Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilnius tapo XIX a. Austrija: vokiečiai filmuoja serialą apie imperatorienę Sisi

Vilniuje prasidėjo istorinio vokiečių serialo „Sisi“ filmavimai. Imperatorienė, senoviniai kostiumai, karietos su žirgais – šalies sostinėje atkurta XIX amžiaus Austrijos atmosfera. O 15min kviečia bent akies krašteliu žvilgtelėti į serialo užkulisius.
Vokiečių serialo „Sisi“ filmavimo Lietuvoje užkulisiai
Vokiečių serialo „Sisi“ filmavimo Lietuvoje užkulisiai / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Birželio mėnesį Vilniuje istorinės dramos „Sisi“ pirmąjį sezoną filmuojanti vokiečių prodiuserinė kompanija „Story House Pictures GmbH“ Vilniuje ir jo apylinkėse atrado XIX amžiaus Austriją. Filmavimo metu Lietuvoje investuojama virš 3 mln. eurų, o tarptautinėje komandoje dirba beveik 100 lietuvių.

Pirmame sezone, kurio filmavimą planuojama baigti antroje vasaros pusėje, bus šešios serijos. Du trečdaliai sezono filmuojami Latvijoje, likusi dalis – Lietuvoje. Tiesa, šiek tiek bus filmuojama ir Bavarijoje.

15min filmavimo aikštelėje, kurioje buvo galima išvysti ir pagrindinio vaidmens atlikėją Dominique Devenport, apsilankė birželio 11-ąją, penktadienį. Tądien veiksmas virė Vilniaus universiteto rūmų kieme, kuris seriale taps Hofburgo karališkaisiais rūmais. Norint visiškai įgyvendinti šią idėją, prie universiteto dar bus taikomas Lietuvos nacionalinės filharmonijos eksterjeras.

Filmavimo užkulisiai – galerijoje:

Prodiuserinė kompanija „Story House Pictures GmbH“ kartu su Latvija bendradarbiauja jau trejus metus, todėl ir Lietuvos regionas jai yra gerai pažįstamas. Šiam projektui vienos šalies neužteko tiek lokacijų, tiek finansavimo atžvilgiu, todėl buvo nuspręsta Latviją ir Lietuvą jungti į vieną regioną – formuoti bendrą filmavimo grupę bei suvienijus jėgas įgyvendinti didžiąją projekto dalį Baltijos šalyse.

Vykdantysis prodiuseris Baltijos šalyse Tomas Makaras 15min pasakojo, kad šiuo metu jau yra nufilmuota beveik pusė serialo.

„Šešias serijas mes filmuojame 59 dienas“, – pasakojo Tomas. Vadinasi, vienai serijai reikia beveik dešimties dienų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vokiečių serialo „Sisi“ filmavimo Lietuvoje užkulisiai
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vokiečių serialo „Sisi“ filmavimo Lietuvoje užkulisiai

Pagrindinius vaidmenis kuria aktoriai iš Vokietijos, tačiau masinėse scenose galėsime išvysti ir lietuvių. Daugelį vaidmenų atlieka ir latviai.

Lietuvoje filmavimai vyksta įvairiose vietose. Be Vilniaus universiteto, dar bus scenų iš Filharmonijos, Užutrakio dvaro, Trakų, Pažaislio, Rokiškio dvaro. Didžiausios ir pavojingiausios mūšio scenos buvo filmuojamos Vievyje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vokiečių serialo „Sisi“ filmavimo Lietuvoje užkulisiai
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vokiečių serialo „Sisi“ filmavimo Lietuvoje užkulisiai

Filmavimo gamybos darbų Lietuvoje vadovė Milda Leiputė džiaugėsi žmonių geranoriškumu.

„Labai norime padėkoti tų lokacijų atstovams, kurie mus įsileidžia. Kadangi filmas yra istorinis, prašomės ir į jautrias valstybei vietas, į paveldo objektus. Žinoma, jie apskaičiuoja galimas rizikas, tačiau jeigu nebūtų lankstūs – negalėtume filmuoti“, – pasakoja Milda.

Vilniaus kino biuro direktorė Jūratė Pazikaitė pasakojo, kad prie projekto dirba virš 200 žmonių, komanda yra tarptautinė – lietuviai, latviai ir vokiečiai.

„Labai džiugu, kad kino produkcija atvažiavo į Vilnių, bet filmavimai išplito ir po kitas Lietuvos apylinkes. Lietuvoje bus paliekama apie 3 milijonai eurų investicijų.

Per praeitus metus jų iš viso buvo apie 26 milijonai. Per pirmą pusmetį kino industrija buvo pilnai sustojusi, tačiau vyko dideli filmavimai rudenį“, – dėstė Jūratė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vokiečių serialo „Sisi“ filmavimo Lietuvoje užkulisiai
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vokiečių serialo „Sisi“ filmavimo Lietuvoje užkulisiai

Seriale naudojamos trys karietos ir žirgai iš Riešės žirgyno. Vieną iš jų komanda pirko, o kitas nuomojo Lietuvoje.

„Sisi“ premjera planuojama metų pabaigoje. M.Leiputė atskleidė, kad jau rašomas ir antro sezono scenarijus.

Serialas naujai pažvelgs į Austrijos imperatorienės Elisabeth Vitelsbach gyvenimą. Pasakos Sisi, kuri nepaisė tuo laikotarpiu galiojusių griežtų papročių, ir Franzo Josepho meilės istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas