Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žilviną Grigaitį papiktino po renginio likę šiukšlių kalnai Neries krantinėje: „Puikus natiurmortas“

Savaitgatgalį sostinėje vykęs renginys „Ėjimas“ subūrė kone 22 tūkstančius ėjimo entuziastų. Rodos, kad sportui neabejingi dalyviai turėtų rūpintis ne tik savo, bet ir kitų gerove. Tačiau verslininkas Žilvinas Grigaitis užfiksavo visai kitą iniciatyvos pusę – Neries krantinėje išvystas vaizdas vyrą privertė išsižioti. Situaciją pakomentavo ir Vilniaus miesto savivaldybės atstovas.
Žilvinas Grigaitis
Žilvinas Grigaitis / Luko Balandžio ir asmeninio archyvo nuotr.

Verslininkas Ž.Grigaitis savo socialiniuose tinkluose pasidžiaugė, kad Lietuvoje inicijuojami įvairūs renginiai, kurie skatina žmones judėti ir gerai jaustis. Tačiau vaizdas, kurį pamatė po renginio „Ėjimas“ jį šokiravo.

„Aš už puikius planus ir iniciatyvas, kurios padeda judėti ir gerai miegoti, bet kodėl po „Ėjimo“ maratono turi būti ar likti taip? Čia kas? Toks socialinis projektas, vieniems gerai, o paskui nesvarbu. Ar tikrai taip reikia daryti? Ir organizuoti? Ir laukti, kad kažkas sutvarkys? Na, puikus natiurmortas sekmadienio pasivaikščiojimui ir vaizdui po langais. Sveikinu organizatorius, pavyko puikiai“, – feisbuke rašė Ž.Grigaitis.

As uz puikius planus ir iniciatyvas, kurios padeda judeti ir gerai miegoti, bet kodel po Ejimo maratono turi buti ar...

Posted by Zilvinas Andrew G on Sunday, September 29, 2024

Žinomo vyro išsakytas mintis papildė ir nuotraukos, kuriose užfiksuotos vienkartiniais puodeliais ir kita vienkartine tara perpildytos šiukšlinės. Dalis šiukšlių apskritai mėtosi ant žemės.

Po Ž.Grigaičio įrašu savo įžvalgomis pasidalijo ir kiti situaciją matę žmonės.

„Siaubas, jokios kultūros. Po vieno bėgimo maratono atvažiavau į miestą, tai gatvėse mėtėsi plastikiniai puodeliai ir apelsinų žievės, nes buvo dalinami bėgikams trasoje“, – rašė viena iš Žilvino sekėjų.

„Organizatoriai levi, nes nepasirupina, kad šiukšliadėžės būtų dažniau tuštinamos, o žmones meta savo šiuksles prie jų, nes kitos išeities nėra“, – įvalgomis dalijosi kita.

„Žilvinėli, po penktadienio ar šeštadienio Vilniaus širdyje pačioj Vilniaus gatvėje stiklinių bokalų nesuskaičiuojamai, o vidiniuose kiemuose švirkštų. Deja, bet „kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių“. Patys kiaulinam, o po to verkiam, kad mažai užsieniečių Vilnių aplanko“, – pritarė dar viena sekėja.

Žmonės.lt dėl susiklosčiusios situacijos susisiekė su Vilniaus miesto savivaldybe. Komunikacijos skyriaus atstovas Gabrielius Grubinskas patikino, kad socialiniuose tinkluose pasklidusios nuotraukos buvo darytos dar vykstant renginiui, o vėliau teritorija buvo sutvarkyta.

„Kaskart išduodant leidimą renginiams jų organizatoriai įsipareigoja pasirūpinti renginio teritorijos tvarkymu. Į tai įeina ir šiukšlių surinkimas, šiukšliadėžių priežiūra. Socialiniuose tinkluose patalpintos nuotraukos, pagal įrašo laiką, buvo įkeltos dar vykstant renginiui. Organizatoriai patikino savivaldybę, kad po renginio teritorija buvo sutvarkyta, pakartotinai situacija buvo patikrinta pirmadienį apie pietus“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės atstovas G.Grubinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas