Į gimtadienio šventę atvyko ir daugybė žinomų gurmanų. Viso vakaro metu jie ragavo patiekalus iš naujo meniu bei diskutavo. Netrūko ir klegesio, – svečius linksmino iliuzionistas Algimantas Frankonis.
Čia atvyko ir Saugirdas Vaitulionis, Viktorija Šaulytė, Joringis Šatasl modelis Simona Starkutė, tinklaraštininkės Sotera Sveikauskaitė ir kiti.
Restorano šefas Tomas Klimašauskas su komanda svečiams pasiūlė paskanauti barbekiu burbono sparnelių, sūrių įdarytų chalapų, jūros gėrybių mikso, meksikietiškos vištos molės, marokietiškų troškintų avinžirnių, naminio vištos „babos“ sultinio, afrikinės moliūgų sriubos su mandarinais, spalvotų morkyčių ir kitų skanumynų.
Restoranao pavadinimas dviprasmiškas. „Peri Peri“, kitur dar vadinamas piri piri, yra afrikinių čili pipiriukų „paukščio akis“ pavadinimas. Jį naudojo senovės Malajų dentis iš Kongo Respublikos. Vėliau šį pipirą parsigabeno portugalai, turėję ten kolonijas. Šie pasauliui pasiūlė jau kultiniu tapusį marinatą vištienai. Tad šiomis dienomis peri peri siejamas su višta.
„O mes nusprendėme į šį pavadinimą pažiūrėti dar kitomis akimis. Kuriant restoraną atsirado vištos personažas, kuri tiesiog perėjo perėjo ir išperėjo restoraną. Juk lietuvių kalba peri peri turi visai kitą prasmę“, – pasakojo „Čiop Čiop grupės“ prekės ženklų vadovė Urtė Mikelevičiūtė.
„Mūsų meniu – įkvėptas pasaulio šalių, kelionių, tendencijų. Tačiau jame gausu ir klasikiniais tapusių vištienos patiekalų bei garnyrų. Stengiamės svečiams nuolat siūlyti naujovių, išdrįsti paragauti. Kaip pavyzdžiui, afrikinę moliūginę gardiname mandarinu, kuris jai suteikia subtilaus kvapo ir įdomaus skonio. Gaminame ne tik egzotiškai“, – komentavo virtuvės šefas Tomas Klimašauskas.