Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„X Faktorius“ turi naujus dievukus: 15 tūkst. eurų prizą laimėjo grupė „120“

Po daugiau nei pusmetį besitęsusios kovos muzikinis projektas „X Faktorius“ pasiekė finišo tiesiąją. Sekmadienio vakarą trys likę finalininkai iš visų jėgų paskutinį kartą kovėsi dėl galimybės tapti jubiliejinio – penktojo – sezono nugalėtojais. Po kelias valandas trukusios muzikinės kovos šlovės spinduliuose galiausiai maudėsi grupė „120“.
„X Faktoriaus“ superfinalas
„X Faktoriaus“ superfinalas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Didžiajame superfinale kovojo trys stiprūs finalininkai: Sauliaus Prūsaičio mokinė Monika Juškevičiūtė, Justės Arlauskaitės-Jazzu auklėtinė Justė Baradulinaitė, Marijono Mikutavičiaus mokiniai, grupė „120“.

Laidos viduryje vienam iš dalyvių buvo uždarytos durys į tolimesnę kovą. Deja, tarpinis balsavimas nebuvo sėkmingas Justei, ji atsisveikino su projektu jam dar nesibaigus.

Finale rungtis liko grupė „120“ ir Monika. Jie toliau varžėsi dėl titulo, šlovės ir pagrindinio šou prizo – 15 tūkst. eurų.

Galiausiai paaiškėjo, kad penktojo „X Faktoriaus“ sezono superfinale triumfavo kiekvienu savo pasirodymu didžiulę džiaugsmo dozę publikai dovanoję „120“. Viso superfinale balsuota 96243 kartus.

TAIP PAT SKAITYKITE: „X Faktoriaus“ nugalėtojai „120“: Dovydo žmonos mįslė ir naujas darbas radijuje

VIDEO: Po pergalės „X Faktoriuje“ grupės „120“ nariai liejo emocijas: „Mes tai užsidirbom!“

Duetas dar prieš pergalę žadėjo, kad piniginį prizą, jei laimėtų, dalintųsi su gerbėjais.

Tai išgirdęs Andrius Mamontovas šmaikštavo, kad jam su Marijonu Mikutavičiumi teks po 7,5 tūkst. eurų, nes jiedu nuo pirmos akimirkos, kai tik išvydo „120“, tapo grupės fanais.

Apie superfinalą – nuo pradžių

Iki superfinalo nukeliavusi J.Arlauskaitės-Jazzu mokinė Justė vadinama viena labiausiai tobulėjančių projektų dalyvių. O jos meilė muzikai augo su kiekvienu pasirodymu.

Tūkstančius gerbėjų širdžių užkariavo ir unikalioji S.Prūsaičio mokinė Monika. Sužavėjusi ne tik savo balsu, bet ir unikalia pasaulėžiūra, ji džiaugėsi projekte užsimezgusiomis draugystėmis, gauta patirtimi.

Iki didžiojo finalo nukeliavo ir bene labiausiai pašėlę projekto dalyviai – grupė „120“. Nuo pat pirmųjų atrankų jie sužavėjo savo unikalumu, patrakusiomis idėjomis ir betarpišku atsidavimu. Patys pripažinę, kad dėl intensyvių repeticijų teko atsisakyti gyvenimo, jie tikina, kad projekte svarbiausi yra atrasti gerbėjai.

TAIP PAT SKAITYKITE: „X Faktoriaus“ užkulisiai: lemiamos kovos jaudulys ir netikėtai sutiktos žvaigždės

Superfinalas prasidėjo bendra daina, skirta netrukus TV3 eteryje startuosiančiam projektui „Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou“. Legendinių lietuviškų dainų miksą atliko iškritę „X Faktoriaus“ dalyviai ir kviestiniai atlikėjai: Iglė Bernotaitytė, Romas Dambrauskas, Birutė Dambrauskaitė.

Uždainavo ir šio projekto vedėja Gabrielė Martirosianaitė. Kartu su Marijonu Mikutavičiumi dar vieną šalies himną „Trys milijonai“ atliko ir grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara.

Netrukus į sceną žengė visi penktojo „X Faktoriaus“ sezono dalyviai, žaismingai, trankiai ir negailėdami jėgų atlikę kūrinį „Can't stop the feeling“. Jie neabejotinai pasistengė, kad jų paskutinis pasispardymas šioje scenoje nebūtų pamirštas.

Pirma kova – su žinomiausiais šalies atlikėjais

Pirmoji finalininkė scenoje – švelnioji Justė, kartu su atlikėju Vaidu Baumila atlikusi kūrinį „Dviese“. Tik šį kartą lietuvišku hitu tapęs kūrinys skambėjo švelniau, lyriškiau. Taip, kaip Justė dainavo viso projekto metu.

„Kad ir ką mes bekalbėsime, mūsų balsas į dangų neina, nes viską lemia žiūrovai. Viskas buvo gražu, šilta, jauku“, – sakė Marijonas Mikutavičius.

„Balsas neina, nes čia ir buvo dangus“, – pakomentavo Andrius Mamontovas.

Tiesa, simboliška, kad Vaidas Baumila šį kūrinį pristatė su „X Faktoriaus“ nugalėtoja Monika Pundziūte-Monique, o praėjusiais metais finale dainavo su taip pat projektą laimėjusia Igle Bernotaityte. Gal jis taps sėkmės simboliu ir šį kartą?

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas

Pozityvumo užtaisą padovanojo į sceną žengusi Monika, kartu su grupės „Baltasis kiras“ vokalistu Tautvydu Pauliumi Augustinu atlikusi puikiai žinomą kūrinį „Lūpytės“. Beje, ši daina ir neįprastas jos atlikimas padėjo atrankų metu Monikai patekti į finalus. Atlikėja neslėpė, kad „Lūpytės“ jai labai asmeniška daina.

„Jūs vienas kitam labai tikote. Džiugu, kad jauteisi savo vietoje, o energija tarp jūsų labai pozityvi. Ačiū už meilę“, – džiaugėsi Justė

„Aš užliūliuotas įlindau į telefoną ir „googlinau“ apie baltąjį kirą. Jų buvo daug, bet atkreipiau dėmesį į kvatoklį kirą. Jūs esate džiaugsmo užtaisas“, – šmaikštavo Marijonas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas

Kartu su atlikėja Monika Pundziūte-Monique į sceną žengė ir grupė „120“. Iš patrakėlių jau niekas nesitiki ramaus pasirodymo, tad ir šį kartą trijulė nustebino suderinta choreografija, repo judesiais.

Tiesa, Jazzu nesuprato, kodėl grupė nusprendė atlikti Bruno Mars kūrinį „Finesse“

„Nesupratau dainos pasirinkimo, bet net ir taip sugebėjote išlikti ryškūs ir savimi“, – komentavo J.Arlauskaitė. Grupės mokytojas atsikirto, kad nors ir sprendimas buvo drąsus, rizikuoti tikrai vertėjo.

„Vyrai, pripažinsiu, kad kai tik pradėjote koncertuoti, Justė pasižiūrėjo į mane ir žiūrėjo klausiančiomis akimis. Žinoma, galėjome rinktis lyrišką dainą, bet jūs esate iš tų, kurie nebijote iššūkių, jums nusispjauti, kaip viskas baigsis, ir tai yra labai gražu. Vien dėl to esate nugalėtojai“, – skėlė Marijonas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas

Po šių pasirodymų neįtikėtiną pasirodymą parengė Jazzu ir praėjusią savaitę iš „X Faktoriaus“ iškritęs Alen Chicco. Kūrinį „Skiriu tau šį lietų“ duetas atliko taip jautriai, taip emocingai, kad abejingų neliko.

Antra kova – naujas kūrinys

Jazzu mokinė Justė Baradulinaitė antrą raundą pradėjo pasirinkusi atlikti Selenos Gomez ir Marshmello kūrinį „Wolves“. Aštuoniolikmetė atlikėja scenoje niekada negailėdavo savęs, taip nutiko ir šįkart.

„Atrodo, kad ji tokia sportiška ir užsispyrusi, bet matosi daug jautrios širdies. Kai reikia sukaupti jėgas, tavo žingsniai vis tvirtesni. Šis pasirodymas vertas superfinalo“, – komplimentus žėrė Saulius Urbonavičius-Samas.

„Juste, tu esi sportininkė, filosofė ir menininkė viename. O tai yra viskas, ko reikia, kad dainuotum pasauliui. Sakyk, ką tu nori ir kaip nori, nes tai pataiko tiesiai mums į širdį. Kad ir kas nutiks, tu mano nugalėtoja“, – savo mokinę gyrė Jazzu.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas

Monika nauju kūriniu pasirinko Gnarls Barkley kūrinį „Crazy“, tačiau komisijos nariams šėlsmo scenoje pritrūko.

„Tavo kūno kalba puiki, bet toje dainoje trūko, kad tu virstum Sauliumi Prūsaičiu. Tu mėgsti nusirauti ir daryti daug kreizovų dalykų, tad pasirodė šiek tiek tikslūs, mechaniškas pasirodymas“, – svarstė Marijonas. Jam pritarė ir Samas: „Švelniai tu išprotėjus, labai švelniai“.

„Tik pamatęs Moniką mačiau ją kaipo nugalėtoja. Tik prašau nepatingėti ir prabalsuoti, nes ji mums labai reikalinga“, – manė A.Mamontovas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas

Animacinio filmuko „Dragon Ball Z“ veikėjais tapę grupės „120“ nariai vėl visus išvedė iš proto. Anot komisijos, šį kartą energingieji pamišėliai pranoko patys save.

„Niekas į „X Faktorių“ nėra atnešęs animacijos. Bent jau Europoje tai tikrai. Jūs buvote taip įsijautę, kad mes tuos „dragon ball'us“ pagavome, ir aš tai tikrai pasikeičiau“, – juokėsi Samas.

„Jūs esate fenomenas. Ačiū Jums už tai, ką darote“, – komentavo S.Prūsaitis.

„Sunkioji artilerija. Taip pavadinčiau šį pasirodymą. Tarpais atrodė, kad esu už sveiko proto ribų“, – džiaugėsi Jazzu.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas

Po šio pasirodymo savo naujausią kūrinį „Tu mane veiki“ pristatė ir praėjusių metų „X Faktoriaus“ nugalėtoja Iglė Bernotaitytė. Naują kūrinį žiūrovams prie ekranų bei susirinkusiems salėje atliko ir Saulius Prūsaitis.

Trečias raundas – lemtinga kova

Paskutinei kovai likę du finalininkai turi pristatyti savo geriausius jau atliktus kūrinius, o Monika pasirinko neabejotinai gerbėjams įsiminusį kūrinį „The Sound of Silence“. Jautri daina ir sodrus Monikos balsas privertė publiką pakilti iš savo kėdžių.

„Aš be žodžių, nes tu mane supurtei. Tai buvo visai kitas pasaulis, visai kitas lygmuo. Tai buvo pasaulinės šlovės vertas pasirodymas“, – negailėjo komplimentų Jazzu.

„Kai du pešasi, tai trečias laimi. Tai tas trečias esame mes ir publika – nesveikai geras pasirodymas“, – sakė Marijonas. Jam pritarė ir Andrius Mamontovas: „Man pirmą kartą, sėdint čia, perbėgo šiurpas. Tai buvo labai gilus palietimas, ačiū tau už jį“.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas

Lemtingai kovai vieną įsimintiniausių pasirodymų, kuris privertė šokti visą salę, atliko ir „120“. Dainą „Uptown Funk“ atlikę pirmą kartą vaikinai buvo apipilti komplimentais.

Tiesa, pakeitimų pasirodyme buvo. Pirmą kartą kvietę šokti Justę Arlauskaitę-Jazzu, šį kartą pasirinko savo, kaip patys prisistato, didžiausius gerbėjus – Andrių Mamontovą ir Marijoną Mikutavičių.

„Manau, kad jūs ką tik tapote mums su Marijonu skolingi po 7,5 tūkst. eurų. Tai buvo džiaugsmas ir šventė, ačiū“, – ką tik pašokdintas komentavo A.Mamontovas. Saulius Prūsaitis nedaugžodžiavo, tik patikino, kad būtinai skirs balsą vaikinams.

„Lietuva būtų laiminga, jei laimėtumėte, nes akivaizdu, kad visi jus dievina, aš irgi“,– šypsojosi Jazzu.

Savo mokinių pasirodymą Marijonas Mikutavičius įvertino tylomis, tačiau su humoru – iškėlė lapą su užrašu „You f**ked us up“.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas

Superfinalą užbaigė netikėtas pasirodymas. Į sceną kartu žengė „BIX“ vokalistas Saulius Urbonavičius-Samas ir Andrius Mamontovas, kartu griausmingai atlikę dainą „Mono arba Stereo“.

Iškelti ant aukštų platformų jie taip sudrebino televizijos studiją, kad neliko nei sėdinčių, nei tylinčių – visi uždainavo kartu.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„X Faktoriaus“ superfinalas

TAIP PAT SKAITYKITE: „X Faktoriaus“ užkulisiai: lemiamos kovos jaudulys ir netikėtai sutiktos žvaigždės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas