Londone dirbantis Gasparas ir Vilniuje ką tik studijuoti pradėjusi Krystsina susipažino 2010-aisiais internete. Visgi virtuali draugystė truko neilgai, kurį laiką pabendravus, virtuvės šefas nusprendė, kad santykiai per atstumą yra ne jam.
„Labai nuliūdau dėl tokio jo sprendimo, įtraukiau jį į visus įmanomus „juoduosius sąrašus“, kad jis negalėtų manęs daugiau niekada pasiekti. Tačiau po ketverių metų pagalvojau pažiūrėti feisbuke, kaip jis gyvena. Aš jam tiesiog parašiau: labas, kaip laikaisi. O jis man atrašė kone tą pačią akimirką: o Dieve, negaliu patikėti, kad tu man parašei. Mes pradėjome vėl bendrauti ir po savaitės jis man pranešė, kad nusipirko bilietus į Lietuvą ir mane aplankys“, – antradienio vakarą laidoje „Nuo... iki...“ pasakos Krystsina Fernandes.
Šefui užteko vos kelių viešnagių Vilniuje, kad tvirtai nuspręstų palikti darbą prestižinio Anglijos golfo klubo virtuvėje ir kraustytis pas mylimąją į Lietuvą. „Buvau priėjęs tašką, kai turėjau kažką keisti“, – prisimena jis.
„Prieš tai buvau gavęs pasiūlymą dirbti labai gerame Brazilijos restorane, tačiau tėvas man neleido išvažiuoti. Taip pat norėjau prisijungti prie britų laivybos, armijos ar oro pajėgų kaip šefas, tačiau tėvas man ir to neleido daryti. Todėl šįkart jam tiesiog pasakiau – dabar jau tu privalai mane paleisti“, – pasakos Gasparas Fernandesas.
Gasparo šeimoje priimtina klausyti tėvų, o tėvams – dalyvauti vaikų gyvenime, jiems priimant sprendimus. Nors iš pradžių šefo šeimai nepatiko, kad jis kraustosi į Lietuvą, Gasparas juos nuramino nekaltai sumeluodamas, jog į Vilnių išvažiuoja, nes gavo mokytojo darbą žymioje kulinarijos mokykloje.
Kaip reagavo Gasparo tėvai, sužinoję tikrą jo išsikraustymo priežastį, ką reiškia užsieniečiui atidaryti restoraną Lietuvoje ir kaip atrodo šefo darbas už uždarų durų – jau šį antradienio vakarą 20 val. laidoje „Nuo... Iki...“ per LNK.