Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje apipaišytas Egidijaus Dragūno-Sel namas: vandalai palinkėjo „ramybės“

Pirmadienį Egidijaus Dragūno-Sel namas, esantis Vilniaus Pavilnių regioniniame parke, buvo apipaišytas dažais. Į įvykio vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai.
Egidijus Dragūnas-Sel
Egidijus Dragūnas-Sel / 15min nuotr.

Ant kampinės Egidijaus Dragūno namo sienos galima pastebėti ryškiai raudonais dažnais parašytą žodį „ramybės“. Šalia jo matomos žalios dėmės. Pats atlikėjas 15min tikino, kad tai buvo jo sumanymas, bandymas papokštauti.

„Jo, mes patys jį apipaišėme, mums patinka menas. Šiaip pajuokavome, tai yra nuplaunami dažai, neapgalvojome, kad taip daryti negalima, viskas buvo daroma su humoru. Draugė šalia dabar juokiasi. Tai yra mūsų teritorija, ką norime, tą darome“, – sakė Egidijus Dragūnas-SEL.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Egidijaus Dragūno-Sel namas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Egidijaus Dragūno-Sel namas

Apipaišyto Egidijaus Dragūno-Sel namo nuotraukos – galerijoje:

Visgi dėl šio įvykio buvo kreiptasi į policiją. Susisiekus su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, ji teigė, kad 11.55 val. gautas pranešimas apie padarytą žalą. Kol kas informacija yra renkama, o ikiteisminis tyrimas dar nepradėtas, tikslinama pirminė informacija.

VIDEO: E.Dragūnas-Selas teisme nesirodo ir baigia statyti 15 kartų didesnį nei leista namą

15min primena, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos 2017 metais užfiksavo savavališkai vykdomą atlikėjo namo statybą. E.Dragūnas, kaip buvo įpareigotas, jos nestabdė, bet tęsė toliau.

Bauda skirta už 2017 metais gegužės 25 dieną surašyto privalomojo nurodymo nevykdymą nuo 2017 liepos 21 iki rugsėjo 21 dienos.

E.Dragūnui grėsė iki 300 eurų bauda už kiekvieną nurodymo nevykdymo dieną, atlikėjui buvo prašoma taikyti sankcijas už laikotarpį nuo pernai rugsėjo 7 dienos.

Spalio 30 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas E.Dragūną įpareigojo per pusmetį savo lėšomis nugriauti Pavilnių regioniniame parke esantį gyvenamąjį namą.

Teisėjas Gintaras Pašvenskas panaikino savivaldybės išduotą leidimą ir paskelbė, kad detalusis planas prieštaravo Saugomų teritorijų įstatyme numatytiems atstumams, buvo labai išplėstas namo tūris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas