Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violeta Repčenkaitė – apie patirtą smurtą šeimoje: „Tai buvo paskutinis kartas, kai jis mane lietė“

Dar visai neseniai Violeta Repčenkaitė kone kasdien šypsojosi iš TV ekranų ar žurnalų viršelių, tačiau jau vienuolika metų ji gyvena visai kitokiu ritmu, kuria naują verslą – savo vardo elektroninę parduotuvę ir namais vadina Maltą – salą, kurioje nesibaigia vasara. Stebint iš šalies nuolat besišypsančią ir ramiu užburiančiu tonu kalbančią buvusią televizijos laidų vedėją bei modelį Violetą Repčenkaitę, tikriausiai būtų sunku pagalvoti, kad visai neseniai ji patyrė tikrą santykių dramą.

Keturiasdešimt dviejų moteris išgyveno trečiąsias skyrybas. Violeta atvirauja, kad ji visuomet jaučiasi laiminga, mat jos laimė nepriklauso nuo vyrų ar išorės dirgiklių, tačiau ne vienerius skaudžius santykius patyrusi gražuolė šiandien drąsiai dalinasi savo sukaupta patirtimi ir socialiniuose tinkluose gerbėjų armiją moko, kaip atpažinti narcizus bei žmones, kurie veda link toksiškų santykių.

LNK nuotr./Violeta Repčenkaitė
LNK nuotr./Violeta Repčenkaitė

„Tai žmonės, kurie labai mėgsta kalbėti apie save, stengiasi visais įmanomais būdais kuo greičiau sužavėti tave ir jau nuo pirmų dienų bando įtikinti, kad esi jo gyvenimo meilė, jo gyvenimo moteris. Tačiau iš kur jis žino, kad esi jo gyvenimo moteris, kol dar tavęs nepažįsta“, – LNK laidoje „Bus visko“ lakoniškai klausė Violeta. Moteris atskleidė, kad dar viena iš savybių, į kurias pataria atkreipti dėmesį – kalbėjimas apie kitus asmenis. Moteris prisimena, kaip daugybę skausmo į jos gyvenimą atnešęs vyras kalbėjo apie savo buvusiąją, tik tuomet ji dar nežinojo, jog tai pirmasis ženklas į kurį turėtų atkreipti dėmesį.

„Jei santykių pradžioje vyras ar moteris nuolat blogai atsiliepia apie buvusius savo partnerius, ateityje taip pat kalbės ir apie tave“, – sakė Violeta. Kita dažna klaida, su kuria daugelis mūsų susiduriame – tai melavimas sau žvelgiant į partnerį ir matant, kuo jis galėtų būti, jo potencialą, o ne tai, kuo jis yra iš tiesų tą akimirką.

LNK nuotr./Violeta Repčenkaitė
LNK nuotr./Violeta Repčenkaitė

Dažnai apakintos meilės moterys užsimerkia net į patiriamą smurtą. „Smurtas nebūtinai turi būti fizinis. Riksmai, pravardžiavimai, psichologinis spaudimas ar įvairūs grasinimai ne ką mažiau traumuojantis smurtas už pakeltą ranką ir to jokiu būdu negalima toleruoti“, – dalinosi Violeta. Nuo savo gerbėjų moteris stengiasi neslėpti nieko, net, atrodo, asmeniškiausių dalykų. Violeta nori savo pavyzdžiu įkvėpti kitas moteris nedaryti tų pačių klaidų, kurias galbūt padarė ji pati, todėl laidoje kalbės net apie skaudžiausias patirtis. Viena iš jų – antroje santuokoje patirtas smurtas.

„Mano atveju tai buvo paskutinis kartas, kai tas žmogus mane palietė. Kito šanso daugiau nebuvo. Nei kalbėti apie šeimą, apie nieką. Tai buvo absoliuti riba“, ؘ– „Bus visko“ laidoje prisipažino Violeta.

LNK nuotr./Violeta Repčenkaitė
LNK nuotr./Violeta Repčenkaitė

Kai dauguma renkasi saugoti santuokas dėl vaikų, trejas skyrybas išgyvenusi moteris laidoje atskleidė, kad sunkius sprendimus priimti būtina ne tik dėl savęs, bet ir dėl savo atžalų. Mat tokiu būdu moteris gali parodyti dukroms, kad nevalia taikytis su netinkamu elgesiu, o berniukams – kad to šiukštu negalima daryti šeimoje. Na, o vienintelis būdas išlikti stipriai – yra tapimas finansiškai nepriklausoma.

„Tapk savo padėties šeimininke ir perimki savo gyvenimo vairą į savo rankas. Tapk emociškai ir finansiškai nepriklausoma moterimi, nes tokia moteris su nepagarba tikrai ilgai nesitaikstys“, – sakė Violeta.

„Bus visko“ – antradieniais, 20 val., per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas