Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VIP gurmaniškos vakarienės svečiai atskleidė savo valgymo įpročius

Antradienio vakarą gero maisto mėgėjai traukė į gurmanišką vakarienę sostinės centre. 8-ąjį gimtadienį pasitinkantis baras „California“ pakvietė išbandyti naujojo meniu patiekalų.
Donatas ir Dileta Kisieliai, Asta Valentaitė, Mantas Petruškevičius
Donatas ir Dileta Kisieliai, Asta Valentaitė, Mantas Petruškevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Antradienio vakarą į barą „California“ susirinkę lankytojai mėgavosi gurmaniška vakariene. Čia buvo pristatytas naujasis virtuvės šefės Aldonos Gečienės sukurtas meniu „California Gourmet Meniu“.

Ragauti naujų patiekalų atvyko ir žinomi žmonės. Tarp jų – Mantas Petruškevičius, Asta Valentaitė, Rasa Arlauskienė, Dileta Meškauskaitė-Kiselienė, Sergejus Troščenkovas ir kiti.

Dileta Meškaitė-Kiselienė Žmonės.lt sakė, kad ragauti keisčiausių patiekalų ji visai nebijo.

„Stengiuosi paragauti visko, kas yra įdomu ir neragauta. Net ir krokodilo esu ragavusi. Bet negalėčiau suvalgyti vorų, jokių voragyvių, skruzdėlių. Meksikoje kartą jas valgiau, tai po to labai laukiau tekilos, kad galėčiau užsigerti“, – juokėsi Dileta.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Gurmaniškos vakarienės akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Gurmaniškos vakarienės akimirka

Paklausta, kiek daugiausiai jai yra tekę sumokėti už vakarienę, ši įvardijo nemenką sumą: „Brangiausia mūsų su Donatu vakarienė kainavo 500 eurų. Valgėme Švedijoje. Tačiau buvo verta.“

Dileta sako, kad namuose ji labai mėgsta suktis virtuvėje. "Namuose aš dievinu gaminti, maistas yra mano aistra. Kiekvieną vakarą prieš eidama miegoti įsijungiu įvairiausius maisto tinklapius, viską perskaitau. Tai - mano romanas prieš miegą. Taip pat mėgstu eksperimentuoti. Viso patiekalo pagal receptą nesu gaminusi", - sakė ji.

O gaminti ji mėgo net ir vaikystėje. Jau tuomet šeimą stebindavo išradingiausiais patiekalais. "Mano tėtis turėjo anksčiau restoraną, tai kad neičiau į darželį, sėdėdavau virtuvėje. Nuo pat mažens savo tėvus stebindavau įvairiausiais pusryčiai ir įvairiausias deriniais, kaip pavyzdžiui, rauginti agurkai su uogene ant baltos duonos", – juokėsi Dileta.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Gurmaniškos vakarienės akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Dileta Meškausakitė-Kiselienė

.Į vakarienę atvykusi Asta Valentaitė sakė, kad visgi labiau mėgsta įprastą maistą.

„Kažkokių keistenybių neteko ragauti. Nemėgstu keistenybių, kokio vikšrelio tikrai neragaučiau“, - juokėsi Asta.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Gurmaniškos vakarienės akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Gurmaniškos vakarienės akimirka

Asta sako, kad pastaruoju metu tenka dažniau suktis virtuvėje, tačiau ji tuo mėgaujasi: „Dabar dažniau tenka gamintis namuose, nes restoranų maistas pabosta. Vis tiek namuose gamintas maistas vienas skaniausių. Taip pat turiu labai gerų draugų, kurie mėgsta gaminti, tai dažnai organizuojame vakarienes draugų būryje.“

Tačiau eksperimentuoti ji nemėgsta: „Mėgstu tradiciškai, tvarkingai suderintus produktus. Mėgstu italų virtuvę, kuri yra paprasta ir skani. Tai ir gaminu tokius nesudėtingus patiekalus.“

Moteris pripažįsta, kad Vilniuje gero maisto restoranų pasirinkimas mažas. „Vilniuje didelio pasirinkimo, kur nueiti pavakarieniauti nėra. Čia ne Londonas, ne Paryžius – pagal Vilniaus dydį ir tiek vietų“, - Žmonės.lt sakė Asta Valentaitė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Gurmaniškos vakarienės akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Asta Valentaitė

Atsinaujinęs baras nuo šiol lankytojus kvies ir neįpareigojančiai vakarienei. Idėja taip pritaikyti barą kilo iš maistą ir gėrimus dievinančių Vakarų Europos miestų: Barselonos, Paryžiaus, Milano, kuriuose barai-restoranai akimirksniu transformuojasi: baltos staltiesės nuimamos, pagarsinama muzika ir lankytojai toliau tęsia bendravimą neįpareigojančioje aplinkoje. Taigi tas pats lankytojų laukia ir Vilniaus bare „California“ – čia ir toliau vyks vakarėliai, bei užkandžiai iki paryčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos