Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violeta ir Vilius Tarasovai įsitikinę, kad iš LRT projekto buvo pašalinti neteisėtai: prodiuseris neigia

Televizijos projekto „Dainuokim kartu“ žiūrovai kitoje laidoje nebeišvys Violetos ir Viliaus Tarasovų dueto. Jie neiškrito, bet ir nepasitraukė savo noru – pora teigia, kad turėjo pasirodyti dar mažiausiai septyniose laidose, o pašalinus ją iš projekto pažeistas raštiškai įtvirtintas susitarimas. Tačiau prodiuseris Laurynas Šeškus turi kitokią versiją.
Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas, Laurynas Šeškus
Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas, Laurynas Šeškus / 15min ir Viganto Ovadnevo nuotr.

Jau trečią savaitę per LRT televiziją buvo rodomas specialiai karantino laikotarpiui sukurtas muzikinis projektas „Dainuokim kartu“. Balandžio 13 dieną transliuotoje trečioje laidoje, kaip ir ankstesnėse, čia pasirodė Violeta ir Vilius Tarasovai, šįsyk prie jūros atlikę kūrinį „Spalvotas“.

Nuskambėjus dainai su pora nuotoliniu būdu, kaip įprasta, bendravo šou vedėjai Jurgita Jurkutė-Širvaitė ir Giedrius Savickas. Vis dėlto šiems pasiteiravus apie velykines nuotaikas, Violeta prasitarė, kad jos – ne itin geros.

„Mūsų Velykos, sakykim, tokios nelabai linksmos. Mes sužinojome, kad, pasirodo, kitą savaitę nebedalyvausime šitoje laidoje“, – tiesioginės transliacijos metu apmaudo neslėpė V.Tarasovienė.

Po tokio atlikėjos teiginio nustebę atrodė net patys projekto vedėjai. Šiems pasiteiravus, kodėl kitoje laidoje pora nepasirodys, Violeta atsakė: „Nežinau, reikia klausti prodiuserio.“

Netikėta žinia nuliūdino tiek porą, tiek jos gerbėjus – juk anksčiau apie tai, kad dalyviai keisis, užsiminta nebuvo. Paaiškinimo, kodėl projekte nebeišvys mėgstamo dueto, gerbėjai iki šiol taip ir nebuvo sulaukę.

Stop kadras/Projekto „Dainuokim kartu“ akimirka
Stop kadras/Projekto „Dainuokim kartu“ akimirka

Violeta ir Vilius Tarasovai: tartasi buvo ne taip

Todėl, norėdami išsiaiškinti tokių permainų projekte priežastis, 15min susisiekė su Viliumi Tarasovu. Vis dėlto šis neslėpė, kad jam pačiam situacija kelia daugiau klausimų nei atsakymų.

„Mums ši žinia kaip perkūnas iš giedro dangaus. Nei konflikto, nei nieko, gražiausias bendravimas daugybę metų – projekto prodiuseris Laurynas Šeškus atrodė puikiai pažįstamas žmogus, laikiau jį bičiuliu ir geru kolega. Ir staiga toks sprendimas iš niekur, apie nieką. Išėjo nemaloni velykinė dovanėlė“, – nusivylęs komentavo V.Tarasovas.

Anot Viliaus, apie tai, kad nebedalyvaus projekte, jis su Violeta sužinojo prieš Velykas. Iki tol nebuvo jokių tai prognozuojančių ženklų – dar ketvirtadienį su laidos režisieriumi pora derino ne tik artimiausio, bet ir tolimesnių pasirodymų detales.

„Ir paskui tiesiog paskambino mergaitė, viena iš komandos narių, ir sunkiai versdama liežuvį, nes jai ir pačiai buvo nepatogu, atsiprašinėjo. Skambino ir kiti komandos nariai, o Laurynas išdrįso paskambinti tik sekmadienį, per Velykas“, – toliau pasakojo Vilius.

Violetos ir Viliaus teigimu, jie nejaustų kartėlio, jei apie tai, kad karts nuo karto bus atsisveikinama su dalyviais, būtų buvę pranešta iš anksto. Tačiau, kaip pabrėžė atlikėjai, pirminis susitarimas buvo kitoks, o ir tą versiją, kad iš laidos pašalinti, nes sulaukė nedidelio palaikymo, atmeta.

„Buvo susitarta, kad niekas nekris. Kai skambino ir klausė, ar dalyvausime, sakė, čia jokios ne varžytuvės, tiesiog gražus projektas, nes už skambučius surinkti pinigai atitenka medikams. Su visu kolektyvu kuo puikiausiai sutarėme, niekas ten nekonkuravo“, – kalbėjo V.Tarasovas.

VIDEO: Violeta ir Vilius Tarasovai – „Spalvotas“ | Dainuokim kartu

Negana to, kaip pabrėžė pašnekovas, sutartis tarp dalyvių ir rengėjų buvo pasirašyta 10-iai laidų, o jei karantinas tęsis ilgiau, – ir daugiau. Faktas, kad, anot Viliaus, nebuvo laikomasi susitarimo, porą liūdina.

„Na, kaip ir galėtume bylinėtis, bet ar mums to reikia? Nors advokatui buvome paskambinę, paklausėme dėl to punkto – iš principo jis yra pažeistas“, – pasitikslinus apie sutartį atsakė atlikėjas.

Vietoj Violetos ir Viliaus į projektą įsilies nauji dalyviai, nors, kaip teigia V.Tarasovas, apie tokią rotaciją anksčiau nebuvo jokios kalbos. Kodėl buvo nuspręsta atsisakyti jų dalyvavimo, pora klausė ir paties prodiuserio.

„Sakė, tiesiog reikia naujo kraujo. Aš iškart taip ir nuspėjau, kai mums pranešė, pasakiau, matyt, pradėjo skambinėti kiti atlikėjai, kad irgi nori dalyvauti, o Laurynas pasidavė, neatlaikė spaudimo iš kitų skambinusių kolegų. Tokia mano ir žmonos nuomonė.

O dėl to, kodėl atsisakė būtent mūsų, sakė, kad nėra konkretaus paaiškinimo, esą čia burtai. Bet aš manau, kad pagalvojo, jog mes visada esame geri, teigiami, tai turbūt galima ant mūsų pajoti, su mumis paprasčiausia atsisveikinti“, – svarstė V.Tarasovas.

Pora nebando slėpti – žinia apie tai, kad nebegalės dalyvauti projekte, kuris karantino metu bent kiek prablaškydavo, buvo išties skaudi.

„Dainuoji, planuoji, įdedi darbo, pastangų, ne durnių volioji. Buvo pasielgta žiauriai nekolegiškai, neetiškai. Gavome palaikymo ir iš kitų atlikėjų – jie lygiai taip pat mano, kad tai negražus poelgis“, – apgailestavo V.Tarasovas.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai

Pirmadienį duetas pasirodė jau žinodamas, kad kitoje laidoje dalyvauti nebegalės. Pora galėjo nutylėti ir žiūrovams apie tai net neužsiminti, tačiau tai, ką pasakė, anot Viliaus, buvo natūrali reakcija.

„Sunku eiti į eterį, kai jau žinai, kad be jokios priežasties tavęs tiesiog atsisako, tai tokia normali žmogiška nuotaika ir buvo, visi taip sureaguotų – nebelieka noro veidmainiauti, šypsotis, kad nieko neįvyko. Bet kažkas žodžio nesilaiko, o mes laikomės – buvome pažadėję prie jūros nuvažiuoti ir nuvažiavom, reikėjo į eterį ir išėjom, o kai kas po tokių dalykų gal būtų spjovęs ir net neišėjęs, bet mes atidirbom iki galo“, – patikino V.Tarasovas.

Projekto prodiuseris problemos nemato

Susisiekus su pačiu „Dainuokim kartu“ prodiuseriu Laurynu Šeškumi, jis pabrėžė, kad šiame projekte dalyviai nekris, nes tai ne žaidimas, bet užleis vietas kitiems, o apie tai, kad teks atsisveikinti su projektu, esą pranešama iš anksto. Anot Lauryno, taip pat buvo su Violetos ir Viliaus Tarasovų pora.

„Mes įspėjome jau prieš porą savaičių, – patikino L.Šeškus. – Tiesiog dalyviai laikas nuo laiko vis rotuosis ir kartais leis pasirodyti ir kitiems. Čia nėra jokio sporto, bet tiesiog atsitiktiniu būdu mes kartais įvedinėsime naujus dalyvius, ir tiek.“

Paklaustas, kodėl, pavyzdžiui, pirmiausia nuspręsta atsisveikinti būtent su Violeta ir Viliumi, prodiuseris pakartojo, kad tokie sprendimai priimami tiesiog atsitiktinai.

„Mes atsakingi už laidos dramaturgiją, už tai, kaip ji atrodo, ir suprantame, kad jau buvo trys laidos, tad žiūrovai nori kažko naujo. Čia yra normalūs procesai, ir šitoje vietoje tikrai nematau jokios problemos. O žmonės įvairūs dabar, situacija jautri ir ne visi vienodai ją išgyvena“, –poros reakciją 15min komentavo L.Šeškus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laurynas Šeškus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laurynas Šeškus

Jis pakartojo, kad minėtam sprendimui įtakos nepadarė jokios asmeninės priežastys. Vienintelė priežastis, pasak L.Šeškaus, yra žiūrovų norai.

„Aš suprantu, kad mes visi skirtingai išgyvename jautrumą į šitą krizę, bet manau, kad pirmiausia mes visi tarnaujame ne sau, o televizijos žiūrovams. Jiems reikia naujienų. Labai gaila, kad kažkas kažkam užleidžia vietą, bet man tai atrodo normalu“, – sakė prodiuseris.

O ir palikti Violetos ir Viliaus Tarasovų duetą, ir tuo pačiu pakviesti prisijungti naują, L.Šeškaus teigimu, nebuvo galimybės. „Negalime turėti daugiau nei dešimties dalyvių dėl eterio laiko trukmės“, – paaiškino jis.

Negana to, Laurynas neigė, kad buvo įtvirtintas susitarimas, jog dalyviai nesikeis, neigė jis ir tai, kad sutartis, kaip sakė V.Tarasovas, pasirašyta 10-iai laidų.

„Mes net negalėtume pasirašyti 10-iai savaičių, nes neturime supratimo, kiek laiko tęsis karantinas“, – savo versiją pateikė L.Šeškus, priminęs, kad šis projektas yra sukurtas būtent karantino laikotarpiui.

Tačiau tokią prodiuserio versiją išgirdęs V.Tarasovas ir toliau stebėjosi: „Juokinga, juk yra sutartis su parašais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas