Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje – provokuojanti Karinos Paninos paroda „Nysupratau“: svečiai atsidūrė bagažinėje

Antradienio vakarą dizainerė Karina Panina Vilniuje surengė savo parodos „Nysupratau“ atidarymą. Renginio metu svečius pakvietė artimiau susipažinti su jos kūryba, kuri daugelį nustebino – dalis eksponatų virto gyvais. Atidarymo šventę vainikavo pačios Karinos režisuotas spektaklis.
Temos: 2 Vilnius Menas

Pavasarį dizainerė Karina Panina išleido naujausią kolekciją „Ne savo batuose“, kurią pristatė įvairiuose mados renginiuose ir mados festivaliuose. Taip pat neseniai išleido ir dėvimos mados kolekciją, kurią sudarė šortai, kelnės ir džemperiai su skirtingais personažais. Pasak dizainerės, jie buvo įkvėpti jos pačios būsenų ir nuotaikų. Naują liniją jau spėjo pamėgti ir žymios Lietuvos asmenybės.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Karinos Paninos showroom atidarymas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Karinos Paninos showroom atidarymas

„Pastarąjį laiką, kaip dizainerė, jaučiau lūkestį kurti labiau dėvimus daiktus – dar neseniai maniau, kad tai darydama jausiuos „Ne savo batuose“, nes visada labiau patiko daryti šou, tačiau neplanuotai jie staiga tarsi iš niekur išdygo. Kadangi viskas įvyko visai netikėtai, šią dėvimų drabužių liniją pavadinau ,,Nysupratau“. Ji atsispiria nuo Lego personažų, kur kiekvienas iš jų yra tarsi mano pačios skirtingos nuotaikos, ar skirtingos kasdienybės kaukės, su kuriomis, manau, gali tapatintis ir kiti. Jau daugelis yra atradę ir įsigiję sau tinkančio personažo džemperius, tačiau tam, kad plačiau galėčiau papasakoti apie kiekvieną iš jų, idėjoms pasakoti vis dažniau renkuosi renginio formatą, kur organizaciniuose procesuose man padeda vadybininkė Nerija Kanapkaitė bei erdvės įgyvendinimo komanda Adelė Burokaitė ir Jonas Latoža“, – pasakojo dizainerė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Agnė Kuzmickaitė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Agnė Kuzmickaitė

Renginyje buvo galima ne tik įsigyti bei apžvelgti dizainerės kurtus drabužius, bet ir išvysti spektaklį, video medžiagą, dalyvauti maisto ir gėrimų degustacijose, aplankyti „No ragrets“ laikinų tatuiruočių stotelę bei pasimatuoti „Ne savo batuose“ podiumo kolekcijos drabužius.

Spektaklis prasidėjo vos tik kviestiniams svečiams atėjus į renginio erdvę: juos pasitiko šalia automobilio stovintis vienas iš spektaklio personažų, kuris atspindėjo dizainerės ironizuotų prisiminimų, kuomet gyveno Elektrėnuose.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Karinos Paninos showroom atidarymas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Karinos Paninos showroom atidarymas

„Tuo metu buvo prestižas atvykti į pasimatymą su BMW automobiliu, šimtu rožių ir dideliu pliušiniu meškinu“, – atsimena dizainerė.

Spektaklyje personažai įkūnijo skirtingas, pačiai dizainerei aktualias temas, kurias vaizdavo per skirtingas žmogaus ir kūrėjo būsenas: buvo pašiepiamas mados industrijos nusistovėjusios normos, pasakojama, kaip skaudi meilė gali tapti įkvėpimo šaltiniu, ironizuojamas persidirbimo kultas ir mados lauko spragų kritika.

Personažus įkūnijo aktoriai Dominykas Kazlauskas, Matas Petraitis, Emi Vilčinskaitė, Kamilė Gaidytė bei modeliai Artūras Aleksiejus, Maksim Szczensnowicz, Uršulė Masanauskaitė, o jų įvaizdžius kūrė stilistė Indrė Miniotaitė bei vizažistė Ona Kuliešiūtė, plaukų stilizavimu pasirūpino „Femina Bona“ plaukų stilistės ir prekinis ženklas „KEUNE Hair Cosmetics“.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Karinos Paninos showroom atidarymas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Karinos Paninos showroom atidarymas

„Norėjau, jog personažai, kuriuos vaizduoju ant džemperių būtų kuo labiau apie mane, tačiau mes visi nesame vientisi, viskas nuolatos keičiasi. Vieną dieną gali jausti nepasitikejimą savimi, tačiau jau kitą – atsibusti ryte ir galvoti, kad esi pats gražiausias žmogus žemėje – modeliukas. Gali jaustis viską išmanantis psichologas ir dalinti patarimus draugams, bet akimirkoje, kuomet esi įskaudintas, elgtis kaip 15-metis paauglys. Žinoti, kaip savim pasirupinti, bet ir vėl įkristi į persidirbimo bei perdegimo liūną. Gali aklai mylėti tai ką darai, bet kartu ir matyti spragas, kurios erzina. Gali kalbėti apie jas garsiai, o finale paversti kūryba“, – pasakojo dizainerė.

Paroda bus atvira visiems rugpjūčio 14-16 dienomis, „Amres Art“ galerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas