Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Violeta ir Vilius Tarasovai per Kalėdas tėvų šventines tradicijas derina su savomis

Violetai ir Viliui Tarasovams žiemos šventės – bene pačios gražiausios metuose. Pora per jas mėgaujasi šeimos buvimu kartu, jaukumu ir paprastomis akimirkomis kartu, kurios, vienbalsiai sutaria, ir yra pačios gražiausios ir įsimintiniausios gyvenime.
Violeta Tarasovienė ir Vilius Tarasovas
Violeta Tarasovienė ir Vilius Tarasovas / Viganto Ovadnevo nuotr.

Žmonės.lt kalbinta pora pasakojo, kad labiausiai jiems patinka Kūčių vakarienė, kuomet susirenka visi artimiausi žmonės, bendrauja, skanauja tradicinių patiekalų, niekur neskuba.

Per Kūčias Tarasovai renkasi pas mamą: juokiasi, kad jiems belieka ateiti ir mėgautis nuostabia vakariene, mat mama iki šiol viską nori ruošti pati.

„Kūčių vakaras yra išskirtinai mamos – ji viską gamina pati, ruošiasi, niekam nieko neleidžia daryti. Na, o per Kalėdas stengiamės jai pagelbėti, tačiau ji sunkiai leidžiasi“, – juokėsi V. Tarasovienė.

Svarbiausia būti visiems kartu – tai ir yra švenčių esmė.

Sutuoktiniai pasakojo, kad Kūčių stalas būna išties dosnus – tradiciniai dvylika patiekalų, iš kurių kai kurie giminėje perduodami kitoms kartoms metų metus.

„Per Kūčias ant stalo būtinai turi būti žirnių košė, visokių rūšių žuvies, menkių kukuliai – nemažai patiekalų, kuriuos giminė perdavė iš kartos į kartą. Stengiamės išlaikyti šias tradicijas, nes jos mums patinka, jų laikomės ir puoselėjame savo šeimoje“, – teigė V.Tarasovas.

Būtent menkių kukulaičiai, anot Viliaus, būna tikras rojus gomuriui – jau vien dėl jų Kūčių vakarienės vyras laukia su nekantrumu.

Baltos mišrainės diena

Vilius ir Violeta juokėsi, kad per Kalėdas ant jų stalo neišvengiamai atsiranda itin daug baltos mišrainės – pora prisipažino, kad šiaip jos negamina, tačiau būtent per Kalėdas atsivalgo jos metams į priekį.

Ant stalo puikuojasi ir kitų tradicinių patiekalų – kepta višta, įvairios salotos ir skanėstai. Violeta svarstė, kad po truputį judviejų šeimoje atsiranda naujų tradicijų – antai pernai ji sugalvojo iškepti kalakutą ir aguonų pyragą, kurie šiemet vėl atsirado ant šventinio stalo.

„Tokių patiekalų paprastai dažnai nevalgai, o Kalėdos – tas metas, kai puiki proga jų atsivalgyti“, – šypsojosi Vilius.

Viganto Ovadnevo nuotr./Violeta Tarasovienė ir Vilius Tarasovas
Viganto Ovadnevo nuotr./Violeta Tarasovienė ir Vilius Tarasovas

Sutuoktiniai pasakojo, kad per Kalėdas turėjo gražią tradiciją – kasmet aplankyti dabar jau amžino poilsio iškeliavusius Viliaus senelius, kurie gyveno visai netoli judviejų namų.

„Jiems jau būdavo sunku ateiti patiems, todėl jie pasiruošdavo stalą ir laukdavo mūsų ateinant. Visi susiruošdavome ir eidavome pas juos į svečius“, – jaukias akimirkas prisiminė Vilius.

Tarasovai vylėsi, kad kada nors Kalėdos bus snieguotos ir baltos, tuomet šeima baltą mišrainę „išsportuotų“ čiuožinėdami nuo netoli namų esančio parko kalnelių.

Deja, šiemet per Kalėdas Lietuvoje sniego ir vėl nėra – iš dangaus prapliupo tik lietus. „Bet juk svarbiausia būti visiems kartu – tai ir yra švenčių esmė“, – vieningai sutaria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos