Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žinomas moteris gražinanti mikropigmentacijos specialistė V.Linkutė: baisu, kai ant veido vyksta eksperimentai

Norint patekti pas mikropigmentacijos specialistę Veroniką Linkutę vizitui, tenka laukti ir keletą mėnesių. Šiauliuose dirbanti moteris pasakoja, kad atstumas visai netrukdo – dauguma jos klienčių gyvena Vilniuje. Ilgalaikio makiažo specialistei savo grožį patiki ir Lietuvoje puikiai žinomos moterys.
Monika Kvietkutė, Simona Starkutė, Goda Stasiulaitytė
Monika Kvietkutė, Simona Starkutė, Goda Stasiulaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

Su Šiauliuose esančios klinikos „Permanent line“ įkūrėja kalbamės apie tai, kaip jai pavyko nugalėti tarptautiniuose konkursuose, gražinti šalies garsenybes ir sulaukti mokinių net iš tolimosios Japonijos ar egzotiškų Havajų salų, rašoma pranešime spaudai.

– Papasakokite, kokios mados šiuo metu vyrauja antakių mikropigmentacijoje. Ko prašo pas jus užsukančios moterys ir kaip atrodo pati procedūra. Ar tai, kad dirbate Šiauliuose, o ne sostinėje nėra kliūtis plečiant klientų ratą?

– Šiuo metu tarp mano klienčių pats populiariausias natūraliai atrodantis ilgalaikis makiažas. Itin retai pasitaiko moterų, kurios prašo ryškių antakių, raudonų lūpų ar vakariniam makiažui tinkančio ryškaus akių vokų šešėliavimo. Esu labai laiminga, kad mano grožio samprata sutampa su mano klienčių norais. Aš labai nemėgstu ryškaus makiažo, manau, jis nėra tinkamas kas dienai.

Prieš atliekant bet kurios srities procedūrą (tai būtų antakiai, akių vokai ar lūpos) yra piešiamas eskizas. Jis yra parodomas klientei, jei vaizdas patinka – pradedame darbą.

Procedūra trunka iki dviejų valandų. Prieš atliekant ilgalaikį makiažą, yra naudojami anestetikai. Skausmo nereikia bijoti, jis nėra juntamas, kadangi anestetikai naudojami ir darbo eigoje. Žinoma, pasitaiko ir jautresnių klienčių, tačiau tai, kas yra jaučiama proceso metu, nelabai galima vadinti skausmu... Tai – daugiau ar mažiau diskomforto jausmas, juntamas tam tikrais momentais.

Asmeninio albumo nuotr. /Veronika Linkutė
Asmeninio albumo nuotr. /Veronika Linkutė

Nors dirbu Šiauliuose, tačiau paskutiniais metais didžioji mano klienčių dalis yra iš Vilniaus. Šis atstumas joms neatrodo tolimas. Galbūt todėl, kad rezultatas yra ilgalaikis ir dažniausiai prireikia vienos arba maksimaliai dviejų procedūrų.

– Žvelgiant į jūsų darbų nuotraukas matyti, kad į jus kreipėsi ne viena žinoma Lietuvos moterį. Ar dirbti su garsenybėmis yra sunkiau? Ar dažnai klientės prašo būtent tokio rezultato, kokį pavyko sukurti jų mylimai ir sekamai žvaigždei?

– Mikropigmentacijos procedūrai ryžtasi vis daugiau moterų. Ši procedūra populiari ir tarp žinomų moterų. Ne paslaptis, kad tokios klientės yra itin reiklios ir joms viskas turi būti atlikta preciziškai. Grožį į mano rankas patikėjo Monika Kvietkutė, Simona Starkutė, Neringa Šiaudikytė, Skaistė Steikūnaitė, Sofio Gelashvili, Deimantė Andriuškaitė, Kristina Mazuch-Saulyna Mėnulyna ir kitos. Šios moterys yra populiarios socialinėje erdvėje, todėl jas sekančios būsimos klientės prašo tokio pat rezultato.

Tiesa, ne visada įmanoma atkartoti tokį patį efektą, kadangi galutinis rezultatas priklauso nuo natūralių antakių linkio, plaukelių kiekio... Jei kalbėsime apie lūpas – nuo jų formos, putlumo ir kitų faktorių. Neįmanoma visoms atrodyti vienodai. Norint išgauti natūraliai atrodantį rezultatą, meistras negali pernelyg nutolti nuo natūralaus antakių linkio, negalima išlįsti iš natūralaus lūpų kraštelio ar, esant užkritusiems akių vokams, piešti išraiškingo, ilgo akių pravedimo. Identiškų variantų nebūna, bet galima išgauti panašų rezultatą.

Kaip bebūtų, kiekvienas meistras turi savo braižą – ne išimtis ir aš. Pats gražiausias makiažas man yra tas, kuris atrodo subtiliai, neiššaukiančiai, nerėžia akies. Labai mėgstu išgauti efektą, aplinkinius verčiantį pastebėti, kad moteris pagražėjo, tačiau nėra aišku, kas jai buvo atlikta.

– Kur mokėtės ir kaip gilinate savo žinias? Ar užtenka tų žinių, kurias galima įgyti Lietuvoje? Ir kas šiame darbe jus džiugina labiausiai?

– Dėka šio darbo, man teko apkeliauti pasaulį. Prieš 7 metus, karjeros pradžioje, nuolat skraidydavau į įvairiausias šalis. Aplankydavau skirtingus meistrus vien tam, kad galėčiau iš jų mokytis. Pamatydavau internete kokio nors meistro gražius darbus ir iš karto susitardavau dėl individualių pamokų.

Šiandien įvairiose pasaulio šalyse pati vedu mokymus, dalyvauju kongresuose, kuriuose pristatau savo technikas bei dirbu kaip teisėja čempionatuose. Reikia mylėti savo darbą, gerbti klientus ir suprasti, kad negalima jiems eksperimentuoti ant veidų. Atsižvelgiant į šiuos dalykus, galima pasiekti labai daug šioje srityje. Man didžiausias pasiekimas yra besišypsančios moterys, kurios po mano prisilietimo įgauna daugiau pasitikėjimo savimi. Neapsakomas jausmas, kai kažkam suteiki laimės.

– Ne tik dirbate kaip ilgalaikio makiažo meistrė, bet ir vedate mokymus. Iš kokių šalių sulaukiate mokinių? Kokia turėtų būti pradinė investicija, norint tapti šios specialybės atstovu?

– Vedu mokymus Lietuvoje bei užsienyje, taip pat dažnai meistrai atvyksta pas mane iš įvairiausių pasaulio šalių. Teko sulaukti svečių iš Havajų, JAV, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Japonijos ir kitų šalių. Didžiausią įspūdį visuomet man palieka japonai. Jie labai gabūs, draugiški ir nuoširdūs žmonės. Vienas malonumas su jais dirbti.

Kalbant apie bazinius kursus – pradžiamokslį – verta paminėti, kad ši specialybė, lyginant su kitomis grožio sritimis, yra ganėtinai brangi ir reikalauja nemažų investicijų. Pradžioje prireikia keturženklės sumos, o norint keltis kvalifikaciją, su laiku tai perauga į penkiaženklį skaičių.

Asmeninio albumo nuotr. /Veronikos Linkutės darbo pavyzdys
Asmeninio albumo nuotr. /Veronikos Linkutės darbo pavyzdys

Kokie būtų jūsų patarimai renkantis permanentinio makiažo meistrą? Į ką vertėtų atkreipti dėmesį? Internete gausu šiurpą keliančių pavyzdžių, kai pasigražinti norėjusi moteris visam gyvenimui gauna „dovanėlę“ – kreivus, per didelius, skirtingų spalvų ar keistų atspalvių antakius...

– Šiandien mikropigmentacijos specialistės profesija yra itin populiari. Kol kas, norint išmokti šio amato, nėra būtinas medicininis išsilavinimas (galbūt ateityje sulauksime pokyčių). Moterų, kurios nori išmokti atlikti ilgalaikį makiažą, yra labai daug. Tačiau atsiranda ir tokių, kurios nusprendžia pataupyti ir mokosi žiūrėdamos „Youtube“ vaizdelius. Skamba išties bauginančiai, tačiau tokia realybė...

Yra ir tokių meistrių, kurios tiesiog nėra sutvertos šiai specialybei: neturi kantrybės, kruopštumo ir teisingos grožio sampratos. Kai nugali noras užsidirbti, kenčia klientės – ant jų veido vyksta eksperimentai. Suprantu, kad ne viena negimė mokėdama, visko gali pasitaikyti ir visiems neįtiksi. Tačiau, jei meistras neįtinka didžiajai daliai klienčių, vertėtų susimąstyti apie kitą amatą arba nepagailėti pinigų ir investuoti į kursus, savęs tobulinimą.

Asmeninio albumo nuotr. /Sofio Gelašvili
Asmeninio albumo nuotr. /Sofio Gelašvili

Ne visada senas ilgalaikis makiažas yra lengvai panaikinamas, o kartais ir iš viso nepasinaikina. Renkantis meistrą šiai procedūrai, klientės turėtų atlikti „namų darbus“ – įdėmiai išstudijuoti specialisto darbų nuotraukas, įvertinti jo kvalifikaciją ir ypatingai atkreipti dėmesį į sugijusių darbų vaizdą. Renkantis atsakingai, nusivilti neteks. Lietuvoje tikrai yra ir labai daug gerų meistrų, tiesiog reikia nepatingėti ir jų paieškoti, o ne eiti pas pirmą pasitaikiusį arba pigiausią variantą. Taupantis moka du kartus – mikropigmentacijoje ši taisyklė tikrai galioja.

– Kokios naujienos šiuo metu vyrauja antakių mikropigmentacijos pasaulyje? Kiek tokia procedūra gali kainuoti? Ar visais atvejais klientei atliekate antakių mikropigmentaciją?

Šiuo metu yra populiariausi vadinamieji „powder brows“. Tai yra antakių šešėliavimo technika, kuri suteikia ilgalaikį tarsi šešėliu padažytų antakių efektą. Ši technika ypatinga tuo, kad galima išgauti dailią antakių formą, tolygų spalvos pasiskirstymą bei gražų blukimą. Šis procedūros metodas tinka visiems odos tipams, atliktas taisyklingai pagražina kiekvieną klientę.

Procedūrų kainos Lietuvoje svyruoja maždaug nuo 80 iki 400 eurų. Kiekvienas specialistas įsivertina savo darbo kokybę skirtingai, o klientas renkasi, ar mokėti už kokybę ar geriau pataupyti ir rizikuoti. Žinoma, pasitaiko, kad ir už mažesnę kainą galite gauti labai nuostabų rezultatą. Tačiau ne visos klientės yra linkusios rizikuoti ir rinktis nepatikrintą, bet pigesnį variantą. Gražinantis užsienyje teks plačiau atverti piniginę. Procedūrų kainos svyruoja nuo 400 iki 1000 eurų.

Pasitaiko situacijų, kai neatlieku mikropigmentacijos procedūros klientėms. Tai yra tos klientės, kurios turi gražius natūralius antakius, sodrios spalvos lūpas arba itin užkritusius akių vokus. Stengiuosi atkalbėti, jei matau, kad tai neduos efekto arba tai yra tiesiog nereikalinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas