Drauge praleisti sekmadienio rytą su ekspedicijos „Kapitono Granto vaikai“ dalyviais panoro Nomeda Marčėnaitė su mylimuoju, Beata Nicholson, Mindaugas Ponomariovas, Lolita Bytautaitė, Algis Krisčiūnas, mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė ir kiti.
Savo gamintais patiekalais svečius vaišino septyni virtuvės šefai ir mėgėjai: restoranams „Time“ ir „Dine“ atstovaujantis Egidijus Lapinskas, „Burbulio“ vyninei atstovaujantis Redas Raventas, Saulius Ivanauskas iš „Boho Chick“, baro „Marsas“ vadovas Edgaras Azaravičius, Londone besidarbuojantis Laurynas Grižas, ekspedicijos kapitonas Darius Vinkevičius ir keliautojas Vytaras Radzevičius, kuris irgi prisijungė prie ekspedicijos ir leisis į kelionę.
Meniu svečiams kulinarai pasiūlė išties platų: kepė jautienos nugarinę, maišė bulvių salotas, siūlė paragauti keptos molvos su moliūgų pure, meksikietiško aštraus omleto, migdolų ir vyšnių lafučio, obuolių pyrago, crepes su citrinų ir apelsinų padažu ir dar daug kitų patiekalų.
Vieną originaliausių receptų svečiams pasiūlė keliautojas V.Radzevičius: pagamino „hot pot‘ą“ – patiekalą iš kinų virtuvės. Dideliame puode V.Radzevičius užvirino sultinio, kuriame pakvietė virti skirtingas gėrybes: mėsos gabalėlius, daržoves, grybus.
„Šitą receptą nusižiūrėjau“, – juokėsi keliautojas. Jis Žmonės.lt sakė, kad šis patiekalas ne tik stebina skoniu, bet ir valgyti jį smagu: juk sultinyje gali išvirti ką tik nori. O kuo sultinys verda ilgiau, tuo jo skonis intensyvesnis, taigi kuo toliau, tuo skaniau.
Apie ekspediciją „Kapitono Granto vaikai“
Į septynerius metus truksiančią buriuotojų kelionę jūromis, kuriomis plaukiojo legendinio romano „Kapitono Granto vaikai“ herojai, pakviesti entuziastai, svajotojai, iššūkių nebijantys ir nuo kasdienybės atitrūkti norintys žmonės.
Į didįjį plaukiojimą patyrusio kapitono Dariaus Vinkevičiaus statytas klasikinis raudonmedžio laivas su pirmąja įgula nuo Kanarų krantų išplauks šį mėnesį.
Keliautojai ekspedicijos metu atskirais etapais įveiks legendinį maršrutą, apimantį visą 37-ąją pietų pusrutulio platumą – įdomiausius Atlanto, Ramiojo ir Indijos vandenynų salynus. Paskutinį etapą įveikusi įgula iš ekspedicijos sugrįš tik 2022 m. gegužę. Pasak patyrusių buriuotojų, reikia plaukti į pasaulį, o ne lėkti aplinkui jį.
Po 2-5 savaites laive praleisiančių projekto dalyvių laukia ne tik geografiniai, bet ir kulinariniai atradimai. Jais įgulą lepins garsūs virtuvės šefai, gaminsiantys iš Karibų ar kito lankomo regiono produktų.