Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Virtuvės mitų griovėjai“ Velykoms siūlo pasigaminti kuskuso salotas su tunu ir apelsinais

Velykų duona su kiaušiniais, naminis majonezas, lietuviški ir wasabi krienai, garstyčios bei kepsnys su daug šviežių daržovių. Tokį šventinį Velykų meniu rekomenduoja originaliais projektais garsėjantys bei geriausią pasaulyje kulinarinį žurnalą leidžiantys „Virtuvės mitų griovėjai“. Jų komanda rytoj, šeštadienį, sostinės gyventojus ir svečius kviečia į kulinarinį Velykų šou, kurio metu ne tik gamins šventinius patiekalus, bet ir rodys, kaip dekoruoti Velykų stalą.
Alfas Ivanauskas
Alfas Ivanauskas / VMG nuotr.

„Ruošiant Velykų stalą šeimai, draugams ir norint sukurti ypatingą atmosferą, svarbiausia atkreipti dėmesį į serviruotę ir dekorą – jame turėtų dominuoti žalumynai. Tai gali būti ir jau įprasti Velykų stalui daiginti kviečiai, ir prieskoniniai augalai – bazilikai, rozmarinas, taip pat švieži ridikėliai. Be to, patariu Velykoms gaminti tik porą-trejetą gardžių patiekalų – šventė turi teikti džiaugsmą, o ne varginti, ruošiant gausybę vaišių“, – sako „Virtuvės mitų griovėjų“ komandos lyderis Alfas Ivanauskas ir rekomenduoja ant Velykų stalo būtinus margučius taip pat pateikti netradiciškai – ne krepšeliuose su šienu, kaip įprasta, o akvariumuose.

„Virtuvės mitų griovėjai“ – Alfas, Linas ir Mantas su vilniečiais ir sostinės svečiais ppc „Ozas“ rytoj, šeštadienį, susitiks tris kartus – 12 val., 15 val. ir 17 val. Pasirodymų metu jie gamins kuskuso salotas su mocarela, tunu ir apelsinais (receptas – žemiau), keptą lašišą, marinuotą sojų padaže su kalendromis, bei aviečių ir bananų kremo tiramisu. Jų padengto Velykų stalo dekorą centro lankytojai galės apžiūrėti visą savaitgalį.

VMG nuotr./Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais
VMG nuotr./Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais

Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais

Ingredientai (4 porcijoms):

2 saujos mėgstamų salotų lapų
1 stiklinė išbrinkinto kuskuso
3 apelsinai
250 g mocarelos
2 skardinės konservuoto tuno savo sultyse
pusė raudonojo svogūno

Padažui:

8 šaukštai balzamiko acto
4 šaukštai klevų sirupo
8 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
pusės apelsino žievelės
druskos, juodųjų pipirų

Į pasirinktą indą suberiame kuskusą ir sumaišome su salotų lapais. Apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliojame tarp salotų lapų.

Ant viršaus gabalėliais sudedame konservuotą tuną ir mocarelą. Padažui skirtus ingredientus suplakame šluotele, įtarkuojame apelsino žievelę, pasūdome, įberiame pipirų. Padažu apšlakstome paruoštas lėkštėje salotas.

VMG nuotr./Velykų stalo dekoras
VMG nuotr./Velykų stalo dekoras

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs