Tarp Lietuvos ir Australijos gyvenantis Ž.Grigaitis šiuo metu vieši Vilniuje. Užsikrėtęs kalėdine dvasia verslininkas čia nė neketina nuobodžiauti: draugams ir bičiuliams iškėlė vakarėlį, kurio metu atskleidė dar daugiau australiškų tradicijų.
Praleisti vakarą kartu su Ž.Grigaičiu panoro būrys žinomų žmonių: čia apsilankė renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, dizainerė Ingrida Žitkuvienė, žurnalistė Daiva Žiemytė, viešųjų ryšių specialistas Alkas Paltarokas ir kiti.
Susirinkusiems Ž.Grigaitis pristatė australišką kalėdinį desertą – šampanu aplietus ledus. Ypatingas šio patiekalo akcentas – gyvos specialiai iš Australijos atskraidintos gėlės, kurių žiedai – valgomi. Jų vakaro svečiai ypač norėjo paragauti. Anot Ž.Grigaičio, valgyti gėlių žiedus Australijoje išties populiaru, jie ypač naudingi sveikatai.
Žinia, kad Australijoje per Kalėdas vyrauja vasariški orai – jokio Lietuvai būdingo šaltuko ten nėra. Užtat Ž.Grigaitis pabrėžė, kad lietuviams galbūt toks desertas Kalėdoms ir nėra tinkamas, bet juk paragauti jo – įdomu, neįprasta.
Pats Ž.Grigaitis šį desertą atrado stebėdamas žirgų lenktynes Flemingtono hipodrome.
Kadangi Australijoje šiuo metu kepina saulė, o oro temperatūra, anot Ž.Grigaičio, siekia 35 laipsnius karščio, verslininkas bent šiek tiek šilumos žiemišką vakarą norėjo suteikti savo svečiams. Dėl to desertus pristatė persirengęs: apsivilko berankovius marškinėlius su užrašu „Australija“ ir šortus, apsiavė paplūdimio basutes.