Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomus kauniečius į vasaros terasos atidarymą viliojo gurmaniškos vaišės

„To tikrai nesitikėjau. Eksperimentai virtuvėje šefams dažnai pavyksta, bet kad viskas baigtųsi taip sėkmingai!“, – su šypsena kalbėjo fotomenininkas ir muzikantas Rolandas Vilkauskas-Pripsas, apsilankęs Kauno viešbučio „Daugirdas“ vasaros terasos atidaryme.
Liveta ir Petras Kazlauskai, Neringa Mažeikienė su seserimi Rigonda Užpalevičiene ir Viktorija Mauručaitė
Liveta ir Petras Kazlauskai, Neringa Mažeikienė su seserimi Rigonda Užpalevičiene ir Viktorija Mauručaitė / Loretos Kondratės nuotr.

Taip jis atsiliepė apie vyriausiojo virėjo Artūro Januškevičiaus šedevrą – karamelizuotų triušio kepenėlių ir šokolado ledus, pagardintus mėtų šerbetu bei naminiu braškių džemu.

Gurmaniškoje vakarienėje, kurią inicijavo žurnalas „Geras skonis“, dalyvavo Viktorija Mauručaitė, Artūras Butkevičius, Viktorija Vaičaitė, grupės „16 Hz“ nariai, Gediminas Juodeika, Neringa Mažeikienė, Rigonda Užpalevičienė, krepšininkas Giedrius Gustas su žmona Dovile, Liveta ir Petras Kazlauskai bei kiti.

„Iš pradžių neišdrįsau paragauti deserto, bet greta sėdėjusieji įkalbėjo. Ir... patiko!“ – neslėpė L.Kazlauskienė.

Loretos Kondratės nuotr./Giedrius Gustas bei Liveta ir Petras Kazlauskai
Loretos Kondratės nuotr./Giedrius Gustas bei Liveta ir Petras Kazlauskai

„Bravo“ – tokie šūksniai girdėjosi ne nuo vieno staliuko, kuomet, pasibaigus puotai, svečiams prisistatė „Daugirdo“ virtuvės meistrų komanda.

Kadangi šįmet Kauno senamiestyje esančio viešbučio terasa bus gurmaniška, ruošiant jos meniu iš šefų laukta netikėtų ir ypatingų sprendimų.

„Desertą siūliau kurti iš antienos, bet Artūro idėja dėl triušio kepenėlių ir ledų derinio manąją nugalėjo“, – sakė virtuvės šefė Janina Galubavičienė.

Vakaro metu svečiai vaišinti sūdyta parūkyta antienos filė ąžuolo dūmuose, „grill“ ridikėliais, svieste kepintais juodaisiais lęšiais, rūkyta fritata, triušienos ir antienos kremais, riebiųjų žąsų kepenėlių puta, sausai brandintos jautienos mentės didkepsniu bei daugybe kitų valgių gamybos žinovų paruoštų sprendimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos