Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žilvinas Grigaitis Dubajuje dalyvavo prestižinėje meno mugėje: prašmatni viešnagė įsiminė ilgam

Gyventi gražiai ir prabangiai neuždrausi. Taip būtų galima apibūdinti verslo konsultanto Žilvino Grigaičio gyvenimą. Visai neseniai jis grįžo iš Dubajaus – ten lankėsi prestižinėje meno mugėje „Art Dubai“, taip pat rado laiko ir smagioms pramogoms.
Žilvinas Grigaitis
Žilvinas Grigaitis / Asmeninio albumo nuotr.

Ir nors Dubajuje jis viešėjo jau kone šeštą kartą, „Art Dubai“ aplankė pirmąsyk. VIP kvietimą į meno mugę ir jos organizuojamus renginius turėjęs Ž.Grigaitis sako likęs sužavėtas neeilinio renginio, o įspūdžiais gyvena iki šiol.

Pasak jo, šioje mugėje kalbama ne tik apie meną – čia suvažiuoja investuotojai, bankininkai, įvairių sričių specialistai. Menas yra verslo dalis ir jis funkcionuoja visomis formomis.

Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis
Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis

„Į Dubajų galima važiuoti su skirtingais tikslais – galima važiuoti pagulėti prie baseino, galima į jį pažvelgti kitaip. Dubajus jau seniai yra tapęs tranzitiniu miestu, čia driekiasi vadinamasis Kengūrų kelias – iš čia lėktuvai kyla į Australiją. Tačiau kartu tai ir miestas, kuriame ras ką veikti ir mėgstantys linksmybes, gerą maistą, ir besižavintys dangoraižiais. Taip pat ir vertinantys meną, kaip aš“, – 15min pasako Ž.Grigaitis.

Ne kartą Dubajuje ir Abu Dabyje viešėjęs verslo konsultantas sako, kad abiejuose šiuose miestuose turistai ras, ką veikti. Prieš mėnesį Abu Dabio Luvre lankęsis Ž.Grigaitis tuomet liko taip sužavėtas, kad netrukus į Jungtinius Arabų Emyratus nusprendė grįžti dar kartą.

„Renginys Dubajuje vyko kelias dienas, buvo surengti keli uždari vakarai VIP svečiams, už uždarų durų. „Art Dubai“ mus supažindino su geriausiais menininkais, jų darbais, vyko įvairios diskusijos, pristatymai“, – kalbėjo Ž.Grigaitis.

Viena jam labiausiai įsiminusių akimirkų – čia vykęs aukcionas, kuriame už Rembrandto paveikslą buvo prašoma pirminė 3,5 mln. dolerių suma. Tapytojo paveikslas į Dubajų buvo atgabentas tik trumpam – tam, kad jį iš arčiau savo pačių akimis galėtų pamatyti užsienio investuotojai, potencialūs pirkėjai.

Asmeninio albumo nuotr./Viešnagės Dubajuje akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Viešnagės Dubajuje akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Viešnagės Dubajuje akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Viešnagės Dubajuje akimirka

„Mugė paliko didelį įspūdį. Nesu meno kritikas, nesiimu vertinti menininkų ir jų darbų, tačiau turiu savo nuomonę. Mane sužavėjo, kad didžiulės bendrovės sugeba taip įsitraukti į meno rinką. Buvo įdomu susipažinti su tendencijomis ir pamatyti meno virtuvę iš vidaus – susipažinau su keliais kolekcininkais, buvo labai įdomu“, – pasakojo jis.

Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis
Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis
Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis
Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis

Ž.Grigaitis spėjo miestą pažinti ir ne tik per meno prizmę, čia jis rado laiko ir pasivaikščioti po mėgstamas vietas, aplankė įvairius restoranus, pasigrožėjo architektūra.

„Dubajus negali neužburti, tačiau po kelių dienų poilsiavimo čia vis tiek norisi ką nors nuveikti, ką nors pamatyti. Dubajus turi daug aukštos klasės vietų, tačiau ką veikti, ras visi, dažnai kainos ir kokybės santykis čia labai geras, čia visur kokybė už prieinamą kainą“, – kalbėjo pašnekovas.

Daugiau kelionės akimirkų – nuotraukų galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas