Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vingio parką nuspalvino „The Color Run“ bėgimas: didžiausias išbandymas – gamtos išdaigos

Rugsėjo 1-ąją Vingio parką drebino pats smagiausias ir spalvingiausias renginys – čia vyko kasmetinis spalvų bėgimas „The Color Run“. Jis kiekvienais metais sutraukia ne tik bėgimo entuziastus, bet ir žmones, norinčius gerai praleisti dieną, nusidažyti įvairiausiomis spalvomis ir išbandyti įvairias pramogas, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
„The Color Run“ bėgimas Vingio parke
„The Color Run“ bėgimas Vingio parke / Roberto Riabovo / BNS nuotr.
Temos: 2 Vilnius Bėgimas

Bėgimo organizatoriai džiaugiasi, kad šiais metais su partnerių pagalba bėgikus pavyko nustebinti rekordiniu kiekiu pramogų ir dalijasi vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotos pačios smagiausios linksmiausio bėgimo akimirkos.

Bėga ir maži, ir dideli

„Gee Team“ renginių organizatorius, „The Color Run“ atstovas Baltijos šalyse Simonas Gedutis atskleidžia, kad šiemet spalvinguoju ir laimingiausiu pasaulyje vadinamu bėgimu džiaugėsi daugiau nei 2 tūkstančiai bėgikų, tiesa – tikrai ne visi jie užkietėję sportininkai.

VIDEO: „The Color Run“ bėgimas Vilniuje

„Kiekvienais metais galime tik pasidžiaugti, kad mūsų renginys sutraukia tiek daug žmonių. Visa jo koncepcija paremta laime, emocine ir fizine sveikata. Dėl to šiame bėgime nėra konkurencijos – žmonės bėga ne tam tikram laikui, o tam, kad gerai ir sveikai praleistų dieną, pabūtų su draugais ar šeima. Jame dalyvauja ir labai patyrę bėgikai, ir tie, kurie nebėgioja ar bijo, gėdijasi pradėti bėgti, nes mano, jog nebus tokie geri kaip kiti, kažko nemokės ar panašiai. Ne kartą iš dalyvių girdėjome, kad būtent spalvų bėgimas padėjo atrasti meilę bėgimui, sveikam gyvenimo būdui, nes į šį sportą pažvelgė kitomis akimis. Visada džiaugiamės, kai pirmasis 5 kilometrų bėgimas būna toks sėkmingas“, – sako jis.

Renginyje dalyvauja ne tik pavieniai bėgikai, bet ir įmonių atstovai – pašnekovas dalijasi, kad šiemet gausiausią komandą surinko „Ignitis“, pademonstravę puikų įsitraukimą ir norą skatinti darbuotojus gyventi ir leisti laisvalaikį sveikiau.

Pažvelgti į bėgimą ne kaip į konkurencingą sportą, o būdą sveikai gyventi ir linksmai praleisti laiką, organizatoriai skatina ne tik suaugusius žmones, bet ir mažuosius šeimos narius. Vaikai bėgime gali bėgti kokią tik nori distanciją – patys mažiausi, vaikai iki 10-ies metų galėjo rinktis „Superherojų“ 500 metrų trasą. Kaip tik šią distanciją šiais metais „The Color Run“ organizatoriai skyrė nevyriausybinės organizacijos SOS vaikų kaimų paramai.

„Ši trasa skirta mažiesiems, kurie nori dalyvauti bėgime, nusidažyti ryškiausiomis spalvomis ir ką nors kartu nuveikti su kitais šeimos nariams. Tačiau jeigu vaikai nori bėgti ilgesnėje trasoje, mes to tikrai neribojame ir labai skatiname. Kai kurie – net ir patys mažiausi – vaikučiai, jau nuskuodę mūsų 5 kilometrų trasą, visai nepavargsta ir nori bėgti toliau“, – šypsosi S.Gedutis.

Organizatoriai bėgikus sudalyvauti vienoje iš pramogų kvietė dar prieš bėgimo startą – norintieji galėjo „The Color Run“ partnerių automobilį „Renault Captur“ aptaškyti įvairiaspalviais dažais, kurie puikiai atskleidė ir pačios transporto priemonės spalvų galimybes.

Tarp pramogų – ne tik linksmybės

Nors viena linksmiausių bėgimo dalių yra spalvoti milteliai, kuriais aptaškomi visi bėgikai, ši pramoga nėra vienintelė. Anot renginio atstovo, būtent dėl įvairiausių pramogų šis bėgimas dar kartais vadinamas ir dienos festivaliu. O šiais metais visus renginio dalyvius pasitiko iki šiol didžiausia pramogų ir įvairių smagių stotelių gausa.

„Šiemet prie mūsų partnerių prisijungė bankas „Citadele“, kuris dalyviams padovanojo taip visų mėgstamą putų zoną. Pačiame festivalyje banko atstovai kvietė ir linksmintis nuotraukų stende, ir piešti ant sienos, ir pasikalbėti rimtomis temomis – apie finansus, apie naują „Citadele“ banko mokėjimo kortelę moksleiviams ir studentams – „C smart NEON“, – pasakoja pašnekovas.

Organizatorių pristatomame vaizdo įraše puikiai matyti, kokios stotelės trasoje pasitiko bėgikus – žaliojoje – nealkoholinio alaus „Clausthaler“, oranžinėje – „Geros dovanos“, mėlynoje – „Pepsi“, o rožinėje – „Sportland“ spalvų stotelės, kuriose dalyviai buvo aptaškyti nuo gavos iki kojų atitinkamomi spalvomis.

Bėgimo filmuke galima išvysti, ir kodėl jis vadinamas festivaliu, – renginio dieną dalyviai linksminosi ant mechaninio vienaragio, darėsi laikinas tatuiruotes, smaginosi batutų erdvėje, puošėsi blizgučiais ar tiesiog šoko.

„Išbandę pramogas bėgikai galėjo atlikti ir gerą bei širdį šildantį darbą – apsilankę SOS vaikų kaimų stende jie galėjo rašyti palinkėjimus savo vaikams. Šie palinkėjimai netrukus taps prasmingu paveikslu, kurį sukurs menininkas Algis Krisčiūnas“, – šypsosi bėgimo atstovas.

Didžiausius išbandymus atsiuntė gamta

Vis tik šiais metais „The Color Run“ komanda neišvengė ir rimtų iššūkių – gamtos stichija Latvijoje gerokai pakoregavo renginio datą. Smarkiai audrai kaimyninėje šalyje praktiškai „nupūtus“ parką, kuriame turėjo vykti bėgimas, jį teko perkelti į tą pačią savaitę, kaip ir Lietuvoje.

„Tai sukėlė daug organizacinių iššūkių, tačiau prieš gamtą nepakovosi, tad beliko tik prisitaikyti. Gamta neleido atsipalaiduoti ir Lietuvoje – dėl oro sąlygų negalėjome įgyvendinti vienos pramogos, kurią padovanojo „Gera dovana“. Vis tik tikimės, kad ją partneriai išpildys kitais metais. Kokia ta pramoga, paliksime paslaptyje iki kitų metų bėgimo“, – slapukaudamas užsimena S.Gedutis.

Tačiau atskleidžia, kad kitų metų „The Color Run“ data jau aiški – bėgimas vyks 2025 metų rugpjūčio 31-ąją, o bilietus jau galima įsigyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas