Vakaro meniu buvo išties šventinis: migdoliniai sausainiai su ančių kepenėlėmis, krevetės su burokėliais ir serbentais, keptas sviestinis moliūgas su shimeji grybais, anyžiais ir klevų sirupu, jūros šukučių suflė su sodo žalumynais bei fazanas su bulvėmis ir rūkytais špinatais, o desertui – kriaušės su baltojo šokolado putėsiais, džinu ir šerbetu.
„Chaîne des Rôtisseurs“ yra tarptautinė gastronomijos asociacija, įkurta Paryžiuje 1950-aisiais. Šiuo metu ji vienija beveik 25 000 narių daugiau nei 80-yje pasaulio šalių. Asociaciją sudaro maisto entuziastai, vertinantys kokybę, skatinantys kulinarijos meno plėtrą ir besimėgaujantys maistu. Skiriamasis asociacijos bruožas yra suburti draugėn mėgėjus bei profesionalus iš viso pasaulio, kad ir kas jie būtų – viešbučių ar restoranų profesionalai, virtuvės šefai, someljė ar tiesiog mėgėjai, vertinantys virtuvės meną.
Lietuva yra 81-oji valstybė pasaulyje, prisijungusi prie tarptautinės gurmanų asociacijos. Oficialus Lietuvos padalinys šiuo metu jau vienija daugiau kaip 80 maisto entuziastų.
Fotogalerija: