Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilkaviškyje suspindo žaliaskarė: Kalėdų Senelis į šventę atvyko... traktoriumi

Penktadienį Kalėdomis suspindo visas Vilkaviškio miestas. Pačioje miesto širdyje – J.Basanavičiaus aikštėje – vyko nuotaikinga Kalėdų eglutės įžiebimo šventė, praneša Vilkaviškio rajono savivaldybė.
Vilkaviškio eglutės įžiebimo akimirka
Vilkaviškio eglutės įžiebimo akimirka / Vilkaviškio rajono savivaldybės nuotr.

Nors oras ir nedžiugino, tačiau eglės įžiebimo šventė sulaukė gausaus būrio vilkaviškiečių. Jau nuo pat vidurdienio J.Basanavičiaus aikštėje veikė kalėdinė mugė, kurioje jie galėjo įsigyti įvairiausių skanėstų, pasidairyti kalėdinių dovanų idėjų.

Šventės metu tradiciškai vyko „Lions“ klubo akcija „Kalėdų pyragas“. Vilkaviškiečiai ir miesto svečiai buvo vaišinami karšta arbata, pačių klubo narių gamintais skanėstais. Visi norintys galėjo nusifotografuoti su „Lions“ klubo talismanu – Liūtuku. Žmonės ne tik vaišinosi, bet ir aukojo.

Šventės akimirkos – galerijoje:

Į šventę susirinkę vaikučiai, žinoma, labiausiai laukė Kalėdų Senelio, kuris į J.Basanavičiaus aikštę atvyko su… traktoriumi! Ryškiomis girliandomis papuoštas didžiulis traktorius atvežė Kalėdų Senelį iki pat šventinės scenos.

Džiugiai vaikų sutiktas Kalėdų Senelis linksmino juos dainomis, šokiais, davė įvairių užduočių. Jis kartu su vaikučiais sakė burtažodžius, kad Vilkaviškio eglutė sužibėtų. Visiems kartu gražiai pasakius stebuklingus žodžius, žaliaskarė pagaliau nušvito.

Vilkaviškio rajono savivaldybės nuotr./Vilkaviškio eglutės įžiebimo šventės akimirka
Vilkaviškio rajono savivaldybės nuotr./Vilkaviškio eglutės įžiebimo šventės akimirka

Susirinkusius vilkaviškiečius ir miesto svečius pasveikino Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Vitas Gavėnas ir jo pavaduotoja Daiva Riklienė. Vilkaviškio miesto Kalėdų eglės įžiebimo proga Savivaldybė dovanojo televizijos projekto „X faktorius“ dalyvės grupės „Nice“ koncertą.

Artėjančių švenčių proga susirinkusiuosius pasveikino ir šventėje dalyvavęs LR Seimo narys Kęstutis Smirnovas.

Įžiebta eglutė buvo sutikta garsiais plojimas, o visą šventinį vakarą vainikavo ryškiausi fejerverkai.

Kaip ir praėjusiais metais, įžiebta ne tik pagrindinė miesto eglė, bet ir visa kalėdinių eglučių alėja. Joje – nuostabaus grožio ir neįtikėtino išradingumo eglutės, kurias kūrė Vilkaviškio rajono gyventojai.

Prie eglučių parko sukūrimo iniciatyvos prisijungė gausus būrys Vilkaviškio rajono savivaldybės įstaigų, įmonių, įvairių organizacijų, NVO, miesto gyventojų. Vilkaviškiečiai ir miesto svečiai gali apžiūrėti ir pasigrožėti daugiau nei 40 išradingai papuoštų gyvų ir iš įvairiausių medžiagų sukurtų eglių.

Eglučių alėja – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas