Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Virtuvės mitų griovėjai“ surengė pirmuosius kulinarinius apdovanojimus Lietuvoje

Pirmadienio vakarą Vilniaus Kongresų rūmuose kvepėjo ridikėliais ir rabarbarais – tokiomis dekoracijomis ir kvapais „Virtuvės mitų griovėjai“ pasitiko svečius, atskubėjusius stebėti pirmųjų šalyje „VMG kulinarinių apdovanojimų 2014“.
Vakaro svečiai
Vakaro svečiai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

VMG komanda į išskirtinį renginį pakvietė įvairių miestų restoranų vadovus bei šefus, maisto pramonės verslininkus, kulinarinių knygų autorius, tinklaraštininkus ir kulinarijos pasaulio mėgėjus.

Į kulinarijos šventę atvyko ir žinomų žmonių: dizaineriai Juozas Statkevičius ir Robertas Kalinkinas, verslininkė Inga Stubrienė, kostiumų dizainerė Agnė Jagelavičiūtė su vyru Mantu Volkumi, dainininkė Inga Valinskienė, stilistas Mantas Petruškevičius, verslininkė Irena Marozienė ir kiti.

„Norime, kad visi kulinarinio pasaulio kūrėjai ir gerbėjai turėtų progą susitikti ne tik darbo ar mokymų klausimais. Iš restoranų vadovų bei šefų sulaukėme tikrai pozityvaus ir entuziastingo atsako, kuris mus dar labiau įkvėpė. Lietuvoje rengiami muzikos, teatro, kino apdovanojimai – tačiau iki šiol niekas nebuvo sugalvojęs padėkoti maisto kultūros kūrėjams. Tai bus padėka tiems, kurie kokioje nors srityje buvo pirmieji – tiems, kurie rizikavo, kad į maisto rinką įneštų ką nors naujo“, – sakė kulinarinio žurnalo-albumo VMG redaktorius Alfas Ivanauskas.

VMG kulinarinių apdovanojimų nugalėtojai apdovanoti specialiai kurtomis vardinėmis statulėlėmis.

Renginio metu už pirmąjį Lietuvos restoraną atkūrus nepriklausomybę buvo apdovanoti restorano „Stikliai“ savininkai Romas Zakarevičius ir Anna bei Aleksandras Ciupijai, už pirmąjį prancūzų virtuvės restoraną – Arūnas Oželis, už pirmąjį kavos išsinešti tinklą – Nidas Kiuberis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Juozas Statkevičius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Juozas Statkevičius

Henrita Kontrauskienė buvo apdovanota už senosios Lietuvių virtuvės restoraną ir Kulinarinio paveldo muziejų, Kristupas Baublys – už pirmąjį Lietuvoje vyno barą, Algimantas Jablonskas – už pirmuosius šalyje šokolado namus, o  Irena Čereškienė ir Monika Čereškaitė – už pirmąją išvažiuojamųjų renginių aptarnavimo įmonę.

Taip pat apdovanojimą už neformaliojo kulinarinio švietimo skatinimą gavo kulinarinė studija „Čiop čiop“, už indėlį į kulinarinių knygų leidybą – Beata Nicholson, specialus rėmėjo prizas už nestandartą buvo įteiktas restoranams „Time“, „Bistro1dublis“ bei „Linassamėnas“. Iš Vilniaus mero Arūno Zuoko rankų apdovanojimą už iniciatyvą gavo vaikų restoranas-teatras „Kukumuku“.

Vakaro vedėjų vairas patikėtas aktoriui Vytautui Rumšui ir laidų vedėjai Lavijai Šurnaitei. Jiedu scenoje šmaikštavo apie tai, kaip kartais tik patys virtuvės šefai gali susikalbėti tarpusavyje, mat paprastam mirtingajam ne visada būna aiškūs jų profesiniai terminai.

Renginio metu taip pat buvo pristatytas ir pavasarinis VMG žurnalo-albumo numeris, koncertavo Girmantė Vaitkutė, specialią programą žiūrovams surengė ir šiam renginiui į Lietuvą sugrįžusi Justė Arlauskaitė-Jazzu, psirodžiusi kartu su choru „Ąžuoliukas“.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos