeninio albumo nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

Anot atlikėjos, asmeninis gyvenimas yra beprotiškai svarbus kiekvienam žmogui – tai atsiliepia ir darbams, ir sveikatai.

„Tie žmonės, kurie yra laimingi, jie mažiau serga ir jiems geriau sekasi“, – išmintimi dalijasi scenos diva.

Visgi, kaip teigia atlikėja, kūryba jos gyvenime laikosi esant tam tikroje jausmų pusiausvyroje. „Labai dažnai rašau tada, kai man ką nors skauda viduje, bet skausmas skausmui nelygus. Kai tau paskauda kažkurį momentą, tai tu gali ką nors parašyti, bet kai tau skauda ištisai, tai tu negali net ne kurti, o galvoti normaliai“, – pasakoja atlikėja.

Mia teigia, kad taip tiesiog žmogus yra sutvertas – jis negali būti ištisai laimingas arba ištisai nelaimingas. „Jeigu taip yra, tai turbūt kažkas su tuo žmogumi yra negerai“, – juokiasi atlikėja.

Po skyrybų atrado meilę sau

Nors oficialiai dainininkė dar nėra išsiskyrusi, naujas gyvenimo etapas jai prasidėjo išeinant iš bendrų namų su jos buvusiu vyru. Atsikračiusi sunkios praeities, kai vyras prieš ją ketverius metus psichologiškai smurtavo, t.y. ne kartą buvo įkalinęs namuose, atimdavo telefoną, slėpdavo automobilio raktelius ir žemindavo, moteris dabar į savo praeitį žiūri visiškai kitaip.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia ir Nerijus Antanavičius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia ir Nerijus Antanavičius

„Yra tas momentas, kada iš tiesų tu turi suvokti, kiek tu gali leisti save žeminti. Čia yra kiekvienos moters meilės sau lygis“, – pasakoja atlikėja. Kiekvienai moteriai, kuri susiduria su tokio tipo smurtu savo aplinkoje, atlikėja pataria tiesiog mylėti save labiau.

Mylėti save reikia vien dėl tos priežasties, kad, jeigu savęs nemylėsi, tavęs tikrai nemylės niekas.

„Jeigu tu save myli labiau, tai neleisi savęs žeminti“, – mano Mia, bet priduria, kad tai – tik jos asmeninė nuomonė, padėjusi įveikti sunkų etapą.

„Moterys, patirdamos psichologinį smurtą, vieną dieną turi susiimti ir paklausti savęs: kas aš esu ir ko aš noriu, ar aš noriu gyventi toliau šitaip, nes tai iš tikro niekada nesibaigia“, – pasakoja Vilija.

Ryčio Survilos nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Ryčio Survilos nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

Anot atlikėjos, toks mylimasis gali įvilioti į tikras manipuliacijos pinkles. Iš jo esą niekada negalima tikėtis to, kad kitą savaitę jis pasikeis, nežemins, gerbs, jei žemino visą laiką prieš tai. O tada, pasak Vilijos, metas su tokiu žmogumi atsisveikinti ir širdy atrasti vietos sau.

„Mylėti save reikia vien dėl tos priežasties, kad jeigu savęs nemylėsi, tavęs tikrai nemylės niekas“, – mano dainininkė. Kaip pasakoja Mia, jai pačiai save pamilti ilgus metus buvo labai sunku. Dažnai pametus galvą ji bėgdavo, darydavo viską dėl kitų, nemokėjo pasakyti „ne“, kad ir kokia pervargusi būdavo.

Ryčio Survilos nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Ryčio Survilos nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

„Aš nesakau, kad aš dabar nepadedu, bet viskas yra proto ribose“, – sako dainininkė ir priduria, kad dažniau susimąsto, tarkim, apie miegą, kurio kokybė dažnai nukentėdavo dėl kitų interesų.

„Mano dabartinis periodas nėra sunkus. Jis yra labai geras, šiuo momentu esu labai laiminga, esu labai rami dėl savo darbų, planų, ateities – dėl visko. Norėčiau, kad ir ateinantys metai būtų panašūs bent jau į šiuos, gal net geresni galėtų būti“, – šiuo metu jau šypsosi žymi atlikėja.

Kaip teigia pati Mia, šiuo metu ją supa artimiausi draugai, taip pat ji iš naujo atrado meilę sau, todėl moteris apie antrosios pusės paieškas dar nesvarsto.

„Artimo vyro tiesiog neplanuoju įsileisti, nes man dabar to nereikia, aš jaučiuosi nuostabiai būdama viena, jeigu taip galima pasakyti, kas susiję su mano asmeniniu gyvenimu, – pasakoja Mia. – Niekur neskubu ir tikrai nenoriu pulti pirmam pasitaikiusiam į glėbį ir dėlioti kokią nors ateitį su žmogumi.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gimtadienis, „Laukinių vakarų salūnas“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gimtadienis, „Laukinių vakarų salūnas“

Anot moters, viskam ateina savas laikas. „Kai bus tas laikas, gal ateis ir mano žmogus, bet kol kas aš esu viena, šiuo metu esu labai įsimylėjusi save ir tuo džiaugiuosi“, – laimės neslepia žymi dainininkė.

Gerbėjai stebina kiekvieną dieną

Vis dėlto, net jei šiuo metu ir neplanuoja į savo širdį įsileisti naujos meilės, Mia jau dabar daug dėmesio sulaukia iš vyrų, o ypač – iš lojaliausių gerbėju.

„Kiekvieną dieną sulaukiu laiškų. Yra vyrukų ar vaikinų, kurie, pavyzdžiui, vyksta kur nors atostogauti ir visada klausia, ką man parvežti dovanų, nors aš jų gyvenime nesu mačiusi“, – juokiasi moteris. Anot Vilijos, tai – širdžiai mielos ir linksmos patirtys.

Asmeninio albumo nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Asmeninio albumo nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

„Man niekada nieko nereikia dovanų, bet šiaip labai miela ir malonu, kad žmonės pasiteirauja“, – juokiasi atlikėja.

Visgi, anot Mios, kartais pasitaiko momentų, kai ribą gerbėjai iš dalies peržengia ir ją atakuoja intensyviai. „Yra tokių žmonių, kurie patys susirašinėja su savimi, pavyzdžiui, porą, trejetą metų. Aš jų neblokuoju, jie tiesiog yra mano gyvenime“, – pasakoja atlikėja ir priduria, kad jai tai neigiamų emocijų nekelia.

Moteris primena, kad gerbėjams visada stengiasi atrašyti, tačiau tai – ne visada įmanoma fiziškai, kad ir kaip to norėtųsi.

Planuose – naujas albumas ir sportiškas kūnas

Kai skaičiavo paskutines dienas iki gimtadienio, Mia tikina, kad apsvarstė ir asmeninius tikslus, kuriuos sieks įgyvendinti šiemet. Nors, kaip atlikėja juokauja, asmeniniame gyvenime jai neįmanoma nieko planuoti, kai kuriuos tikslus ji tvirtai nusibrėžė ir žada jų laikytis.

„Sau pasižadėjau pradėti intensyviai sportuoti. Nežinau, ar man tai pavyks, bet aš labai noriu. Labai noriu sugrįžti į savo geriausią formą, kokioje esu buvusi, tai buvo 2012 metais“, – pasakoja atlikėja.

15min nuotr./Mia 2012-aisiais ir dabar
15min nuotr./Mia 2012-aisiais ir dabar

Taip pat Mia iki kito gimtadienio pasižadėjo įsirašyti visą albumą bei tai, kad jau galės vaikščioti su aukštakulniais.

„Ir bent kartą per savaitę paimti į rankas knygą, nes šiaip labai mėgstu skaityti, bet dažnai nerandu laiko arba nerandu tinkamos knygos“, – pasakoja Vilija ir priduria, kad dažniausia atsiverčia savęs tobulinimo, dvasinio tobulėjimo knygas bei istorinius romanus.

„Pasižadėjau sau, kad skirsiu daugiau laiko draugams, nes mažai jo skyriau – reikėjo grįžti į sceną, televiziją ir buvau užsivertusi save projektais, kuriuos dariau, dėliojau pati“, – pasakoja atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Asmeninio albumo nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

Apie kitus tikslus Mia teigia bijanti kalbėti, nes prisišnekėjus jie gali išslysti iš rankų.

„Aš dabar esu linkusi kalbėti apie mažesnius, paprastesnius dalykus, o tie dideli dalykai tegu būna mano galvoje. Turiu norų ir gražių idėjų, tikrai tikiuosi, kad jas man pavyks įgyvendinti, o kai jau matysiu, kad man pavyksta, tada ir pakalbėsime“, – pažadėjo Mia ir pridūrė, kad greitu metu gerbėjus žada nustebinti bendrais darbais su užsienio kūrėjais, tačiau apie tai prasitars kur kas vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas