Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus žmona Laisvė įsitikino, kad buvo teisi: „Mes su juo dažnai nesusikalbame“

Nors gyvenimo stilius mieste ir kaime labai skiriasi, abu jie turi ir kai ką bendro – viena problema čia veja kitą. Taip ir Vytaro Radzevičiaus fermoje – vos spėji nudirbti vienus darbus, nė nespėjus mirktelėti, jau atsiranda kitų. Ir tikrai ne visi jie lengvai išsprendžiami...
Vytaras Radzevičius, Laisvė Radzevičienė
Vytaras Radzevičius, Laisvė Radzevičienė / TV3 nuotr.

Ruduo Lietuvoje gausus gėrybių – tą patvirtino ir laidos „Vytaro ferma“ herojus V.Radzevičius. Visgi kieme augantis slyvų medis net ir jam tampa tikru galvosūkiu. Anot vyro, jei tik laiku slyvų nenuskini, jos visos atsiduria ant žemės – tenka likti jų neragavus, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius

Todėl dabar aplink medį jis vaikšto kasdien.

„Kaip koks žąsinas vaikštau ir čiupinėju tas slyvas – manau, darbo turėsiu savaitei“, – kaip visuomet progos pajuokauti nepraleido jis.

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius

Vis dėlto nurinkti slyvas – tai tik vienas iš daugelio darbų, laukiančių ūkyje. Vienas didžiausių iššūkių – atstatyti vėtros nulaužtą, jo paties sukurtą meno kūrinį.

„Šiemet tiek lietaus iškrito... Viskas aplinkui siūbavo, traškėjo, elektra buvo dingusi. Tada staiga girdžiu trakštelėjimą – galvojau, kad nulūžo kokia pušis. Bet ne, mano meno kūrinys nulūžo... Kai atrodo, kad pagaliau apsidirbi visus darbus, stichija tau pasiūlo naujų“, – pasakojo vyras.

Nepaisant nuolatinių gamtos iššūkių, Vytaras nesustojo ir iškart bandė sutvarkyti fermos iškabą. Vytaras juokėsi – kartais įkvėpimo tenka laukti metus, o tuomet per kelias valandas viskas susitvarko.

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius

„Atrodo, kad Vytaras be iššūkių negali – prisigalvoja visokių veiklų“, – sakė jo žmona Laivė, besišypsodama dėl vyro entuziazmo kovoti su kasdieniais darbais ir įgyvendinti naujus projektus.

O pati Laisvė džiaugėsi šių metų daržovių derliumi. Ir nors jis pasisekęs labiau nei pernai, L.Radzevičienė kai kam turėjo ir pastabų.

TV3 nuotr./Laisvė Radzevičienė
TV3 nuotr./Laisvė Radzevičienė

„Svogūnai ir morkos užaugo puikiai, bet krapai lysvėse niekaip nesudygo... Su agurkais irgi bėda: pradžioje jie augo gražiai, o dabar lapai pasidengė geltonomis dėmėmis“, – pasakojo ji.

Kopūstų šiemet taip pat nepavyko užauginti. Tačiau Laisvė prisiminė įspėjusi Vytarą, kad plėvelės tarpai – per dideli, tad drugeliai suės kopūstų lapus.

„Aš buvau teisi – kopūstų šiemet neturėsime. Tiesa yra tokia, kad mes su Vytaru dažnai nesusikalbame. Jis sako vieną, o aš – kitą“, – daugelio šeimose puikiai pažįstamą situaciją nupasakojo ji.

TV3 nuotr./Laisvė Radzevičienė
TV3 nuotr./Laisvė Radzevičienė

Gyvenimas fermoje niekada nestovi vietoje, tad Vytaras nusprendė imtis neįprasto eksperimentinio projekto – kalėdinio žąsų svorio turnyro.

„Prasidės kalėdinis turnyras – žąsų prieaugio čempionatas. Kas iki Kalėdų priaugs daugiausiai svorio, tas keliaus į duonkepę“, – pasakojo Vytaras su šypsena veide.

TV3 nuotr./Vytaro Radzevičiaus ferma
TV3 nuotr./Vytaro Radzevičiaus ferma

„Vytaro ferma“ – šeštadieniais, 10.00 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento